Reifer -RAPORTTI: MP:lle pisteetön reissu Pietarsaareen


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

MP ja FF Jaro kohtasivat Pietarsaaren Keskuskentällä 24 vuoden tauon jälkeen.

12.7.2020 Ykkönen: FF Jaro – MP 3 – 0(2-0)

Maalit:
14. Topi Järvinen 1-0
30. Toni Takamäki rp. 2-0
54. Järvinen 3-0

MP:n kokoonpano:
Sammy Ndjock, Yassin Daoussi, Reetu Räsänen, Vincent Bikana (57. ulosajo), Walid Abdelali, Antti-Ville Räisänen, Irfan Sadik, Matti Kohonen, Joonas Nissinen, Jonathan Dunyin, Aatu Manninen

Vaihtopelaajat:
Jonne Uronen, Iiro Äijö, Firmino, Jiri Haikonen, Eero Ylönen, Topi Keskinen, Niila Forsell

Vaihdot:
46. Antti-Ville Räisänen <-> Firmino
61. Matti Kohonen <-> Jiri Haikonen
61. Aatu Manninen <-> Iiro Äijö
75. Firmino <-> Eero Ylönen
85. Irfan Sadik <-> Topi Keskinen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Kauden ensimmäisessä Ykkösen vierasottelussa MP matkasi Pietarsaareen, missä Keskuskentän nurmela vastaan asettui Jaro. Länsirannikon reissusta ei jäänyt paljon jälkipolville kerrottavaa, kun kotijoukkue Jaro otti sarjapisteet 3-0(2-0) -lukemin.

Kotijoukkue Jaro aloitti ottelun pirteästi ja paine oli heti Sammy Ndjockin vartioimalla maalilla. Kamerunilaismaalivahti koppasi varmasti pari yritystä ja kertaalleen Joni Remesaho nosti pallon ohi maalin. 11. peliminuutilla MP sai hyvän puolenvaihdon jälkeen paikan, mutta Emil Öhberg kotijoukkueen maalilla torjui Aatu Mannisen laukauksen kulmapotkuksi. Muutama minuutti myöhemmin kotiyleisö sai ensimmäisen kerran kunnolla iloita, kun Topi Järvisen laukaus muutti suuntaa MP:n puolustajasta ja pallo meni verkkoon, 1-0. Kotijoukkue sai lisävirtaa avausmaalista: Sammy Ndjock liimasi Toron kaukolaukauksen ja Reetu Räsänen putsasi pallon maalin edestä väljemmille vesille. Irfan Sadik pääsi yrittämään maalintekoa Aatu Mannisen tarjoilusta, mutta tämä laukaus meni ohi. Seuraavasta hyökkäyksestä kotijoukkue sai sitten rankkarin, kun Reetu Räsänen tönäisi karkuun pääsemässä olleen Topi Järvisen nurin. Sammy Ndjock oli hyvin Toni Takamäen rankkarissa mukana, mutta pallo meni Sammyn käsien kautta tolppaan ja siitä maaliin, 2-0. Kotijoukkueen pelaaminen rauhoittui vähän kahden maalin johdossa ja vieraillakin oli muutama paikka kaventaa. Emil Öhberg torjui parikin Irfan Sadikin yritystä ja toisessa todella tulisessa laukauksessa satutti vähän kättäänsä. Lisäksi Öhberg napsi varmasti Yassin Daoussin ja Joonas Nissisen keskitykset. Tauon viettoon mentiin Jaron kahden maalin johdossa.

Toisen jakson alussa MP:n peli piristyi hetkeksi, mutta kunnon maalipaikoiksi tämä ei kuitenkaan konkretisoitunut. Kertaalleen Öhberg Jaron maalilla joutui torjuntatöihin Irfan Sadikin laukaukseen. Vieraiden pyristely loppui 54. peliminuutilla, kun Topi Järvinen oli taas kerran pitkässä syötössä ensimmäisenä ja laukoi pallon Reetu Räsäsen torjuntayrityksestä huolimatta verkkoon, 3-0. Muutama minuutti tämän maalin jälkeen nähtiin todella ikävä tilanne keskialueella, kun Vincent Bikana tuli kohtuuttoman kovaan tilanteeseen ja sai tästä punaisen kortin. Onneksi tilanteessa ollut Severi Kähkönen ei tilanteessa pahemmin loukkaantunut. Loppupeli olikin sitten aikamoista pelailua ja loppuvihellyksen odottelua. Kotijoukkue piti huomattavasti enemmän palloa, mutta kovinkaan vaarallisia tilanteita pelissä ei enää nähty. Peli päättyi 3-0 -lukemiin ja MP jatkaa kahden kierroksen jälkeen vielä ilman pisteitä.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli pettynyt omiensa esitykseen ja etenkin puolustuspelissä oli todella paljon parannettavaa.

– Kyllä tästä reissusta tuli meille todella paljon opittavaa! Puolustuspelimme oli todella heikkoa. Olimme tänään selkeästi heikompi joukkue. Alkulämmittelyssä näytti vielä hyvältä ja pallo sekä miehet liikkuivat, mutta peli oli alusta alkaen vaikeaa.

– Kaikki kolme Jaron maalia tuli meidän selvistä puolustuspään virheistä. Ajoittain pelissä näkyi niitä asioita, joita halusimme ja silloin pääsimmekin paikkoihin. Muutamissa tilanteissa hätäilimme tai teimme vääriä ratkaisuja.

– Tämä on nyt käytävä huolella läpi ja tästä ei voi kuin parantaa. Emme me nyt kuitenkaan näin huonoja ole!

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä sekä maalikooste täältä.

Viikon päästä sunnuntaina on taas uusi mahdollisuus, kun AC Kajaani saapuu vieraaksi Urskiin.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 58 – 42
Laukaukset 8/7 (88%) – 4/3 (75%)
Kulmapotkut 3 – 3
Rikkeet 12 – 16
Varoitukset 0 – 0
Ulosajot 0 – 1
Syötöt 596/509 (85%) – 440/337 (77%)
Haastot 176/86 (49%) – 176/90 (51%)
Ilmakamppailut 45/25 (56%) – 45/20 (44%)
Ohitukset 23/15 (65%) – 30/19 (63%)
Taklaukset 32/13 (41%) – 34/19 (56%)