Reifer -RAPORTTI: Taas tuttu tulos vieraissa – tappio


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

MP ja HJK Klubi 04 kävivät kovan taistelun Ykkösen sarjapisteistä. (Kuva: Kalevi Hämäläinen)

17.10.2021 Ykkönen alempi jatkosarja: HJK Klubi 04 – MP 2 – 0(0-0)

Maalit:
61. Johannes Yli-Kokko 1-0
90+3. Samuel Anini jr. 2-0

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Yassin Daoussi, Reetu Räsänen, Killian Denoual, Antti-Ville Räisänen, Nuutti Laaksonen (73. varoitus), Samson Ebuka, Topi Keskinen, Jonathan Dunyin, Juuso Tarvainen, Aatu Manninen

Vaihtopelaajat:
Otto Hautamo, Antti Ulmanen, Arjan Goljahanpoor, Roope Kantola, Jesse Jäppinen, Santeri Karjalainen, Eero Ylönen

Vaihdot:
73. Nuutti Laaksonen <-> Arjan Goljahanpoor
73. Aatu Manninen <-> Jesse Jäppinen
84. Topi Keskinen <-> Antti Ulmanen
89. Antti-Ville Räisänen <-> Santeri Karjalainen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP pelasi tänään kauden 2021 viimeisen vierasottelunsa, kun joukkue matkasi Helsinkiin, missä Bolt Arenan muovilla Ykkösen alemman jatkosarjan ottelussa vastaan asettui HJK Klubi 04. Vierasottelut ovat olleet MP:lle tällä kaudella todella vaikeita ja sama tahti jatkui tänään pääkaupungissa, kun nuoret helsinkiläiset käyttivät vieraita paremmin maalipaikat ja peli päättyi 2-0(0-0).

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja molemmilta alku oli aikamoista hakemista. Hiljalleen syöttöpeli parani ja molemmissa kenttäpäädyissä nähtiinkin maalipaikkoja. Kotijoukkue oli hiukan suoraviivaistanut pelaamistaan ja palloja yritettiin pelata MP:n puolustuksen selustaan nopealle Samuel Anini juniorille, jonka MP:n alakerta sai pidettyä aika lailla komennossa. Reilun parinkymmenen minuutin pelaamisen jälkeen nähtiin ensimmäinen kunnon maalipaikka, kun nuori Daniel Rökman pääsi läpiajoon, mutta Jonne Uronen teki jalkatorjunnan ja tuloksena oli kulmapotku. Pari minuuttia tästä Topi Keskinen rynni omalta kenttäpuoliskolta aina maalipaikkaan, mutta Elmo Henriksson kotijoukkueen maalilla torjui yrityksen ja peli jatkui maalittomana. Vieraat olivat ehkä vähän enemmän pallossa ja Henrikssonin maalilla nähtiin useampikin lähellä piti -tilanne. Paras maalipaikka oli 41. peliminuutilla Aatu Mannisella, mutta Henriksson torjui näyttävästi alakulmasta Mannisen puskun Yassin Daoussin keskityksestä. Kotijoukkue laukoi pari kertaa laukoi, mutta Johannes Yli-Kokon laukaus meni MP -alakerran kautta ohi ja Saku Heiskanen laukoi päin Urosta. Lisäajalla Killian Denoual pääsi vielä puskemaan, mutta ranskalaisen pusku meni maalin katolle ja tauon viettoon lähdettiin maalittomissa lukemissa.

Klubi 04 tuli terävästi toisen jakson alkuun ja heti ensimmäisellä peliminuutilla Anini jr. laukoi yli. Muutama minuutti myöhemmin kotijoukkueella oli taas paikka siirtyä johtoon, mutta Juuso Tarvainen teki hyvän katkon ja seurauksena oli vain kulmapotku. Seuraavana oli vuorossa vieraiden pari paikkaa. Elmo Henriksson kotijoukkueen maalilla torjui näyttävästi Samsonin kovan laukauksen rangaistusalueen ulkopuolelta kulmapotkuksi, Nuutti Laaksosen hyvä keskitys putsattiin myös kulmaksi ja Samson puski yli Antti-Ville Räisäsen kulmapotkusta. Näiden tilanteiden jälkeen oli taas Klubin vuoro yrittää avausmaalia, joka lopulta syntyi 61. peliminuutilla. Klubi purki MP:n prässin ja hyökkäsi vasemmasta laidasta. Anini jr. keskitti maalille, missä Johannes Yli-Kokko tuli hyvin ensimmäisenä palloon ja ohjasin sen varmasti verkkoon, 1-0. Tämän jälkeen pari erikoistilannetta aiheutti vielä vaaran paikat MP:n maalille, mutta näistä tilanteista selvittiin ilman takaiskua. MP haki vaihdoilla uutta virtaa peliin ja Henrikssonilta nähtiin taas loistava torjunta, kun hän esti Samsonin puskun menon maaliin. Vaikka MP oli pelin päällä, niin todella hyvät maalipaikat jäivät tämän jälkeen vähiin. Lähimpänä oli Yassin Daoussi, jonka laukaus meni ylärimaa hipoen yli. Myös Samson ja Jonathan Dunyin pitivät Henrikssonin valppaana. Lisäajalla vieraiden panostaessa hyökkäykseen, kotijoukkue pääsi vielä kaunistelemaan lukemia nopeasta vastahyökkäyksestä, kun Anini jr. sijoitti pallon varmasti verkkoon ja tämä oli lopullinen ratkaisu. Näin alemmassa jatkosarjassa jäi vielä kovasti jännitettävää ensi lauantain päätöskierrokselle. MP, MuSa ja HJK Klubi 04 ovat sarjataulukossa pisteen välein ja yksi kolmikosta jatkaa ensi kaudella Ykkösessä ja kaksi tippuu Kakkoseen. MP on siinä mielessä parhaimmassa asemassa, kun meille riittää voitto ja ei tarvitse seurata, mitä Porissa MuSa:n ja Klubi 04:n välisessä ottelussa tapahtuu, kun hoitaa itse oman pelinsä.

Päävalmentaja Juha Pasoja harmitteli, että maalipaikoista ei tänään saatu maaleja.

– Kyllähän meillä oli tänään useampi kunnon maalipaikka, mutta vastustajan maalilla Elmo Henriksson teki useamman loistotorjunnan ja piti maalinsa puhtaana.

– Sanoin jo MuSa -voiton jälkeen, että yksi voitto neljästä jäljellä olevasta pelistä riittää sarjapaikkaan ja nyt se on otettava sitten päätöskierroksella JIPPO:a vastaan. Luottoa löytyy siihen, että joensuulaiset kaatuvat ensi lauantaina Urskissa.

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä ja Kalevi Hämäläisen kuvia ottelusta täältä.

Kauden viimeisen ottelun MP pelaa tulevana lauantaina, kun JIPPO saapuu vieraaksi Urskiin. Silloin joukkue tarvitsee kaiken mahdllisen tuen ja kannustuksen, ettäYkkösen sarjapaikka säilyy.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 50 – 50
Laukaukset 8/6 (75%) – 16/6 (38%)
Kulmapotkut 6 – 7
Rikkeet 13 – 12
Varoitukset 2 – 1
Ulosajot 0 – 0
Syötöt 539/468 (87%) – 464/390 (84%)
Haastot 175/80 (46%) – 175/95 (54%)
Ilmakamppailut 45/21 (47%) – 45/24 (53%)
Ohitukset 24/14 (58%) – 28/19 (68%)
Taklaukset 32/13 (41%) – 33/19 (58%)

Ruudun ottelukooste: