Reifer -RAPORTTI: Niukka tappio Tammisaaresta


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

MP ja EIF kävivät kovan taistelun Ykkösen sarjapisteistä.

17.7.2021 Ykkönen: EIF – MP 2 – 1(1-1)

Maalit:
8. Sanislav Efimov 1-0
29. Yassin Daoussi (Roope Kantola) 1-1
59. Robin Sid 2-1

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Yassin Daoussi, Reetu Räsänen, Oliver Kangaslahti, Killian Denoual, Antti Ulmanen, Nuutti Laaksonen, Roope Kantola, Samson Ebuka, Jonathan Dunyin, Aatu Manninen

Vaihtopelaajat:
Otto Hautamo, Antti-Ville Räisänen, Arjan Goljahanpoor, Jesse Jäppinen, Eero Ylönen, Topi Keskinen

Vaihdot:
59. Antti Ulmanen <-> Topi Keskinen
75. Roope Kantola <-> Eero Ylönen
75. Aatu Manninen <-> Antti-Ville Räisänen
87. Reetu Räsänen <-> Jesse Jäppinen
87. Nuutti Laaksonen <-> Arjan Goljahanpoor

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään pelattiin taas Ykkösen sarjapisteistä, kun MP matkasi EIF:n vieraaksi Tammisaareen. Koronakaranteenista vapautunut kotijoukkue teki kaksi kaukolaukausmaalia ja ne riittivät tällä kertaa 2-1(1-1) -voittoon.

Ottelu alkoi tunnustellen, mutta 8. peliminuutilla kotijoukkue EIF siirtyi jo johtoon. MP:n keskialueen harhasyötön jälkeen Stanislav Efimov kuljetti ja laukoi vastustamattoman kaukolaukauksen takayläkulmaan ja peli oli 1-0. Vielä ennen juomataukoa vierailla oli parikin paikkaa tulla tasoihin, mutta Mehdi El Moutacim torjui Samson Ebukan noston ja kotijoukkueen alakerta peitti Roope Kantolan laukauksen kulmapotkuksi. Heti juomatauon jälkeen EIF pelasi näyttävän hyökkäyksen, jonka MP:n alakerta tällä kertaa selvitti. Muutama minuutti tästä vieraat pelasivat hyvän hyökkäyksen, jossa pallo liikkui mukavasti ja lopulta Yassin Daoussi sai maalin edestä siirtää pallon verkkoon Roope Kantolan syötöstä, 1-1. Muutama minuutti tasoituksen jälkeen MP:llä oli loistava mahdollisuus siirtyä jo johtoon, kun Antti Ulmanen pelasi Samsonin läpiajoon. Mehdi El Moutacim tuli kuitenkin hyvin vastaan ja Samson ei pystynyt kiertämään häntä ja loistava tilaisuus kuivui kokoon. Viimeisellä vitosella EIF:llä oli parikin mahdollisuutta siirtyä taas johtoon, mutta Jonne Uronen torjui Efimovin laukauksen ja Oliver Kangaslahti blokkasi hienosti maalin edessä laukauksen, joka oli menossa maaliin. Tauon viettoon mentiin 1-1 -tasalukemissa.

EIF aloitti toisen jakson pirteästi ja MP oli täysin puolustuskannalla. Tammisaarelaisilla oli useita paikkoja siirtyä johtoon, mutta MP selvitti nämä tilanteet tuurilla ja taidolla ja kertaalleen pallo osui tolppaan. Lopulta 59. peliminuutilla EIF:n kova yritys palkittiin, kun MP puolusti taas vähän löysästi ja Robin Sid pääsi vapaasti laukomaan, 2-1. Ennen juomataukoa vieraiden maalipaikat tai edes kunnon hyökkäyksen olivat vähissä, mutta EIF:n Juuso Liukkonen pääsi läpiajoon, jonka Jonne Uronen kuitenkin selvitti ja peli jatkui 2-1 -lukemissa. Juomatauon jälkeen vieraat pääsivät paremmin pelin mukaan, vaikka kotijoukkue yritti kaikin keinoin pelata aikaa ja viivytellä, kuten johtoasemassa pitää tehdäkin. Mehdi El Moutacimin vartioimalla maalilla nähtiin lukuisia paikkoja, joista vieraat olisivat voineet tulla tasoihin, mutta maalivahti oli tällä kertaa mies paikallaan ja piti kotijoukkueen johtoasemassa. El Moutacim teki minuutin sisään parikin loistavaa torjuntaa, kun hän ensin torjui Samson hieman epäonnistuneen puskun kulmapotkusta ja sitten peitti hienosti Topi Keskisen laukauksen. Kotijoukkueen paikat lisämaaleihin oli vähissä, mutta kun vieraillakin puuttui terävyys ja tarkkuus maalipaikoissa, niin ottelu päättyi EIF:n maalin voittoon ja MP:n viiden ottelun tappioton putki tuli päätökseen.

Päävalmentaja Juha Pasoja harmitteli, kun alakerrassa annettiin liikaa tilaa.

– Ottelu oli tänään tiukka ja tasainen, mutta me puolustimme vähän liian kaukana ja vastustaja rokotti kahdella tarkalla laukauksella.

– Kyllähän meillä oli enemmän maalipaikkoja ja lopussa oli useampi tasoituspaikka, mutta tänään ei uponnut kuin kertaalleen.

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä.

Seuraavan kerran MP pelaa Ykköstä ensi viikon sunnuntaina, jolloin loistokuntoiselle Urskin nurmelle vastaan saapuu HJK Klubi o4.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 54 – 46
Laukaukset 14/6 (43%) – 9/4 (44%)
Kulmapotkut 6 – 8
Rikkeet 13 – 9
Varoitukset 2 – 0
Ulosajot 0 – 0
Syötöt 487/389 (80%) – 379/301 (79%)
Haastot 195/108 (55%) – 195/87 (45%)
Ilmakamppailut 47/20 (43%) – 47/27 (57%)
Ohitukset 26/18 (69%) – 43/27 (63%)
Taklaukset 52/25 (48%) – 29/11 (38%)

Ruudun ottelukooste: