Reifer -RAPORTTI: MP:n taistelu ei riittänyt


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

MP kohtasi Ykkösen sarja-avauksessa Veikkausliigasta pudonneen KPV:n (Kuva: Mikko Rahikainen)

5.7.2020 Ykkönen: MP – KPV 1 – 2(1-1)

Maalit:
22. Kyle Curinga 0-1
29. Antti-Ville Räisänen 1-1
73. Elias Ahde 1-2

MP:n kokoonpano:
Sammy Ndjock, Yassin Daoussi, Reetu Räsänen, Iiro Äijö (82. varoitus), Walid Abdelali, Antti-Ville Räisänen (75. varoitus), Firmino, Irfan Sadik, Jiri Haikonen, Joonas Nissinen, Aatu Manninen

Vaihtopelaajat:
Jonne Uronen, Vincent Bikana, Eero Ylönen, Topi Keskinen, Jonathan Dunyin, Leevi Leinonen, Niila Forsell

Vaihdot:
43. Firmino <-> Jonathan Dunyin
76. Joonas Nissinen <-> Topi Keskinen
76. Aatu Manninen <-> Niila Forsell

Ottelun nälkäisimmät pelaajat: (palkitaan ABC-liikennemyymälöiden lahjakortilla)
MP: Antti-Ville Räisänen
KPV: Elias Ahde

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään potkaistiin MP:n osalta Ykkönen käyntiin, kun Ykkösen suursuosikki KPV saapui vieraaksi Urskiin. Loistavissa olosuhteissa ja lähes 1400 katsojen edessä pelattu vauhdikas ottelu päättyi harmittavasti vieraiden 1-2(1-1) -voittoon, vaikka kotijoukkueellakin oli omat hetkensä.

MP aloitti ottelun pirteästi ja minkäänlaista alkujännitystä ei ollut havaittavissa. Hiljalleen vieraat pääsivät peliin mukaan ja varsinkin Juri Kinnunen oikealla laidalla oli aktiivisena. Parin minuutin sisään nähtiin molemmissa päissä puolittaisia paikkoja, kun Kinnunen ja Aleksi Tarvonen laukoivat ohi Hänskin päädyssä ja Firminon epäonnistuneen laukauksen Sergey Lazarev torjui helposti. 19. peliminuutilla ottelun avausmaali oli todella lähellä, kun Ulrich Meleke pääsi puskemaan Aleksi Pahkasalon kulmasta, mutta tämä pusku meni niukasti ohi. Muutama minuutti myöhemmin pallo oli kuitenkin Sammy Ndjockin selän takana. Vapaapotkun jälkitilanteesta pallo ajautui Kyle Curingalle, joka noin parista kymmenestä metristä laukoi vastustamattomasta takanurkkaan, 0-1. MP ei antanut tämän takaiskun masentaa mieltä, vaan kotijoukkue haki tasoitusosumaa. Reilu viisi minuuttia myöhemmin nähtiinkin illan komein osuma. MP sai vapaapotkun reilusti 20 metristä, kun Firmino kaadettiin. Antti-Ville Räisänen asettui pallon taakse ja laukoi todella hienon laukauksen takaylänurkkaan: peli oli tasan, 1-1. Firminoa kohdeltiin myös kaltoin viitisen minuuttia ennen taukoa, mutta tästä seuranneesta vapaapotkusta ei seurannut kuin kulmapotku. Heti perään vieraiden kokenut Sebastian Mannström oli karata maalipaikkaan, mutta Reetu Räsänen ehti kuitenkin väliin ja selvitti tilanteen. Vielä ennen taukoa MP teki ottelun ensimmäisen pelaajavaihdon, kun useamman kolhun saanut Firmino vaihdettiin Jonathan Dunyihin. Lisäajalla kotijoukkueella oli makoisa paikka siirtyä johtoon, mutta Irfan Sadikin pusku Joonas Nissisen vapaapotkusta meni ohi. Tauon viettoon mentiin 1-1 -tasalukemissa.

Heti tauon jälkeen Sadik pääsi taas puskemaan, tällä kertaa Yassin Daoussin keskityksestä, mutta tämäkin yritys meni harmittavasti ohi. Muutama minuutti myöhemmin vieraiden Aleksi Pahkasalo kokeili parista kymmenestä metristä, mutta tällä kertaa sihti oli hieman hukassa ja laukaus meni yli maalin. MP hyökkäsi muutaman kerran todella mukavasti ja pallot naksahtelivat kivasti jalkaan, mutta se viimeinen terävyys vielä puuttui. 60. peliminuutilla Joonas Nissinen pääsi hyvää laukaisupaikkaan, mutta Sergey Lazarev torjui Nisun etukulmaan suuntautuneen kovan laukauksen. Reilu vartti ennen täyttä aikaa vieraiden juuri muutama minuutti aikaisemmin vaihdosta tulleet Harri Heiermann ja Elias Ahde olivat pahan teossa. Sammy Ndjock teki hienon reaktiotorjunnan vielä ensimmäiseen yritykseen, mutta Ahde oli ensimmäisenä paluupallossa ja puski vieraat 1-2 -johtoon.  Kotijoukkue ei kuitenkaan antanut periksi, vaan yritti kovasti tasoitusta. KPV:n puolustus blokkasi Niila Forsellin yrityksen kulmaksi, josta Irfan Sadik puski niukasti takatolpan ohi. Viimeisen vartin pirteästi pelannut Niila Forsell yritti myös noin 30 metristä nostolla yllättää ulkona maalistaan olleen Lazarevin, mutta tämä taidokas yritys meni vähän yli maaliin. MP:n hakiessa tasoitusta vieraat pääsivät muutaman kerran vastahyökkäykseen, mutta sekä Aleksi Pahkasalon että Kyle Curingan laukaukset Iiro Äijö ja Reetu Räsänen blokkasivat. Lopulta reilun kolmen minuutin lisäajan erotuomari Mikko Leino puhalsi pelin päättyneeksi ja MP:llä ei jäänyt hyvästä taistelusta huolimatta sarja-avauksesta mitään käteen.

Päävalmentaja Juha Pasoja löysi pelistä paljon hyvää, vaikka se tappioon päättyikin.

– Kyllähän tämä oli meiltä ihan kelpo suoritus sarja-avaukseksi, vielä kun vastassa oli Ykkösen ennakkosuosikki. Puolustussuuntaan homma toimi ja teimme niitä asioita, joita olimme tämän viikon harjoitelleet.

– Alussa ei ollut kyllä mitään jännitystä havaittavissa ja päästiin peliin hyvin mukaan. Nyt meidän pitää parantaa pallollista pelaamista, niin päästään huomattavasti helpommalla.

– KPV laittoi meidät kyllä ahtaalle ja jouduimme puolustamaan matalalla. Sieltä on sitten pitkä matka hyökätä. Pelasimme kuitenkin yhtenäisesti ja puolustimme hyvin. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!

Rahikaisen Mikon kuvia ottelusta löytyy täältä ja KPV:n tekemä kooste ottelun tilanteista täältä.

MP jatkaa Ykkösen otteluitaan viikon päästä sunnuntaina, kun joukkue matkaa Pietarsaareen, missä vastaan asettuu voitolla ja tasapelillä kauden aloittanut FF Jaro.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 44 – 56
Laukaukset 9/4 (44%) – 14/4 (31%)
Kulmapotkut 2 – 6
Rikkeet 13 – 14
Varoitukset 2 – 3
Ulosajot 0 – 0
Syötöt 474/381 (80%) – 554/448 (81%)
Haastot 166/85 (51%) – 166/81 (49%)
Ilmakamppailut 49/22 (45%) – 49/27 (55%)
Ohitukset 25/14 (56%) – 24/13 (54%)
Taklaukset 35/22 (63%) – 31/17 (55%)