Reifer -RAPORTTI: MP haki hienon voiton Kotkasta


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

MP kiitti pelin jälkeen hienosti kannustaneita fanejaan.

25.7.2020 Ykkönen: KTP – MP 2 – 3(1-1)

Maalit:
8. Joonas Nissinen (Irfan Sadik) 0-1
25. Antti Mäkijärvi 1-1
53. Zakaria Beglarishvili 2-1
67. Antti-Ville Räisänen (Nissinen) 2-2
71. Aatu Manninen (Walid Abdelali) 2-3

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Yassin Daoussi, Reetu Räsänen (45. varoitus), Iiro Äijö, Walid Abdelali, Antti-Ville Räisänen (30. varoitus), Irfan Sadik, Jiri Haikonen, Joonas Nissinen, Jonathan Dunyin, Aatu Manninen

Vaihtopelaajat:
Veikka Stålhand, Eero Ylönen, Topi Keskinen, Niila Forsell, Juuso Tarvainen

Vaihdot:
73. Aatu Manninen <-> Topi Keskinen
76. Joonas Nissinen <-> Eero Ylönen
86. Antti-Ville Räisänen <-> Juuso Tarvainen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP matkasi tänään Kotkaan, missä Ykkösen kauden neljännessä ottelussa vastaan asettui sarjan tappioitta aloittanut KTP. Aamun sateiden jälkeen aurinko paistoi nätisti ja loistavissa olosuhteissa MP haki kauden ensimmäisen vierasvoiton, kun KTP kaatui 2-3(1-1) hienon taistelun jälkeen.

MP aloitti ottelun pirteästi ja Aatu Manninen pääsi 4. peliminuutilla laukomaan, mutta tämän tilanteen kotkalaispuolustus hoiti vielä kulmapotkuksi. Kahdeksannella peliminuutilla nähtiin ottelun avausmaali, kun Yassin Daoussin sivurajaheiton jälkeen Irfan Sadik pelasi pallon Joonas Nissiselle, joka kavensi keskelle ja veti KTP -toppari Paavo Voutilaisen kautta pallon verkkoon, 0-1. Hiljalleen kotijoukkuekin pääsi peliin paremmin mukaan; raitapaidat pitivät palloa ja MP oli puolustuskannalla. Pääsääntöisesti MP sai pidettyä kotkalaiset poissa maalipaikoilta, mutta muutaman kerran Jonne Uronen joutui näyttämään torjuntataitojaan ja ne todettiin taas hyviksi. 25. peliminuutilla Uronen oli vailla mahdollisuuksia, kun Thomas Agyiri chippasi pallon linjan taakse ja Antti Mäkijärvi laukoi voimalla tasoituksen, 1-1. Molemmilla joukkueilla oli vielä puolittaisia mahdollisuuksia lisäosumiin, mutta maaleja ei ennen taukoa nähty, vaikka kotijoukkue sai rankkarin juuri ennen taukoa. Zakaria Beglarishvili asettui pallon taakse, mutta Jonne Uronen nollasi georgialaisen todella heikon yrityksen ja tauon viettoon mentiin 1-1- -tasalukemissa.

Toisen jakson alkuun MP sai pari paikkaa, mutta Anton Lepola kotijoukkueen maalilla torjui sekä Irfan Sadikin että Aatu Mannisen yritykset. 53. peliminuutilla reilu tuhatpäinen kotiyleisö sai ilon aiheita: MP:n alakerta putsasi pallon huolimattomasti ja Beglarishvili pääsi laukomaan ruuhkan takaa Anton Eerolan tiputtaman pallon. Uronen oli tämän laukauksen edessä voimaton ja KTP siirtyi ensi kerran tänään johtoon, 2-1. Heti perään Uronen torjui Anton Eerolan läpiajon sekä Beglarishvilin laukauksen, näin MP pysyi vielä iskuetäisyydellä. 67. peliminuutilla MP hyökkäsi nopeasti vastaan, kun Irfan Sadikin puskun jälkeen pallo tulee kotkalaisten kautta Joonas Nissiselle. Nissinen kuljetti vauhdikkaasti ja syötti Antti-Ville Räisäselle, joka pääsi Aatu Mannisen kanssa 2 vastaan 1 -hyökkäykseen. Räisänen laukoi hienosti vauhdista noin 16 metristä ja Lepola oli yllätetty tänään toisen kerran, 2-2. Muutama minuutti myöhemmin MP siirtyi jo johtoon, kun hyökättiin vasemmalta laidalta. Walid Abdelali laukoi pallon maalille, missä Lepola pomputti pallon eteensä ja Aatu Manninen oli ensimmäisenä paluupallossa, 2-3. KTP yritti epätoivoisesti hakea tasoitusta ja MP oli aikalailla puolustusasemissa. Jonne Uronen haki varmasti kaikki keskitykset ja muuten kovasti taisteleva puolustus hoiti loput. Paras maalipaikka siunautui vaihtopelaaja Kim Kolsille, joka kuitenkin laukoi hyvästä paikasta ohi. MP:n paras paikka oli vaihdosta tulleella Eero Ylösellä, jonka laukaus meni niukasti ohi. Lopulta viiden minuutin lisäajan jälkeen todella epävarmasti ottelu tuominnut Kalle Mäkinen puhalsi taistelun päättyneeksi ja paikalla hienosti kannustaneet MP -fanit saivat makeaa mahan täydeltä toisin kuin kotiin nopeasti luikkinut kotiyleisö.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli todella tyytyväinen joukkueensa taisteluun ja voittoon.

– Jos helmikuussa Suomen Cupin pelin jälkeen täällä oli synkät tunnelmat, niin nyt on mukana lähteä takaisin Mikkeliin voiton ja kolmen sarjapisteen kera. Aloitimme ottelun hyvin, mutta sitten pallollinen peli unohtui ja jouduimme puolustuskannalle.

– Teimme viikolla kovasti töitä ja nyt oli mukava nähdä niitä asioita itse pelissä. Vaikka välillä valuttiin vähän liikaa, niin puolustussuuntaan pelimme pääsääntöisesti toimi ja vastahyökkäyksetkin olivat ajoittain hyviä.

– Toisella jaksolla saimme vähän lisää rohkeutta pallolliseen pelaamiseen ja tämän johdosta saimme tehtyä kaksi hienoa maalia, jotka tänään riittivät voittoon.

– Koko joukkue teki taas tänään esimerkillisesti töitä ja tästä on hyvä jatkaa muutaman vapaapäivän jälkeen valmistautumista seuraavaan peliin.

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä, kooste ottelun tilanteista täältä ja Mikko Mäkelän kuvia pelistä täältä.

MP jatkaa Ykkösen otteluitaan viikon päästä sunnuntaina, kun hyvässä vireessä oleva MuSa saapuu Porista Urskiin.

Tilastot: (InStat)

Pallonhallinta 64 – 36

Laukaukset 12/6 (50%) – 9/6 (67%)

Kulmapotkut 1 – 2

Rikkeet 12 – 10

Varoitukset 2 – 2

Ulosajot 0 – 0

Syötöt 709/635 (90%) – 341/269 (79%)

Haastot 106/50 (47%) – 106/56 (53%)

Ilmakamppailut 23/13 (57%) – 23/10 (43%)

Ohitukset 15/9 (60%) – 10/6 (60%)

Taklaukset 12/6 (50%) – 24/15 (63%)