Reifer -RAPORTTI: MuSa ja MP tasasivat pisteet viihdyttävässä pelissä


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

MuSa ja MP pelasivat viihdyttävän pelin paahtavassa helteessä.

4.7.2021 Ykkönen: MuSa – MP 2 – 2(0-0)

Maalit:
54. Matias Koskinen 1-0
67. Killian Denoual (Roope Kantola) 1-1
70. Yassin Daoussi (Samson Ebuka) 1-2
83. John Frederiksen rp. 2-2

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Yassin Daoussi, Oliver Kangaslahti, Killian Denoual, Nuutti Laaksonen, Roope Kantola, Samson Ebuka, Topi Keskinen, Jonathan Dunyin (81. varoitus), Juuso Tarvainen, Aatu Manninen

Vaihtopelaajat:
Otto Hautamo, Reetu Räsänen, Antti-Ville Räisänen, Antti Ulmanen, Eero Ylönen

Vaihdot:
63. Topi Keskinen <-> Antti Ulmanen
81. Aatu Manninen <-> Antti-Ville Räisänen
89. Samson Ebuka <-> Eero Ylönen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP jatkoi juhannustauon jälkeen otteluitaan tänään Porissa, missä stadionin uusitulla nurmella vastaan asettui MuSa. Kovassa helteessä pelattu peli oli vauhdikas sekä viihdyttävä ja lopulta taistelu taukosi pistejakoon 2-2(0-0).

Ottelu alkoi rajuista olosuhteista huolimatta vauhdikkaasti. Ensimmäisellä kympillä vierailla oli kaksi maalipaikkaa, kun Olli Hakanpää kotijoukkueen maalilla torjui Yassin Daoussin laukauksen ja Jonathan Dunyin laukoi ohi. Porilaiset olivat todella lähellä maalintekoa, kun 9. peliminuutilla Matias Koskinen pääsi maalin edestä puskemaan, mutta Jonne Uronen teki loistavan reaktiotorjunnan ja peli pysyi maalittomana. Alun jälkeen peli hiukan rauhoittui ja molemmat joukkueet pelasivat pääsääntöisesti vastustajan muodon ulkopuolella. Juomatauon jälkeen vieraiden paras paikka oli Killian Denoualille, joka kuitenkin puski kulmapotkusta ohi. Kotijoukkueen yritykset menivät pääsääntöisesti ohi tai yli. Tauon viettoon virkistäytymään mentiin maalittomissa lukeissa.

Toisen jakson alku oli kotijoukkueelta hyvää ja pirteää tekemistä. MP tuli tauolta heikosti ja varsinkin alakerralle sattui useampi heikko suoritus. Yksi tällainen heikompi hetki päättyi takaiskuosumaan, kun 54. peliminuutilla Samu-Petteri Mäkelä laukoi ensin pienestä kulmasta tolppaan, mutta Matias Koskinen oli maalin edessä ensimmäisenä paluupallossa ja laukoi MuSa:n 1-0 -johtoon. Juho Heikkinen pääsi pariinkin kertaan yrittämään kotijoukkueelle toista maalia, mutta ensimmäinen yritys meni ohi ja toisen Jonne Uronen torjui. Hiljalleen vieraatkin pääsivät taas peliin mukaan. Killian Denoual laukoi hyvin kaukaa, mutta laukaus meni niukasti ohi etukulmasta. Ennen juomataukoa MP tuli tasoihin, kun ensimmäisen Roope Kantolan kulman Olli Hakanpää vielä torjui uudeksi kulmapotkuksi. Tällä kertaa Killian Denoual puski pallon verkkoon ja peli oli tasan 1-1. Juomatauon jälkeen MP siirtyi nopean hyökkäyksen jälkeen johtoon. Samson Ebuka voitti kaksinkamppailussa kotijoukkueen Jussi Välilän ja rynni pallon kanssa maalia kohti. Nigerialainen pelasi pallon hyvin oikeasta laidasta vauhdikkaasti nousseelle Yassin Daoussille, joka laukoi tarkasti takatolpan juureen, 1-2. Kotijoukkue ei kuitenkaan tappioasemassa luovuttanut, vaan haki vimmatusti tasoitusosumaan. Lisäksi vaihdosta haettiin tuoreita jalkoja ja kokoa, kun ensi viikolla Itävaltaan siirtyvä yli kaksimetrinen John Frederiksen tuli MuSa:n hyökkäykseen. Varsinkin Naoki Maedan antamien erikoistilanteiden jälkeen MP:n maalilla nähtiin useita lähellä piti -tilanteita. Kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä kymmenisen minuuttia ottelun todella vaihtelevasti tuominnut Mikko Juusola tuomitsi kotijoukkueella rankkarin, kun pallo osui kulmapotkun jälkitilanteessa Jonathan Dunyin käteen, joka oli vartalossa kiinni. Torikokouksien jälkeen Frederiksen laukoi rankkarin voimalla verkkoon ja peli oli taas tasan. Kumpikaan joukkue ei kuitenkaan tyytynyt tähän tasapeliin ja molemmissa päissä nähtiin vielä maalipaikkoja. MuSa:lla oli useita kulmapotkuja, joiden jälkeen pallo pomppi maalin edessä menemättä kuitenkaan maaliin. Vierailta Samson Ebuka laukoi ohi ja Oliver Kangaslahti sai pallon vapaapotkun jälkitilanteesta maaliin, mutta tämä tuomittiin paitsioksi. Kova yritys jatkui myös koko seitsemän minuutin lisäajan. Kumpikin pääsi vielä yrittämään voitto-osumaa. Antti Ulmanen puski Yassin Daoussin keskityksestä, mutta Olli Hakanpää torjui tämän puskun kulmapotkuksi. Ihan viime sekunneilla MuSa:lla oli mahtava paikka ottaa kaikki kolme sarjapistettä, kun vapaapotkun jälkeen pallo osui tolppaan, ylärimaan sekä pyöri maaliviivalla, mutta Oliver Kangaslahti sai putsattua pallon pois maalilta. Kova taistelu päättyi kuitenkin 2-2 -pistejakoon, johon loppujen lopuksi kumpikin joukkue oli suhteellisen tyytyväinen. Näin molempien joukkueiden tappioton putki jatkuu.

Päävalmentaja Juha Pasoja otti tyytyväisenä vastaan vieraspisteen vaikeasta Porista.

– Ottelu oli aikalailla sellainen, mitä ennakkoon odotin. Molemmat joukkueet pelasivat omilla vahvuuksillaan ja lisäksi oransseissa paidoissa esiintynyt erotuomarikolmikko toi pelin tapahtumiin oman vivahteen.

– Peli oli aikamoista fyysistä kamppailua, jossa toisen jakson alku oli meiltä heikko. Onneksi saatiin sitten oma pelimme taas käyntiin ja pääsimme nousemaan johtoonkin, kun teimme oikeita asioita.

– Loppu meidän olisi pitänyt ehdottomasti pelata järkevämmin, kun hätäily meinasi johtaa vielä takaiskuun. Nämä pienet asiat meidän pitää jatkossa tehdä paremmin.

– Tässä tasaisessa sarjassa molemmat halusivat voittaa ja yleisö näkikin viihdyttävän ja vauhdikkaan ottelun, vaikka olosuhteet olivat taas aika rajut.

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä ja UrheiluSuomi.comin kuvia ottelusta täältä.

MP jatkaa Ykkösen otteluitaan viikon päästä sunnuntaina, ku RoPS saapuu vieraaksi Urskiin.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 49 – 51
Laukaukset 25/9 (36%) – 10/5 (50%)
Kulmapotkut 5 – 5
Rikkeet 16 – 13
Varoitukset 2– 1
Ulosajot 0 – 0
Syötöt 443/360 (81%) – 387/308 (80%)
Haastot 184/84 (46%) – 184/100 (54%)
Ilmakamppailut 46/24 (52%) – 46/22 (48%)
Ohitukset 23/13 (57%) – 25/18 (54%)
Taklaukset 30/12 (40%) – 28/15 (54%)

Ruudun ottelukooste: