Reifer -RAPORTTI: MP:lle tärkeä voitto


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

MP ja SJK Akatemia kävivät taistelun Ykkösen sarjapisteistä Urskin hyväkuntoisella nurmella. (Kuva: Mikko Rahikainen)

4.10.2020 Ykkönen: MP – SJK Akatemia 2 – 1(1-0)

Maalit:
22. Jonathan Dunyin 1-0
66. Dudu 2-0
79. Jeremiah Streng 2-1

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Yassin Daoussi, Reetu Räsänen, Iiro Äijö, Antti-Ville Räisänen, Dudu, Jiri Haikonen, Topi Keskinen (63. varoitus), Jonathan Dunyin, Niila Forsell, Juuso Tarvainen

Vaihtopelaajat:
Otto Hautamo, Matti Kohonen, Santeri Karjalainen, Veeti Seppänen, Leevi Leinonen, Toni Tahvanainen, Aatu Manninen

Vaihdot:
34. Antti-Ville Räisänen <-> Aatu Manninen
46. Juuso Tarvainen <-> Matti Kohonen
72. Dudu <-> Toni Tahvanainen
85. Niila Forsell <-> Leevi Leinonen

Ottelun nälkäisimmät pelaajat: (palkitaan ABC-liikennemyymälöiden lahjakortilla)
MP: Niila Forsell
SJK Akatemia: Mehdi El Moutacim

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP pelasi tänään viikon toisen kotiottelun, kun Urskissa vastaan asettui SJK Akatemia. MP otti viikon toisen kotivoiton ja tärkeät sarjapisteet, kun seinäjokiset lähtivät kotimatkalle 2-1(1-0) -tappio niskassaan.

MP aloitti ottelun pirteästi ja kuudennella peliminuutilla vieraiden maalivahti Mehdi El Moutacim rikkoi sääntöjen vastaisesti Antti-Ville Räisästä ja tuloksena oli varoitus maalivahdille ja rankkari MP:lle. Keskiviikkona Räisänen onnistui rankkarista, mutta tällä kertaa A-V:n laukaus meni yli ja peli jatkui kiikarilukemissa. Vartin kohdilla MP:llä oli taas loistava mahdollisuus siirtyä johtoon, kun Juuso Tarvainen lähetti Topi Keskisen läpiajoon. El Moutacim teki kuitenkin näyttävän jalkatorjunnan nuorukaisen laukaukseen ja peli jatkui kotijoukkueen hallinnasta huolimatta maalittomana. 22. nähtiin ottelun avausmaali, joka oli kerrassaan upea kaukolaukaus. Vieraiden kapteeni Joona Lautamaja purki Niila Forsellin keskityksen ja pallo tuli reiluun 20 metriin Jonathan Dunyinille, joka otti pallon haltuun ja lähetti oikealla jalallaan mahtavan pommin oikeaan yläkulmaan, 1-0. Vieraiden maalipaikat olivat vähissä; Jonne Uronen torjui helposti Aatu Kujanpään vapaapotkun ja kertaalleen Uronen tuli hyvin vastaan estäen vieraiden maalipaikan. Vähän ennen taukoa Reetu Räsänen pääsi kulmapotkun jälkeen puskemaan, mutta pusku meni hieman ohi maalin. Tauon viettoon mentiin kotijoukkueen ansaitussa maalin johdossa, vaikka lukemat olisivat voineet olla suuremmatkin.

#10 Dudu sijoittaa pallon takanurkkaan, 2-0. (Kuva: Mikko Rahikanen)

Toinen puoliaika alkoi tasaisissa merkeissä ja kunnon maalipaikkoja ei nähty kummassakaan päädyssä. 62. peliminuutilla kesken vieraiden painostuksen MP pääsi hyökkäämään nopeasti vastaan. Dudu loi tilanteen itselleen ja harhautti parikin vastustajan puolustajaa päästen kaksin maalivahti Mehdi El Moutacimin kanssa. Kokenut nigerialainen sijoitti pallon kohti takanurkkaa ja vaikka El Moutacim sai kättänsä väliin, niin pallo meni kotiyleisön riemuksi takanurkkaan, 2-0. Peli oli hyvin MP:n hallussa ja mitään kovin vaarallista vieraat eivät saaneet aikaan, kunnes 79. peliminuutilla vieraiden maalitykki Jeremiah Streng iski. Valtteri Olsbo antoi keskityksen kaukaa vasemmalta laidalta takatolpalle, mistä Jeremiah Streng puski jo kauden kahdeksannen maalinsa, 2-1. Vieraat eivät kuitenkaan saaneet tästä kavennusmaalista lisää virtaa peliin, vaan parhaat maalipaikat nähtiin kirkon päädyssä SJK Akatemian maalilla. Muutama minuutti kavennusosuman jälkeen Toni Tahvanainen pääsi läpiajoon Yassin Daoussin loistavasta syötöstä, mutta tälläkin kertaa vieraiden maalivahti torjui ja maalin ero säilyi tulostaululla. Kotijoukkue puolusti hyvin ja vaikka vieraat pitivät palloa enemmän, niin mitään kunnon maalipaikkoja he eivät enää saaneet luotua. Lopussa MP:llä oli muutama vastahyökkäys, mistä olisi voinut kaunistella vielä loppulukemia, mutta palloa ei saatu enää maaliin ja peli päättyi 2-1. Näin MP otti taas tärkeän voiton ja Ykkösen sarjapaikka alkaa olla sinettiä vaille selvä myös ensi kaudeksi.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli tyytyväinen viikon toiseen kotivoittoon, vaikka loppulukemat olisivat voineet olla selvemmät.

– Tämä oli taas hyvä ja tärkeä voitto! Meillä oli lukuisia maalipaikkoja, mutta tänään ei kyllä oikein uponnut. No, pääasia, että tehtiin voittoon tarvittavat maalit, jotka olivatkin tänään taas aika hienoja.

– Puolustettiin taas hyvin joukkueena ja pidettiin vieraat poissa maalipaikoilta. Olisimmehan voineet tehdä tästä tänään helpommankin ottelun, kun oltaisiin vain osuneet noista hyvistä paikoista.

– Pojilla alkaa itseluottamus olla kohdillaan ja teemme kentällä oikeita asioita. Joukkue asetti tähän reilun viikon aikana pelattaviin kolmeen otteluun vähimmäistavoitteeksi seitsemän pistettä ja sen myös saimme kasaan, joten tästä on hyvä jatkaa kauden viiteen viimeiseen otteluun.

Rahikaisen Mikon hienoja otoksia ottelusta löytyy täältä ja vieraiden näkemys ottelusta täältä.

Ensi lauantaina MP:llä on edessä kauden toiseksi viimeinen vierasottelu, kun joukkue matkaa EIF:n vieraaksi Tammisaareen.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 51 – 49
Laukaukset 11/6 (55%) – 6/3 (50%)
Kulmapotkut 3 – 2
Rikkeet 14 – 9
Varoitukset 1 – 2
Ulosajot 0 – 0
Syötöt 458/351 (77%) – 516/422 (82%)
Haastot 151/81 (54%) – 151/70 (46%)
Ilmakamppailut 48/29 (60%) – 48/19 (40%)
Ohitukset 17/10 (59%) – 15/2 (13%)
Taklaukset 16/14 (88%) – 27/17 (63%)