Reifer -RAPORTTI: MuSa haki pisteet Urskista


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

MP ja MuSa kävivät tiukan taistelun Ykkösen sarjapisteistä Urskin samettisella nurmella. (Kuva: Mikko Rahikainen)

2.8.2020 Ykkönen: MP – MuSa 1 – 2(0-1)

Maalit:
20. Jussi Välilä 0-1
56. John Frederiksen 0-2
79. Firmino (Jiri Haikonen) 1-2

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Yassin Daoussi, Reetu Räsänen, Iiro Äijö (66. varoitus), Walid Abdelali, Antti-Ville Räisänen, Irfan Sadik, Jiri Haikonen, Joonas Nissinen, Jonathan Dunyin, Aatu Manninen

Vaihtopelaajat:
Veikka Stålhand, Firmino, Matti Kohonen, Eero Ylönen, Topi Keskinen, Toni Tahvanainen

Vaihdot:
71. Antti-Ville Räisänen <-> Toni Tahvanainen
78. Irfan Sadik <-> Firmino

Ottelun nälkäisimmät pelaajat: (palkitaan ABC-liikennemyymälöiden lahjakortilla)
MP: Firmino
MuSa: Jussi Välilä

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP jatkoi tänään Ykkösen kamppailuitaan, kun MuSa Porista saapui ensimmäistä kertaa Urskiin. Kovan taistelun jälkeen sarjapisteet matkasivat Poriin 1-2(0-1) -lukemin.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, mutta hiljalleen vieraat pääsivät kuskin paikalle, kun kotijoukkueen syöttöpeli oli surkeaa. Kunnon maalipaikkoihin ei alussa päästy kummassakaan päädyssä, mutta 20. peliminuutilla vieraat saivat vaaralliseksi tiedetyn kulmapotkun ja he iskivätkin tästä heti avausmaalin, kun Jussi Välilä puski maalinedusruuhkasta suoraan Juuso Aallon antamasta kulmasta vieraat 0-1 -johtoon. Heti seuraavasta hyökkäyksestä kotijoukkueella oli paikka tulla tasoihin, mutta Tomi Mikkelsson MuSa:n maalilla torjui Joonas Nissisen laukauksen. Vierailla oli kolme muutakin kulmapotkua, mutta nämä MP puolusti hyvin ja lisätakaiskuja ei nähty. Kertaalleen pallo kävi Jonne Urosen vartioiman maalin ylärimassa. MP:n hyvät hyökkäyksiin lähdöt kuivuivat huonoihin syöttöihin tai sitten vieraiden koiruuksiin. Otteet kentällä olivat ajoittain aika rajuja ja erotuomari Niko Hännisellä oli suuria vaikeuksia pitää ottelu näpeissään. Kotijoukkueesta vielä ennen taukoa pääsi puolittaisiin maalipaikkoihin Joonas Nissinen, Walid Abdelali ja Jonathan Dunyin, mutta tasoitusosumaa ei nähty ja tauon viettoon mentiin vieraiden maalin johdossa.

Toiselle jaksolle MP sai syöttöpeliään vähän parempaan kuosiin, mutta silti helppoja syöttövirheitä tuli silloinkin. 56. peliminuutilla vieraiden yli kaksimetrinen hyökkääjä John Frederiksen käytti vahvuuksiaan ja teki vieraille jo toisen osuman maalivahti Tomi Mikkelssonin pitkän vapaapotkun jälkeen. Vieraiden erikoistilanteet olivat todella vaarallisia ja Jonne Urosen vartioimalla MP -maalilla nähtiin lukuisia lähellä piti -tilanteita. Maali kuitenkin pysyi koskemattomana taidolla ja tuurilla. Loppua kohti MP:kin pääsi paremmin peliin mukaan ja Toni Tahvanaisen ja Firminon tulo kentälle piristi kotijoukkueen peliä. Firmino ehti olla vain minuutin kentällä, kun hän puski Jiri Haikosen keskityksestä tolpan kautta 1-2 -kavennusmaalin. MP haki aktiivisesti tasoitusosumaa, mutta mitään todella laadukasta maalipaikkaa kotijoukkue ei enää pystynyt luomaan ja näin tärkeät sarjapisteet matkasivat MuSa:n mukana länsirannkolle.

Päävalmentaja Juha Pasoja harmitteli omiensa heikkoa syöttöpeliä.

– Tämä oli vaikea peli. Vastustajan vahvuudet oli tiedossa, mutta he tekivät vahvuuksillaan maalinsa ja me ei voitu niille oikein mitään.

– Meidän pallollinen pelaamisemme oli tänään vaisua ja emme päässeet pelaamaan niin kuin suunnittelimme ja varsinkin ensimmäinen puoliaika oli meiltä aika luokatonta pelaamista. Lähdimme liikaa kaverin pitkään palloon mukaan, kun meidän olisi pitänyt liikuttaa palloa lyhyillä syötöillä. Näin kun teimme, niin meille avautui mahdollisuuksia.

– Onneksi torstaina tulee jo uusi peli ja mahdollisuus!

Rahikaisen Mikon kuvia ottelusta löytyy täältä, vierasjoukkueen näkemys ottelusta täältä sekä kooste tilanteista täältä.

MP:llä on nyt edessä kaksi tärkeää vieraspeliä, kun torstaina vastassa on Gnistan ja reilun viikon päästä maanantaina SJK Akatemia.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 58 – 42
Laukaukset 11/2 (18%) – 15/8 (53%)
Kulmapotkut 5 – 5
Rikkeet 12 – 16
Varoitukset 1 – 2
Ulosajot 0 – 0
Syötöt 522/413 (79%) – 303/204 (67%)
Haastot 197/105 (53%) – 197/92 (47%)
Ilmakamppailut 77/39 (51%) – 77/38 (49%)
Ohitukset 26/17 (65%) – 30/15 (50%)
Taklaukset 35/20 (57%) – 29/12 (41%)