SEURA: Jalkapallon harrastajamäärät ennätyslukemissa valtakunnallisesti – MP:ssä rikottiin 500 harrastajan raja


 

Vuonna 2022 jalkapallon ja futsalin harrastajamäärät ovat rikkoneet ennätyksiä. Elokuun lopussa Suomessa oli lajien rekisteröityneitä harrastajia peräti 143 143. Lisätietoa valtakunnallisesta harrastajamäärien kasvusta löytyy Suomen Palloliiton uutisesta.

Vaikkei MP:ssä ollakaan vielä aivan ennätysvauhdissa, on seuran harrastajamäärä selvässä kasvussa jo kolmatta vuotta peräkkäin. Syyskuun puolessa välissä MP:n rekisteröityjen harrastajien määrä oli jo 504, vaikka rekisteröitymisvuosi jatkuu aina marraskuun loppuun asti. Vuonna 2021 MP:n rekisteröityjen harrastajien määrä oli 466 ja vuotta aiemmin koronapandemian vuoksi rekisteröityjä harrastajia oli vain 345.

Kasvavat harrastajamäärät kasvattaa samalla entisestään MP:n yhteiskunnalle vuosittain tuottamaa kokonaisarvoa, joka oli vuonna 2021 UEFA SROI -mallilla laskettuna 3,96 miljoonaa euroa (Uutinen tästä löytyy täältä).

Mikkelin Palloilijoiden kilpatoiminnassa on mukana miesten edustusjoukkueen lisäksi joukkueet kaikissa juniori-ikäryhmissä P7-P20. Kilpailutoiminnan lisäksi Mikkelin Palloilijat järjestää harrastustoimintaa 3-6 -vuotiaille suunnatussa HIPPO-Naperofutiksessa.