SEURA: Jorma ”Jore” Immonen ja Kimmo Kurki palkittiin Itäisen alueen Palkintogaalassa


Mikkelissä viikonloppuna järjestetyn Suomen Palloliiton Itäisen alueen Seurojen ääni -seminaarin yhteydessä pidettiin Sokos Hotel Vaakunassa myös juhlava Palkintogaalaillallinen. Palkintogaalassa palkittiin Itäisen alueen pelaajia, valmentajia, seuroja, jalkapallotoimijoita ja erotuomareita ansioistaan jalkapallon parissa.

MP:läisistä tilaisuudessa palkittiin Jorma ”Jore” Immonen Respect Elämäntyö -palkinnolla ja Kimmo Kurki Vuoden lasten valmentaja -palkinnolla.

Jorma Immonen palkittiin Respect Elämänura -palkinnolla.

Palkintogaalan arvostetuin palkinto eli Respect Elämäntyö -palkinto jaettiin Palkintogaalan viimeisenä palkintona ja Joren astellessa estradille palkintoaan noutamaan osoitti runsas satapäinen gaalayleisö suosiotaan seisten usean minuutin ajan. Palkintolautakunnan palkinnon jakoperusteet kuuluivat seuraavasti:

”Jorma Immosen polku savolaisen jalkapallon parissa on vertaansa vailla ja uran tiivistäminen muutamaan virkkeeseen on mahdotonta. Pelaajana pääsarjaotteluita kertyi 100 ja lisäksi lukuisia pelejä alemmilla sarjatasoilla. Maininnan arvoista on, että Jore on toiminut molempien Mikkelin pääsarjaseurojen kapteenina. Valmentaja SM-sarjamitaleita on MP:n juniorijoukkueista ja edustusjoukkueen päävalmentajana Joren panos MP:n pääsarjamenestykselle mm. 1980-luvun puolivälissä oli keskeinen. Roolit eivät ole rajoittuneet kuitenkaan pelkästään kentälle, vaan Jorma Immonen on toiminut niin joukkueenjohtajana kuin MP:n toimistollakin ja edelleen Jore on isossa roolissa edustusjoukkueen kotiottelutapahtumissa talkoolaisena. Palloliiton Itäisen alueen Respect Elämänura -palkinto löytää toivottavasti tiensä Joren palkintokaappiin, josta jalkapallosaavutusten lisäksi löytyvät myös jääpallon SM-hopea sekä 19-vuotiaitten Pohjoismaiden mestaruusmitalit.”

Kimmo Kurki sai vastaanottaa Vuoden lasten valmentaja -palkinnon.

Myös Kimmo Kurki palkittiin Palkintogaalassa, kun hän sai vastaanottaa Vuoden lasten valmentaja -palkinnon. Pitkään MP:n nappulatoiminnassa mukana olleen Kimpin palkintoa palkintolautakunta perusteli seuraavasti:

”Kimmo Kurki on koulutukseltaan kasvatustieteiden maisteri ja työskentelee päiväkodissa, joten hänellä on vahva ammattitaito valmentaa ja ohjata lapsia jalkapallon parissa. Positiivisella otteellaan ja omalla esimerkillään hän saa lapset innostumaan liikunnasta ja Kimmo onkin erittäin pidetty niin lasten, heidän vanhempiensa kuin kollegoidensakin parissa. Kimmon panos MP:n nappulaikäisten harrastajien toiminnan kehittämisessä ja käytännön toteutuksessa on ollut viime vuosina merkittävä.”

MP onnittelee lämpimästi Jorea ja Kimpiä! Olette palkintonne todellakin ansainneet!

Koulutusstipendipalkinnon luovuttivat MP:n puheenjohtaja Olli Heinikaiselle Suomen Palloliiton seurapalvelujohtaja, apulaispääsihteeri Timo Huttunen (vas.) ja Itäisen alueen aluepäällikkö Janne Pieviläinen.

Lisäksi Suomen Palloliiton Seurapalveluiden valtakunnallinen kehitysryhmä palkitsi Mikkelin Palloilijat Palkintogaalassa 2.000 euron koulutustipendillä. Palkinto myönnettiin MP:lle Palloliiton datan ja valtakunnallisesti laadittujen mittareiden pohjalta pelaajamäärän kasvusta, pitovoimasta ja drop outin vähentämisestä. MP oli näillä ansioilla mitattuna kaudella 2022 Itäisen alueen yli 300 pelaajan seuroista paras.

MP kiittää kaikkia seuratoimijoitaan, jotka omalla panoksellaan mahdollistavat palkinnon arvoiseksi arvioidun toimintamme lasten ja nuorten parissa! Kiitos kaikille, olemme yhdessä pareMPia!