SEURA: Mikkelin suurimpia liikuttajia


Jalkapallohalli on ollut kovassa käytössä. (Kuva: Mikko Kankainen)

MP liikuttaa vuosittain toista tuhatta lasta ja nuorta Mikkelissä ja ympäryspaikkakunnilla. Toimintaan kuuluu muun muassa Lähi- ja päiväkotifutista sekä liikunnallisia vanhempainiltoja.

– Koemme, että yhteiskuntavastuulla on suuri merkitys. Haluamme kantaa kortemme kekoon lasten ja nuorten liikkumisessa ja terveellisissä elintavoissa, MP:n toiminnanjohtaja Mika Roivas tiivistää yhteiskuntavastuun merkityksen seuralle.

MP liikuttaa vuosittain yli tuhatta lasta ja nuorta Mikkelin seudulla. Toimintaan kuuluu muun muassa päivisfutis eli vuosittaisten jalkapallopäivien järjestäminen päiväkodeille, F7-E10-ikäluokille järjestettävä Lumme-Liiga sekä perhefutis, jossa perheen pienimmät ja vanhemmat liikkuvat yhdessä. Lisäksi seura järjestää liikunnallisia vanhempainiltoja ja liikuntapäiviä kouluilla ja päiväkodeissa sekä pitää kesäisin Savcor Lähifutista, jossa lapset pääsevät harjoittelemaan omalla lähikentällään Mikkelissä ja lähipaikkakunnilla.

– Tänä vuonna Päivisfutiksessa taisi olla 300–350 lasta ja Lähifutiksessa vajaa 300 lasta. Olemme kyllä tässä kylässä suurin liikuttaja, Roivas toteaa.

Seura on myös mukana työllistämässä mikkeliläisiä nuoria. Esimerkiksi tänä vuonna MP on työllistänyt yhdessä Eslin ja Mikkelin kaupungin kanssa noin kymmenen nuorta seuran palvelukseen ohjaamaan lapsia ja nuoria eri tapahtumissa.

MP on saanut toiminnasta erittäin hyvää palautetta.

– Lähifutis on matalan kynnyksen toimintaa, ja esimerkiksi Hirvensalmella on kehuttu sitä, ettei tarvitse lähteä kauemmaksi. Eihän osalla ole edes mahdollisuutta siihen. Perhefutiksessa ryhmät ovat olleet täynnä, joten jo se kielii onnistuneesta toiminnasta, Roivas antaa pari esimerkkiä.

Ensi vuonna odotettavissa ei ainakaan näillä näkymin ole uutta toimintaa.

– Sen verran on jo toimintoja. Varmasti tulevaisuudessa tulee uutta, mutta ei vielä ensi vuonna. Pyrimme keskittymään vanhoihin ja tekemään ne entistä laadukkaammin, niin hyvä tulee.

Teksti: Roosa Laiho