Reifer -RAPORTTI: MP:n hyvä taistelu ei ihan riittänyt pisteille


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

MP ja KTP kävivät kovat taistelun Ykkösen sarjapisteistä. (Kuva: Mikko Rahikainen)

20.10.2020 Ykkönen: MP  – KTP 2 – 3(1-0)

Maalit:
29. Jiri Haikonen (Yassin Daoussi) 1-0
58. Zakaria Beglarishvili 1-1
84. Michael Ogungbaro 1-2
87. Juuso Tarvainen (Daoussi) 2-2
90. Anto Eerola 2-3

MP:n kokoonpano:
Otto Hautamo,Yassin Daoussi, Reetu Räsänen, Iiro Äijö, Antti-Ville Räisänen, Dudu, Matti Kohonen, Jiri Haikonen, Topi Keskinen, Jonathan Dunyin, Niila Forsell

Vaihtopelaajat:
Jonne Uronen, Peetu Kerminen, Jesse Jäppinen, Juuso Tarvainen, Toni Tahvanainen, Aatu Manninen

Vaihdot:
61. Niila Forsell <-> Aatu Manninen (89. varoitus)
74. Topi Keskinen <-> Toni Tahvanainen
85. Matti Kohonen <-> Jesse Jäppinen
85. Antti-Ville Räisänen <-> Juuso Tarvainen
85. Dudu <-> Peetu Kerminen

Ottelun nälkäisimmät pelaajat: (palkitaan ABC-liikennemyymälöiden lahjakortilla)
MP: Jiri Haikonen
KTP: Zakaria Beglarishvili

Ottelun parhaat pelaajat: (palkitaan ooteluisäntä Osuuskaupa Suur-Savn tuotepalkinnolla)
MP: Jonahan Dunyin
KTP: Mika

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP pelasi tänään kauden 2020 toiseksi viimeisen kotiottelun, kun KTP Kotkasta saapui vieraaksi Urskiin. Ajankohtaan nähden huippukuntoisella nurmella nähtiin vauhdikas ottelu, jossa oli draaman kaarta kerrakseen. Harmittavasti kaikki sarjapisteet lähtivät Veikkausliiganoususta taistelevien vieraiden mukaan loppuhetken maalilla 2-3(1-0) -lukemin

Vieraat aloittivat ottelun pirteästi ja alussa MP oli aika lailla puolustuskannalla. KTP sai useamman kulmapotkun ja lähimpänä maalinteko oli Michael Ogungbaro, joka puski yhdestä näistä kulmapotkuista meni ohi. Reilun kympin jälkeen MP oli tehdä ottelun avausmaalin, kun Reetu Räsänen pääsi laukomaan Antti-Ville Räisäsen sivuvapaapotkun jälkeen, mutta Anton Lepola vieraiden maalilla sai kätensä väliin ja seurauksena oli kulmapotku. Vieraiden Zakaria Beglarishvili ja Mika pääsivät hyviin laukaisupaikkoihin, mutta tällä kertaa heidän ruutinsa oli märkää ja vedot suuntautuivat ohi Otto Hautamon vartioiman MP -maalin. Kotijoukkuekin sai hiljalleen rivinsä järjestykseen ja kirkon päädyssä nähtiinkin muutama laadukas maalipaikka. MP:n keskikentällä kovasti töitä tehnyt Jonathan Dunyin rakensi itselleen hyvän maalipaikan, mutta Lepola torjui laukauksen ja Dudu laukoi paluupallosta yli. 29. peliminuutilla nähtiin ottelun avausmaali. Matti Kohonen vaihtoi vapaapotkulla puolta ja Jiri Haikonen sekä Yassin Daoussi pelasivat pallon yhdellä kosketuksella toisilleen ja Haikonen pääsi laukomaan vasurilla hyvästä paikasta takanurkkaan, 1-0. Tämä oli tähän kauteen pelinsä kasvattajaseurassa lopettavan Haikosen ensimmäinen maali Ykkösessä. Maalin jälkeen peli meni kotijoukkueen komennossa ja vieraat ottivat vastaan. MP:llä oli useampi paikka lisätä johtoa, mutta Reetu Räsänen oli ainoa, jonka yritys meni maalia kohti. Dunyinin, Dudun ja Haikosen yritykset menivät yli tai ohi maalin. Tauon viettoon mentiin MP:n maalin johdossa.

KTP aloitti toisenkin jakson pirteästi ja alkuun heillä oli useampi erikoistilanne. Zakaria Beglarishvili pääsi parikin kertaa yrittämään maalintekoa. Ensimmäisen laukauksen ensimmäistä Ykkösen peliä pelannut Otto Hautamo vielä torjui, mutta toinen georgialaisen laukaus Mikan kanssa pelatun seinän jälkeen meni alanurkkaan ja näin vieraat tulivat tasoihin. Peli eteni päästä päähän ja molemmilla oli omat hetkensä ja paikkansa. Jonathan Dunyin pääsi laukomaan Reetu Räsäsen tiputuksen jälkeen, mutta kotkalaisten alakerta pääsi vähän laukauksen eteen ja tilanteesta seurasi kulmapotku. Iiro Äijö taas blokkasi Matias Lindforsin laukauksen kulmaksi ja Mika laukoi sekä yli että ohi. 84. peliminuutilla nähtiin ottelun hienoin maali, kun vieraiden Michael Ogungbaro sai kuljettaa pallon MP:n rangaistusalueen rajalle, josta nigerialainen laukoi pallon vastustamattomasti yläkulmaan ja vieraat ensi kerran johtoon, 1-2. Maalin jälkeen kotijoukkue teki vielä viimeiset kolme vaihtoa ja haki lisää virtaa peliinsä. Muutama minuutti myöhemmin peli olikin taas tasan, kun hetki aikaisemmin kentälle vaihdettu Juuso Tarvainen nousi Yassin Daoussin antamassa vapaapotkussa omiin korkeuksiin ja puski pallon verkkoon, 2-2. Maali oli myös Tarvaisen ensimmäinen Ykkösessä. Tämä ei kuitenkaan jäänyt ottelun viimeiseksi maaliksi, sillä vieraat iskivät varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla. MP ei saanut kunnolla purettua palloa kulmapotkun jälkeen ja vaihtomies Anton Eerola pääsi maalin edestä laukomaan pallon verkkoon, 2-3. MP haki vielä raivoisasti tasoitusta, mutta mitään kovin vaarallista kotijoukkue ei saanut enää aikaan ja näin KTP jatkaa taistelua Ykkösen kärkipaikasta. Tasapeli tai peräti kotivoittokaan ei olisi ollut vääryys, mutta tällä kertaa kävi nyt näin.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli tyytyväinen omiensa taisteluun, mutta harmitteli, kun siitä ei saanut minkäänlaista palkintoa.

– Tämä peli olisi voinut päättyä ihan miten vain. Molemmilla oli sellaisia paikkoja, joista olisi voinut tehdä lisämaaleja. Pääsimme tauolle johdossa, mutta tänään se ei vain riittänyt loppuun asti.

– Lopussa vieraat ehkä halusivat enemmän voittoa ja se näkyi kentällä. Heille nämä pisteet olivat tärkeämmät kuin meille, mutta olisihan ne kyllä tännekin kelvanneet. Tämä oli kuitenkin meiltä taas ihan hyvä peli ja pojat pelasivat hyvällä asenteella.

– Tässä on kuitenkaan ihan turha työntää päätä pensaaseen, vaan jatketaan vielä reilu viikko pystyissä päin kausi loppuun. Seuraavaksi kiusataan sitten kärkijoukkue AC Oulua.

Rahikaisen Mikon kuvia ottelusta löytyy täältä ja vieraiden näkemys ottelusta täältä.

Seuraavaksi MP:llä on edessä kauden pisin pelireissu, kun lauantaina matkataan Ouluun sarjakärki AC Oulun vieraaksi.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 50 – 50
Laukaukset 17/6 (35%) – 16/4 (25%)
Kulmapotkut 9 – 8
Rikkeet 12 – 10
Varoitukset 1 – 1
Ulosajot 0 – 0
Syötöt 466/375 (80%) – 550/460 (84%)
Haastot 173/72 (42%) – 173/101 (58%)
Ilmakamppailut 46/19 (41%) – 46/27 (59%)
Ohitukset 21/13 (62%) – 19/11 (58%)
Taklaukset 28/17 (61%) – 31/18 (58%)