Reifer -RAPORTTI: Vaasasta ei maaleja eikä pisteitä


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

VPS ja MP kohtasivat aurinkoisessa Hietalahdessa.

29.5.2021 Ykkönen: VPS – MP 3 – 0(2-0)

Maalit:
3. Riku Jääskä 1-0
15. Sebastian Strandvall 2-0
47. Steven Morissey 3-0

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Yassin Daoussi, Reetu Räsänen, Killian Denoual, Antti-Ville Räisänen, Nuutti Laaksonen, Roope Kantola, Samson Ebuka, Jonathan Dunyin, Juuso Tarvainen, Aatu Manninen

Vaihtopelaajat:
Otto Hautamo, Oliver Kangaslahti, Antti Ulmanen, Santeri Karjalainen, Eero Ylönen, Topi Keskinen

Vaihdot:
52. Yassin Daoussi <-> Topi Keskinen
58. Aatu Manninen <-> Antti Ulmanen
58. Juuso Tarvainen <-> Oliver Kangaslahti
80. Roope Kantola <-> Eero Ylönen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Ykkönen jatkui tänään MP:n osalta Vaasassa, missä aurinkoisella Elisa Stadionilla vastaan asettui tappioton VPS. Kotijoukkue aloitti ottelun tehokkaasti ja otti sarjapisteet 3-0(2-0) -lukemin.

MP jatkoi tavoilleen uskollisesti huonoja alkuja ja VPS oli jo vartin kohdalla kahden maalin johdossa. Ensin vaasalaiset käyttivät hyväkseen Killian Denoualin virheen hyväkseen, kun Riku Jääskä ohjasi maalin edestä Steven Morrisseyn tarjoilusta ja vartin kohdalla kokenut Sebastian Strandvall laukoi vaparin noin parista kymmenestä metristä muurin läpi etukulmaan. Kahden maalin tappioasemassa MP otti pallon hallinnan ja loi useamman puolittaisen maalipaikan. Suurin osa vieraiden yrityksistä meni kuitenkin ohi tai yli Teppo Marttisen vartioiman maalin ja muutaman kerran Marttinen torjui varmasti. Tauon viettoon mentiin VPS:n 2-0 -johdossa.

Toinen puoliaika alkoi taas murheellisesti, sillä pelikellon käydessä 47. peliminuuttia pallo oli taas Jonne Urosen vartioimassa MP -maalissa. Näyttävän hyökkäyksen päätti jamaikalainen Steven Morrissey, joka laukoi pallon vastustamattomasti takasivuverkkoon, 3-0. Sen verran tätä maalia voi jossitella, että pallo oli MP:n vaihtoaition edessä selvästi sivurajan yli, mutta vieressä ollut avustava erotuomari ei tätä havainnut. Tämä ei kuitenkaan ratkaissut tänään mitään. Kolmannen maalin jälkeen peli oli aikamoista hurlumheitä, peli aaltoili päästä päähän ja paras terä puuttui molempien pelistä. Maalipaikkoja nähtiin molemmissa kenttäpäädyissä. Vaasalaisista maalintekoa pääsivät yrittämään vaihdosta tullut kolmikko Multanen, Pahkasalo ja Kassim, mutta heidän yrityksensä yhtä Pahkasalon lisäajan laukausta lukuun ottamatta menivät ohi maalin. Vieraista eniten paikkoja oli Samson Ebukalla, jonka kaikki kolme yritystä Teppo Marttinen torjui. Lisäksi Marttinen torjui Antti Ulmasen ja Eero Ylösen laukaukset ja kertaalleen Nuutti Laaksonen laukoi etukulmasta ohi. Lopulta ottelu päättyi näihin 3-0 -lukemiin. Näin MP jäi ensimmäistä kertaa tällä kaudella ilman maalia ja tappio oli jo kolmas perättäinen.

Päävalmentaja Juha Pasojaa tuurannut Mika Pasanen oli harmissaan pelin jälkeen.

– Ei meillä ollut alussa mitään hätää, mutta pari helppoa virhettä ja oltiin kaksi maalia takana.

– Näiden takaiskujen jälkeen saatiin pelin hallinta meille, mutta olimme aika heikkoja hyökkäyskolmanneksella ja paikoissa meiltä puuttui tehokkuus, kun taas kaveri rankaisi meitä pienistäkin virheistä ja iski maalinsa hyvällä prosentilla. Siinä tämä Ykkönen on armoton sarja!

– Meidän pelissämme oli paljon hyvääkin, mutta nyt nuo virheet pitää saada minimiin ja maalintekoon terävyyttä. Täältä vielä tullaan!

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä.

Seuraavan kerran MP pelaa Ykkösen sarjapisteistä tulevana perjantaina, kun KPV Kokkolasta saapuu vieraaksi Urskiin klo 18.30 alkavaan otteluun. Ottelun järjestelyistä kerromme lisää alkuviikosta.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 56 – 44
Laukaukset 13/6 (46%) – 16/6 (38%)
Kulmapotkut 3 – 6
Rikkeet 9 – 12
Varoitukset 1 – 0
Ulosajot 0 – 0
Syötöt 586/501 (85%) – 455/372 (82%)
Haastot 123/70 (57%) – 123/53 (43%)
Ilmakamppailut 24/18 (75%) – 24/6 (25%)
Ohitukset 17/9 (53%) – 12/5 (42%)
Taklaukset 34/29 (85%) – 27/18 (67%)

Ruudun ottelukooste: