Reifer -RAPORTTI: Runkosarja päättyi tappioon


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

Pihlajamäessä pelattiin Ykkösen runkosarjan viimeisen kierroksen ottelu PK-35-MP.

19.9.2021 Ykkönen: PK-35 – MP 3 – 1(2-0)

Maalit:
21. Jonathan Muzinga 1-0
33. Gerald Ben 2-0
56. Aatu Manninen 2-1
70. Ben 3-1

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Yassin Daoussi, Reetu Räsänen (36. varoitus), Oliver Kangaslahti, Killian Denoual, Arjan Goljahanpoor, Samson Ebuka (77. varoitus), Topi Keskinen, Jonathan Dunyin, Juuso Tarvainen, Aatu Manninen

Vaihtopelaajat:
Otto Hautamo, Antti-Ville Räisänen, Antti Ulmanen, Nuutti Laaksonen, Roope Kantola, Jesse Jäppinen, Niila Forsell

Vaihdot:
72. Arjan Goljahanpoor <-> Antti Ulmanen
79. Aatu Mannnen <-> Jesse Jäppinen
79. Juuso Tarvainen <-> Niila Forsell
85. Samson Ebuka <-> Antti-Ville Räisänen
85. Jonathan Dunyin <-> Roope Kantola

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään saatiin Ykkösen runkosarja päätökseen, kun MP matkasi PK-35:n vieraaksi. MagneCit Areenan muovilla pelattu ottelu oli vauhdikas ja kotijoukkue oli boksissa tehokas ja tärkeät pisteet jäivät Pihlajamäkeen 3-1(2-0) -lukemin.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja kotijoukkue hallitsi kenttätapahtumia selvästi, kun vieraat olivat ihmeen vaisuja. Jonne Uronen oli huomattavasti työllistetympi kuin Atte Paunio kotijoukkueen maalilla. Uronen torjui Gerald Benin laukauksen sekä Esa Terävän puskun. 21. peliminuutilla Reetu Räsänen blokkasi Patrick Aaltosen laukauksen, mutta hetkeä myöhemmin Jonathan Muzinga karkasi MP:n alakerralta, kiersi Urosen ja laukoi pallon verkkoon, 1-0. Maalin jälkeen PK jatkoi hallintaa ja 33. peliminuutilla peli oli jo 2-0, Yassin Adam keskitti oikealta ja Gerald Ben puski pallon vastustamattomasti verkkoon. Ennen taukoa kotijoukkueen kolmas maali oli lähempänä kuin vieraiden ensimmäinen. Daniel Rantanen laukoi vapaapotkun muuriin, Uronen torjui toisen Rantasen laukauksen, Muzinga puski ohi ja Esa Terävä laukoi ohi. Pari minuuttia ennen taukoa Topi Keskinen oli karata Samsonin syötöstä, mutta Paunio tuli hyvin vastaan ja ehti palloon ennen Keskistä. Tauon viettoon mentiin kotijoukkueen kahden maalin johdossa.

Vieraat aloittivat toisen jakson vahvasti ja peliä pelattiin PK:n kenttäpuoliskolla. Pelin hallintaa auttoi se, että kotijoukkue pelasi hetken miesvajaalla, kun päähänsä osumaa saanut Jaakko Lepola saatiin korvattua Romy Nevalaisella. Paunio torjui Juuso Tarvaisen puskun, mutta muutama minuutti myöhemmin Paunio haroi tyhjää, kun Aatu Mannisen antama kulmapotku meni suoraan takanurkkaan ja MP tuli mukaan peliin. Kavennusmaalin jälkeen vierailla oli pari muutakin paikkaa tulla tasoihin, mutta PK:n alakerta blokkasi Samsonin laukauksen kulmapotkuksi, Jonathan Dunyin kaukolaukaus meni kohti Pauniota ja kertaalleen Samson laukoi reilusti yli. 70. peliminuutilla oli jo ratkaisun makua ilmassa, kun kotijoukkue iski illan kolmannen maalinsa kulmapotkun jälkitilanteesta. Marko Koskinen puski pallon maalin eteen, missä Gerald Ben oli oikeaan aikaan oikeassa paikassa ja puski PK:n taas kahden maalin johtoon. MP yritti vaihdolla piristää peliä, mutta mitään todella loistavia maalipaikkoja ei kotijoukkueen maalilla enää nähty. Pari minuuttia ennen täyttä aikaa kotijoukkueen Tony Lehtimäki pääsi läpiajoon, mutta hänen sijoituksensa meni niukasti takatolpan ohi. Varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla Niila Forsellin sivuvapaapotkun jälkeen seurauksena oli maalin sijaan vain kulmapotku. Jani Laaksonen antoi nelisen minuuttia lisäaikaa ja ottelu päättyi kotijoukkueen kahden maalin voittoon. Molemmat joukkueet jatkavat alemmassa jatkosarjassa eli edessä on vielä yksi keskinäinen kohtaaminen.

Päävalmentaja Juha Pasoja manasi omiensa heikkoa boksipuolustamista.

– Olimme tänään todella heikkoja oman maalin edessä ja vastustaja pääsi helposti tekemään maalinsa.

– Nyt on sitten edessä alempi jatkosarja, joka on todella raaka sarja, kun puolet joukkueista putoavat Kakkoseen. Me kuitenkin kuulumme sinne, kun emme oikein pärjänneet top 5 -joukkueille.

– Nyt pitää vaan tuo puolustuspeli saada uomiinsa, että pystymme taistelemaan otteluiden voitoista!

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä.

MP jatkaa otteluitaan Ykkösen alemmassa jatkosarjassa ja sen otteluohjelma julkaistaan alkuviikosta. Ennakkotietojen mukaan seuraava ottelu on ensi viikonloppuna.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 47 – 53
Laukaukset 10/5 (50%) – 8/2 (25%)
Kulmapotkut 4 – 6
Rikkeet 12 – 12
Varoitukset 4 – 2
Ulosajot 0 – 0
Syötöt 417/318 (76%) – 443/356 (80%)
Haastot 189/105 (56%) – 189/84 (44%)
Ilmakamppailut 43/23 (53%) – 43/20 (47%)
Ohitukset 24/13 (54%) – 28/15 (54%)
Taklaukset 33/18 (55%) – 27/14 (52%)

Ruudun ottelukooste: