Reifer -RAPORTTI: MP:n piste- ja voittotili auki Ykkösessä


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

Irfan Sadik on juuri siirtänyt MP:n 2-0 -johtoon. (Kuva: Mikko Rahikainen)

19.7.2020 Ykkönen: MP – AC Kajaani 2 –  1(1-0)

Maalit:
24. Walid Abdelali (Antti-Ville Räisänen) 1-0
61. Irfan Sadik (Aatu Manninen) 2-0
81. David Popa rp. 2-1

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Yassin Daoussi, Reetu Räsänen, Iiro Äijö, Walid Abdelali (45+2. varoitus), Antti-Ville Räisänen, Irfan Sadik, Jiri Haikonen, Topi Keskinen, Joonas Nissinen, Niila Forsell

Vaihtopelaajat:
Veikka Stålhand, Santeri Karjalainen, Eero Ylönen, Jonathan Dunyin, Leevi Leinonen, Aatu Manninen

Vaihdot:
46. Niila Forsell <-> Aatu Manninen
64. Topi Keskinen <-> Jonathan Dunyin
79. Joonas Nissinen <-> Leevi Leinonen
79. Irfan Sadik <-> Eero Ylönen

Ottelun nälkäisimmät pelaajat: (palkitaan ABC-liikennemyymälöiden lahjakortilla)
MP: Walid Abdelali
AC Kajaani: Geoffrey Acheampong

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Ykkösen pelit jatkuivat tänään aurinkoisessa Urskissa, kun MP sai vastaansa ilman tappioita kauden aloittaneen AC Kajaanin. Loistava kuntoisella nurmella nähtiin vauhdikas ja kova taistelupeli, jonka kotijoukkue voitti 2-1(1-0).

MP oli tehnyt lukuisia muutoksia joukkueeseen tappiollisen Pietarsaaren reissun jälkeen ja ensi kertaa avauksessa Ykkösessä olivat omat kasvatit Niila Forsell, Topi Keskinen sekä Jonne Uronen. MP aloitti ottelun pirteästi ja viidennellä minuutilla Irfan Sadik pääsi puskemaan Topi Keskisen keskityksestä, mutta tämä pusku meni yli Deni Kaksan vartioiman AC Kajaanin maalin. Jonne Uronen kotijoukkueen maalilla hoiti varmasti muutamat vieraiden tilanteet. Vartin kohdilla Walid Abdelalin silmäkulma aukesi ja MP:n toinen lääkäri Ilari Kuitunen laittoi parit tikit kentän laidalla ja ranskalainen keskikenttäpelaaja pystyi jatkamaan peliä. Muutama minuutti myöhemmin Abdelali puskikin ottelun avausmaalin Antti-Ville Räisäsen antamasta kulmapotkusta, 1-0. Vaikka vieraat pitivät huomattavasti enemmän palloa ja MP oli puolustuskannalla, niin kotijoukkueella oli huomattavasti vaarallisemmat paikat tehdä lisäosumia. MP:stä maalintekoa pääsivät yrittämään pirteitä otteita esittänyt Joonas Nissinen, Irfan Sadik useammankin kerran, Topi Keskinen sekä Iiro Äijö. Vieraista lähimmäksi maalintekoa pääsi Hussein Mohamed, jonka keskitys osui etutolppaan. Tauon viettoon mentiin kotijoukkueen maalin johdossa.

Toisen puoliajan alku oli vierailta vahva, mutta hallinta ei kuitenkaan realisoitunut maalipaikoiksi. MP puolusti hyvin joukkueena ja topparipari Räsänen-Äijö hoiti kaikki pääpallot. MP hyökkäsi muutaman kerran nopeasti vastaan ja Topi Keskisellä sekä Irfan Sadikilla oli puolittaiset paikat tuplata johtoa, mutta näistä paikoista ei maalinteko vielä onnistunut. Seuraavasta vastahyökkäyksestä MP kuitenkin onnistui maalinteossa: Joonas Nissinen pelasi puoliajalla kentälle tulleen Aatu Mannisen vauhtiin vasempaan laitaan ja maalille rynnivät Irfan Sadik ja Topi Keskinen. Manninen syötti pallon takaviistoon Sadikille, joka laukoi varmasti takanurkkaan ja peli oli 2-0. Vieraat yrittivät kovasti saada kiriä käyntiin ja he hakivat tuoreita miehiä kentälle tuomaan lisää liikettä kentälle. MP jatkoi uhrautuvaa puolustuspelaamista ja vieraat pidettiin pois maalipaikoilta. Kymmenisen minuuttia ennen täyttä aikaa David Popa oli karkaamassa MP:n alakerralta ja maalitykki kaatui helpohkosti rangaistusalueella. Erotuomari Toni Pohjoismäki tuomitsi tilanteesta rankkarin, jonka Popa toimitti vuoren varmasti verkkoon ja vieraat olivatkin jo maalin päässä, 2-1. MP ei kuitenkaan lamaantunut tästä takaiskusta, vaan uhrautuva puolustuspelaaminen jatkui ja muutaman kerran hyökättiin nopeasti vastaan. Etenkin vaihdosta tulleet omat kasvatit Leevi Leinonen sekä Eero Ylönen kuljettivat palloja hienosti kohti kulmalippuja ja näin saatiin kulumaan arvokkaita hetkiä pelikellosta. MP:n taistelun ilmentymiä olivat pää teipattuna pelannut Walid Abdelali sekä lopussa kovan iskun saanut Iiro Äijö. Reilu kuusi minuuttia pelattiin yli 90 minuutin ja lopulta kauden avauspisteet ja -voitto saatiin  yli 1200 -päisen kotiyleisön iloksi.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli tyytyväinen omiensa taisteluun ja puolustuspelaamiseen sekä tietysti voittoon.

– Hyvät pinnat saatiin tänään ja ne varsinkin maistuvat vähän heikomman Jaro -pelin jälkeen makoisilta. Viikko sitten ei ansaittu mitään, mutta tänään taisteltiin hienosti koko joukkueena ja ansaittiin nämä kolme pistettä.

– Olimme puolustussuuntaan hyviä ja pidettiin Kajaani pois maalipaikoilta. Koko joukkue teki esimerkillisesti töitä ja näin pitääkin pelata eli virheet minimiin ja hyökätään vaarallisesti. Pallolliseen pelaamiseen tarvitaan kuitenkin vielä lisää rohkeutta, niin puolustuksemmekin pääsee jatkossa helpommalla.

– Tämä ensimmäinen voitto kuitenkin varmasti helpottaa tilannetta ja tästä on hyvä jatkaa! Tänään tuli taas uusia debyyttejä ja nuoremme täyttivät hyvin paikkansa sekä saivat arvokkaita Ykkösen peliminuutteja.

Vierasjoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä, Rahikaisen Mikon kuvia ottelusta täältä, Pietu´s Photon kuvia täältä sekä UrheiluSuomi.comin kuvia täältä.

MP jatkaa Ykkösen otteluitaan ensi viikon lauantaina, kun joukkue matkaa KTP:n vieraaksi Kotkaan.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 37 – 63
Laukaukset 13/7 (54%) – 12/4 (33%)
Kulmapotkut 2 – 9
Rikkeet 8 – 14
Varoitukset 1 – 2
Ulosajot 0 – 0
Syötöt 330/240 (73%) – 555/441 (79%)
Haastot 171/94 (55%) – 171/77 (45%)
Ilmakamppailut 30/18 (60%) – 30/12 (40%)
Ohitukset 34/18 (53%) – 35/14 (40%)
Taklaukset 40/26 (65%) – 39/21 (54%)