Reifer -RAPORTTI: Urskissa päädyttiin pistejakoon


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

MP ja PK-35 päätyivät Urskin märällä nurmella 1-1 -tasapeliin. (Kuva: Mikko Rahikainen)

1.9.2021 Ykkönen: MP – PK-35 1 – 1(1-1)

Maalit:
38. Aatu Manninen (Roope Kantola) 1-0
41. Gerald Ben 1-1

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Yassin Daoussi (90+3. varoitus), Oliver Kangaslahti, Killian Denoual, Roope Kantola, Samson Ebuka, Topi Keskinen, Jonathan Dunyin, Niila Forsell, Juuso Tarvainen, Aatu Manninen

Vaihtopelaajat:
Otto Hautamo, Antti-Ville Räisänen, Antti Ulmanen, Arjan Goljahanpoor, Nuutti Laaksonen, Jesse Jäppinen, Santeri Karjalainen

Vaihdot:
68. Niila Forsell <-> Antti-Ville Räisänen
68. Aatu Manninen <-> Antti Ulmanen
74. Topi Keskinen <-> Arjan Goljahanpoor

Ottelun nälkäisimmät pelaajat: (palkitaan ABC-liikennemyymälöiden lahjakortilla)
MP: Topi Keskinen
PK-35: Yassin Adam

MP:n vakuuttavin pelaaja: (palkitaan LähiTapiolan tuotepalkinnolla)
Oliver Kangaslahti

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tiivis tahti Ykkösessä jatkui, kun tänään Urskissa pelattiin kesäkuulta siirretty MP-PK-35 -ottelu. Kosteissa olosuhteissa nähtiin vauhdikas ottelu, jossa molemmilla oli omat hetkensä ja lopulta päädyttiin pistejakoon 1-1(1-1).

Ottelu oli alussa kotijoukkueen hallussa, mutta mihinkään kovin laadukkaisiin maalipaikkoihin MP ei hallinnasta huolimatta päässyt. Samson väläytteli osaamistaan pari kertaa ja lisäksi erikoistilanteista oli muutama puolittainen paikka, mutta maalinteko oli MP:lle totutun tahmeaa. Vieraiden edes puolittaiset maalipaikat olivat vähissä. Ottelu eteni reilut 35 minuuttia ja sitten alkoi tapahtua. MP sai 38. peliminuutilla vapaapotkun, jonka Roope Kantola antoi. Aatu Manninen oli unohdettu vapaaksi ja hänellä oli helppo työ puskea pallo takanurkkaan, 1-0. MP ei kuitenkaan saanut nauttia johtoasemastaan kuin kolmisen minuuttia, kun nyt vuorostaan PK-35 iski vapaapotkusta. Daniel Rantanen keskitti ja Gerald Ben puski pallon MP:n verkkoon, 1-1. Näiden maalien jälkeen kummallakin joukkueella oli mahdollisuus siirtyä johtoon. Ensin Tony Lehtimäki pääsi avopaikkaan Rantasen keskityksestä, mutta hänen yrityksensä meni yli. Lisäajalla Samson pääsi Roope Kantolan vapaapotkun ja Juuso Tarvaisen tiputuksen jälkeen puskemaan, mutta Atte Paunio vieraiden maalille teki todellisen gamesaverin ja tauon viettoon mentiin tasalukemissa.

#28 Aatu Manninen on juuri vienyt MP:n johtoon. (Kuva: Mikko Rahikainen)

Toinen jakso alkoi tasaisissa merkeissä. Ensimmäinen kunnon maalipaikka oli vierailla, kun Gerald Ben pääsi kulmapotkusta puskemaan, mutta hänen yrityksensä meni ohi maalin. Seuraavat vaaran paikat olivat taas Atte Paunion vartioimalla PK -maalilla, jossa Samson pääsi parikin kertaa puskemaan, mutta Paunio torjui nämä molemmat puskut. Molemmat joukkueet puolustivat suhteellisen tiiviisti ja ihan tuhannen taalan maalipaikkoja ei oikein nähty kummassakaan kenttäpäädyssä. Kotijoukkueesta puolittaisiin maalipaikkoihin pääsivät Jonathan Dunyin, Killian Denoual sekä vaihdosta kentälle tulleet Antti-Ville Räisänen ja Antti Ulmanen, mutta pääosa näistä yrityksistä meni ohi tai yli maalin. Kuten ensimmäisellä jaksolla, niin toisellakin loppuhetkillä nähtiin useampi maalipaikka. Atte Paunio torjui Roope Kantolan kaukolaukauksen kulmapotkuksi, jonka jälkeen pallo pyöri maalin edessä menemättä maaliin asti. Pelikellon käydessä viimeistä varsinaisen peliajan minuuttia vieraiden Tomi Kurvinen pääsi hyvästä paikasta laukomaan, mutta kova laukaus meni ohi. Lisäajalla vieraiden vaihtomies Ville Salmikivi pääsi kaksikin kertaa yrittämään voittomaalin tekoa, mutta Jonne Uronen kotijoukkueen maalilla oli mies paikallaan. Laukauksen Uronen torjui eteensä ja puskun nyrkkeili yli maalin. Kulmapotkun jälkeen MP pääsi vielä vastaiskuun, jonka jälkeen nähtiin kentällä iso useamman minuutin torikokous. Samson oli karkaamassa läpiajoon, mutta Pauli Kuusijärvi tuli takaa jaloille ja kaatoi Samsonin. Joku erotuomari olisi tilanteesta voinut antaa punaisenkin, mutta ottelun hyvin hanskassa pitänyt Mattias Gestranius antoi Kuusijärvelle tällä kertaa keltaisen kortin. Tilanteesta seuranneesta vapaapotkusta MP sai vielä puolittaisen paikan, mutta pallo karkasi Juuso Tarvaiselta ja Atte Paunio sai pallon haltuunsa. Tähän tilanteeseen ottelu päättyi ja pisteet jaettiin.

Päävalmentaja Juha Pasoja piti tasapeliä suhteellisen oikeutettuna tuloksena ottelutapahtumiin nähden.

– Kyllähän tästä pelistä oli kolmekin pistettä otettavissa, jos pallo olisi vähän paremmin pomppinut meille. Tämä oli tiukka ja tasainen peli, jossa tasapeli oli aika oikeutettu tulos. Erikoistilanteista tai niiden jälkitilanteista tulivat vaarallisimman tilanteet molempiin päihin.

– Meidän pallon liikuttaminen oli varsinkin ensimmäisellä jaksolla vähän liian hidasta ja se vaikeutti maalipaikkoihin pääsyä.

– Tänään pelattiin kolmella topparilla ja sitä kautta pelin avaaminen oli helpompaa. Lisäksi viime pelin alakerran virheistä oli opittu ja tilaa ei nyt annettu niin paljon kuin Joensuussa.

– Nyt tässä loppuviikko vedetään happea ja sitten jatketaan uudella innolla. Tämä tauko tulee hyvää paikkaan, sillä tässä on ilmassa sekä henkistä että fyysistä väsymystä.

Vastustajan näkemys ottelusta löytyy täältä, Rahikaisen Mikon kuvia ottelusta täältä ja UrheiluSuomi.com:in kuvia ottelusta täältä.

Nyt on peleissä pieni tauko ja MP:n osalta Ykkönen jatkuu puolentoista viikon päästä lauantaina, kun MP matkaa FF Jaron vieraaksi Pietarsaareen.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 57 – 43
Laukaukset 20/6 (30%) – 11/5 (45%)
Kulmapotkut 10 – 6
Rikkeet 6 – 11
Varoitukset 1 – 3
Ulosajot 0 – 0
Syötöt 461/367 (80%) – 392/296 (76%)
Haastot 188/98 (52%) – 188/90 (48%)
Ilmakamppailut 65/22 (34%) – 65/43 (66%)
Ohitukset 25/19 (76%) – 19/4 (21%)
Taklaukset 23/19 (83%) – 30/11 (37%)

Ruudun ottelukooste: