Reifer -RAPORTTI: Tuloksena niukka voitto


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

MP pääsi yrittämään maalintekoa lukuisista erikoistilanteista, mutta tänään ei uponnut. (Kuva: Mikko Rahikainen)

27.3.2021 Harjoitusottelu: MP – FCV  1 – 0(1-0)

Maalit:
32. Nuutti Laaksonen (Antti-Ville Räisänen) 1-0

MP:n kokoonpano:
Otto Hautamo, Iiro Äijö, Oliver Kangaslahti, Antti-Ville Räisänen, Arjan Goljahanpoor, Nuutti Laaksonen, Jesse Jäppinen, Eero Ylönen, Samson Ebuka, Niila Forsell, Juuso Tarvainen

Vaihtopelaajat:
Jonne Uronen, Yassin Daoussi, Deng Malual, Peetu Kerminen, Topi Keskinen, Veli-Matti Nuija, Jonathan Dunyin, Leevi Leinonen

Vaihdot:
46. Iiro Äijö <-> Veli-Matti Nuija
46. Arjan Goljahanpoor <-> Topi Keskinen
46. Jesse Jäppinen <-> Yassin Daoussi
76. Eero Ylönen <-> Peetu Kerminen
76. Niila Forsell <-> Leevi Leinonen
84. Samson Ebuka <-> Deng Malual

Otteluraportti:
Urpolan keväisessä säässä MP pelasi taas tänään harjoitusottelun, jossa vastaan asettui Kakkosen C-lohkossa pelaava FCV Vaajakoskelta. Ottelu ei noussut miksikään klassikoksi ja siinä nähtiin vain yksi maali, kun MP voitti niukasti 1-0(1-0).

Ottelu lähti verkkaisesti käyntiin ja jos jompikumpi oli vähän niskan päälle, niin se oli vieraat. Ensimmäiseen varttiin nähtiin kolme maalipaikkaa: Severi Ikäheimo torjui Niila Forsellin yrityksen kulmapotkuksi, Antti-Ville Räisänen laukoi vapaapotkun ristikkoon ja vieraiden Ville Teräsrannan kulmapotku osui ylärimaan. Kotijoukkue pääsi paremmin peliin mukaan ja pelin painopiste siirtyikin selvästi vieraiden kenttäpuoliskolle. Severi Ikäheimon vartioimalla FCV -maalilla nähtiin useampi maalipaikka, mutta suurin osa MP:n yrityksistä meni ensimmäisellä jaksolla ohi maalin. Vaajakoskelaisten puolustus blokkasi Samson Ebukan yrityksen, Oliver Kangaslahti puski ohi ja Iiro Äijö laukoi vapaapotkun ohi. Reilun puolen tunnin jälkeen nähtiin ottelun avausmaali, kun MP prässäsi pallon pois vaajakoskelaisilta ja Antti-Ville Räisänen syötti pallon linjan taakse, missä Nuutti Laaksonen ajoitti juoksunsa hyvin ja puski, mutta ensimmäisen yrityksen Severi Ikäheimo vielä torjui, mutta Nuutti oli ensimmäisenä paluupallossa ja laukoi pallon voimalla verkkoon, 1-0. MP:llä oli lukuisia hyviä hyökkäyksiä, mutta paitsiossa oltiin todella monta kertaa jo ensimmäisellä jaksolla. Juuri ennen taukoa kotijoukkueella oli todella makoisa paikka siirtyä kahden maalin johtoon, kun Eero Ylönen pääsi Samson Ebukan esityöstä oikealta läpi, mutta Ylösen laukaus meni tolpan väärältä puolelta sivuverkkoon. Näin tauon viettoon mentiin MP:n maalin johdossa.

Molemmat joukkueet suorittavat tauolla kolme pelaajavaihtoa ja peli oli aikamoista hakemista puolin ja toisin toisen jakson ensiminuuteilla. Vieraat olivat ehkä vähän aktiivisempia, mutta vaarallisimmat maalipaikat oli kuitenkin vieraiden maalilla, missä tauolla peliin tullut Ville Viljala oli huomattavasti työllistetympi kuin MP:n maalilla pelivuorossa ollut Otto Hautamo. Vieraillakin oli muutama paikka, mutta Hautamo hoiti nämä tilanteet varmasti ja pari kertaa FCV:n yritykset päätyivät päätyverkkoihin. Samson Ebuka ei tänään saanut nimeään maalintekijätilastoon, vaikka paikkoja nigerialaiselle siunautui lähemmäksi kymmenen. Ville Viljala torjui pari Samsonin puskua minuutin sisään ja hän piti maalilukemat pieninä. Vajaa vartti ennen täyttä aikaa vierailla oli ottelun paras maalipaikkansa, kun Tomi Karlstedt nosti pallon linjan taakse, mutta Otto Hautamo torjui Toni Järvisen yrityksen ja kotijoukkue pysyi johtoasemassa. Viimeisellä vartilla kotijoukkueella oli vielä muutama paikka lisätä johtoa, mutta vieraiden alakerta blokkasi Leevi Leinosen yrityksen ja Viljala nollasi taas kerran Samson Ebukan. Pari minuuttia ennen täyttää aikaa hyvin vieraiden alakerrassa pelannut Toni Takamäki sai ottelun toisen varoituksensa ja vieraat pelasivat lopun yhden miehen vajaalla. Lopulta ottelussa nähtiin vain yksi maali ja peli päättyi MP:n maalin voittoon.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli ottelun jälkeen ihmeissään omiensa vaisusta pelaamisesta.

– Eniten harmittaa niiden pelaajien puolesta, jotka saivat tänään näyttöpaikan. He eivät kyllä esiintyneet mitenkään erityisesti.

– Ensimmäinen puoliaika oli vähän parempaa tekemistä kuin viikko sitten JJK:ta vastaan, mutta toinen jakso oli meiltä heikko, vaikka saimmekin maalipaikkoja. Sotkiko vaihdot vai mikä siinä oli?

– Joukkuepelaaminen oli heikkoa ja en ymmärrä, minkä takia pelaajat säästelevät kentällä. Töitä tehdään vasta kun saadaan pallo. Tämä ei vaan tule riittämään Ykkösessä!

– A-V, Tare ja Otto saavat pelistä puhtaat paperit, mutta kaikki muut pystyvät pelaamaan paljon paremmin.

Rahikaisen Mikon kuvia ottelusta löytyy täältä sekä vieraiden näkemys ottelusta täältä.

MP:n harjoitusottelut jatkuvat kiirastorstaina, kun JIPPO Joensuusta saapuu vieraaksi Urpolaan. JIPPO näytti tänään vieraissa AC Oululle kaapin paikan ja MP saa parantaa tämänpäiväisesti reilusti, ettei sille käy samalla lailla kuin oululaisille tänään. Torstain ottelu on taas tarkoitus striimata selostettuna yhdessä Meijän Mikkelin kanssa.