SEURA: Mikkelin Palloilijoiden laatutyössä saavutettu merkittävä virstanpylväs


Mikkelin Palloilijat saavutti tärkeän välietapin kehitystyössä, kun Palloliiton arvioinnissa seura saavutti Laatujärjestelmän tason 3 kaikilla arvioiduilla osa-alueilla.

Palloliiton kehittämällä seurojen Laatujärjestelmällä voidaan kehittää seuran toimintaa määrätietoisesti ja suunnitelmallisesti. Laatujärjestelmä osoittaa tarvittavat kehittämiskohteet ja ohjaa kiinnittämään huomiota asioihin, joita kehittämällä seura pystyy täyttämään ne odotukset, joita jäsenistö ja muut yhteistyökumppanit seuralta odottavat.

Laatujärjestelmä tukee seuran kehittämistä kolmella osa-alueella (urheilutoiminnassa, johtamisessa ja viestintä/markkinoinnissa) ja viidellä eri tasolla. Tasojen kriteerien vaativuus kasvaa alkaen tasolta 1 ja päättyen tasolle 5. Joulukuussa 2020 Laatujärjestelmän tason 3 on saavuttanut kaikkiaan 13 seuraa. Laatujärjestelmän kahdella ylimmällä tasolla (4 ja 5) on nyt 12 seuraa ja yhteensä seuroja Laatujärjestelmässä on tällä hetkellä kaikkiaan 194.

Mikkelin Palloilijoissa on tehty laatujärjestelmätyötä suunnitelmallisesti ja tavoitteellisesti muutaman viime vuoden ajan. Laatutyön keskiössä on ollut suunnitelmien saaminen käytännön toteutuneiksi teoiksi. Työn tuloksena on syntynyt mm. uudistettu seuran valmennuslinja sekä konkreettisia ohjeita seuratoimijoiden toiminnan tukemiseen päivittäisessä tekemisessä.  Seuran viestintää ja markkinointia on terävöitetty jäsenistöltä ja sidosryhmiltä saadun palautteen perusteella. Mukana toiminnassa oleville jäsenille laatutyö näkyy laadukkaampana arkena harrastuksen kaikissa vaiheissa.

Seuran hallituksessa Palloliiton Laatujärjestelmä ja sen tarjoamat työkalut on nähty arvokkaaksi resurssiksi seuran kehittämisessä. Sitoutuminen pitkäjänteiseen ja suunnitelmalliseen kehittämiseen on helpompaa, kun seuran kehittymistä voidaan arvioida Palloliiton kriteereitä vasten. Samalla Palloliitosta saadaan arvokasta palautetta tehdystä työstä ja vinkkejä seuraavista kehittämisen kohteista.

Seuran kehitystyö jatkuu tavoitteellisena kohti Laatujärjestelmän tasoa 4. Samalla Mikkelin Palloilijat voi entisestään vahvistaa identiteettiään maakunnan ykkösseurana.

Puheenjohtaja Olli Heinikainen on todella tyytyväinen, että seura kehittyy.

– Tämä on palkinto hyvästä ja pitkäjänteisestä työstä, jota seurassa on viime vuosina tehty.

– Meillä ei ole tarkoitus jäädä lepäämään laakereilla, vaan kehittää seuran toimintaa määrätietoisesti ja tavoitteellisesti tulevaisuudessakin kohti nelos- ja vitostasoja.

Valmennuspäällikkö Matti Kuitunen uskoo, että tämä laatutyön takia MP:stä tulee jatkossa entistä parempia, monipuolisempia sekä terveempiä pelimiehiä ja ihmisiä.

– Urheilupuolella olemme saaneet otettua askeleita eteenpäin ja kehittäneet toimintaamme strategiamme mukaisesti. Olemme laittaneet pikkuhiljaa eri osa-alueita kuntoon ja jatketaan kohti seuraavaa tasoa. Nyt nämä kaikki vielä siirretään käytäntöön!