Reifer -RAPORTTI: PK-35 haki tärkeät sarjapisteet Urskista


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

Päävalmentaja Juha Pasoja yritti saada omiensa kuviot kuntoon. (Kuva: Mikko Rahikainen)

3.10.2021 Ykkönen alempi jatkosarja: MP – PK-35 2 – 3(1-1)

Maalit:
25. Charles Katashira 0-1
44. Antti Ulmanen (Samson Ebuka) 1-1
73. Marko Koskinen 1-2
89. Koskinen 1-3
90+8. Antti-Ville Räisänen (Niila Forsell) 2-3

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Yassin Daoussi, Reetu Räsänen, Killian Denoual, Antti-Ville Räisänen, Antti Ulmanen, Arjan Goljahanpoor (63. varoitus), Jesse Jäppinen, Samson Ebuka, Juuso Tarvainen, Aatu Manninen (77. varoitus)

Vaihtopelaajat:
Otto Hautamo, Peetu Kerminen, Nuutti Laaksonen, Roope Kantola, Eero Ylönen, Niila Forsell

Vaihdot:
67. Arjan Goljahanpoor <-> Niila Forsell
71. Antti Ulmanen <-> Nuutti Laaksonen
84. Aatu Manninen <-> Eero Ylönen
84. Jesse Jäppinen <-> Roope Kantola

Ottelun nälkäisimmät pelaajat: (palkitaan ABC-liikennemyymälöiden lahjakortilla)
MP: Antti-Ville Räisänen
PK-35: Marko Koskinen

MP:n vakuuttavin pelaaja: (palkitaan LähiTapiolan tuotepalkinnolla)
Juuso Tarvainen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Ykkösen alempi jatkosarja jatkui tänään Urskissa, kun MP sai vastaansa PK-35:n Helsingistä. Ottelu ei noussut miksikään klassikoksi, mutta siinä nähtiin viisi maalia ja mikä ikävintä tärkeät sarjapisteet matkasivat Helsinkiin, kun vieraat voittivat 2-3(1-1) -lukemin.

Ottelu alkoi verkkaisesti ja kumpikin joukkue puolusti hyvin ja piti vastustajan poissa maalipaikoilta. 25. peliminuutilla nähtiin ottelun avausmaali, kun Gerald Ben voitti kaksinkamppailun kulmalipun tuntumassa, ajoi sisään ja syötti pallon takaviistoon Charles Katashiralle, jonka ensimmäisen laukauksen Juuso Tarvainen sai vielä blokattua, mutta toinen painui verkon perukoille ja vieraat 0-1 -johtoon. Vieraat pitivät enemmän palloa, mutta kunnon maalipaikkoja ei nähty kummallakaan maalilla. Juuri ennen taukoa MP iski, kuten edellisessäkin kotiottelussa. Aatu Manninen levitti oikeaan laitaan Yassin Daoussille, joka pienen kuljetuksen jälkeen löysi Jesse Jäppisen. Jäppinen pelasi pallon Samsonille, joka tiputti pallon Antti Ulmaselle. Ulmanen otti pallon haltuun ja toisella kosketuksella laukoi pallon takanurkkaan, 1-1. Tauon viettoon mentiin näissä tasalukemissa.

Toinen jakso jatkui vieraiden hallinnassa, mutta maalipaikoille pääsy oli edelleen vaikeaa. Parhaimmat paikat siunautuivat Jaakko Lepolalle, mutta toinen hänen laukauksensa meni yli ja toinen niukasti takatolpan ohi. Vieraiden erikoistilanteista tuli vaarallisia tilanteita Jonne Urosen vartioimalle maalille ja kahdeksannesta kulmasta PK siirtyi taas johtoon. Daniel Rantasen kulma löysi pitkän huiskean Marko Koskisen, joka puski pallon verkkoon. MP yritti vaihdoilla hakea piristystä peliin, mutta mitään kunnon kiriä kotijoukkue ei kyllä tänään saanut aikaan. Juuri ennen täyttä aikaa vieraat iskivät taas kulmasta. Tälläkin kertaa asialla oli Marko Koskinen, joka tällä kertaa puski Patrick Aaltosen kulman sisään. Ottelussa pelattiin peräti kahdeksan minuuttia lisääaikaa Arjan Goljahanpoorin loukkaantumisen ja lukuisten vaihtojen takia. Aivan ottelun viime sekunneilla MP sai vielä kavennusosuman, kun Yassin Daoussi keskitti oikealta. Niila Forsellin yrityksen vieraiden alakerta sai blokattua, mutta paluupallossa oli ensimmäisenä Antti-Ville Räisänen, joka laukoi pallon voimalla maalin kattoon loppulukemiksi 2-3. Tämän lähemmäksi MP ei enää päässyt, vaan erotuomari Mikko Leino päätti kamppailun, ja vieraat varmistivat Ykkösen sarjapaikan ensi kaudeksi. MP:n taistelu sarjapaikasta jatkuu, kun ensimmäinen Kakkoseen tippuja MuSa on neljä pistettä MP:n perässä, kun kolme sarjakierrosta on vielä pelaamatta.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli todella pettynyt omiensa esitykseen.

– Todella heikko peli meiltä tänään! Ei ollut oikein kunnon taistelua ja erikoistilanteiden puolustaminen ei meiltä tänään onnistunut ollenkaan. Onnistujat olivat tänään meiltä vähissä.

– Tässä ei auta muu kuin harjoitusten kautta saada peliä taas kuosiin. Taistelu jatkuu!

Rahikiasen Mikon kuvia ottelusta löytyy täältä sekä vieraiden näkemys ottelusta täältä.

Taistelu Ykkösen sarjapaikasta jatkuu MP:n osalta viikon päästä sunnuntaina, kun joukkue matkaa KPV:n vieraaksi Kokkolaan.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 50 – 50
Laukaukset 7/3 (43%) – 8/4 (50%)
Kulmapotkut 4 – 9
Rikkeet 16 – 14
Varoitukset 2 – 2
Ulosajot 0 – 0
Syötöt 422/327 (77%) – 392/303 (77%)
Haastot 142/71 (50%) – 142/71 (50%)
Ilmakamppailut 44/24 (55%) – 44/20 (45%)
Ohitukset 20/8 (40%) – 19/5 (26%)
Taklaukset 26/21 (81%) – 28/20 (71%)

Ruudun ottelukooste: