Reifer -RAPORTTI: MP:lle taistelupiste Pietarsaaresta

Otteluraportin tarjoaa: Reifer

FF Jaro ja MP kävivät kovan taistelun Ykkösen sarjapisteistä Pietarsaaren Keskuskentällä.

11.9.2021 Ykkönen: FF Jaro – MP 2 – 2(1-1)

Maalit:
5. Juuso Tarvainen (Antti-Ville Räisänen) 0-1
45+2. Jeremiah Streng 1-1
48. Guillermo Sotelo rp. 2-1
90. Antti Ulmanen (Eero Ylönen) 2-2

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Yassin Daoussi, Reetu Räsänen (47. varoitus), Oliver Kangaslahti (52. varoitus), Killian Denoual, Antti-Ville Räisänen, Jesse Jäppinen (80. varoitus), Topi Keskinen, Jonathan Dunyin, Juuso Tarvainen, Aatu Manninen

Vaihtopelaajat:
Timi Heikkinen, Antti Ulmanen, Arjan Goljahanpoor, Nuutti Laaksonen, Roope Kantola, Eero Ylönen, Niila Forsell

Vaihdot:
19. Juuso Tarvainen <-> Nuutti Laaksonen (25. varoitus)

Otteluraportti:
Pienen tauon jälkeen MP jatkoi Ykkösen otteluitaan, kun joukkue matkasi Pietarsaareen FF Jaron vieraaksi. Vauhdikkaassa ottelussa nähtiin neljä maalia ja lopulta päädyttiin 2-2(1-1) -tasapeliin, kun MP tasoitti loppuhetkillä.

Ottelun alku oli pientä hakemista molemmilta joukkueilta, mutta jo viidennellä peliminuutilla nähtiin ottelun avausmaali. MP iski ottelun ensimmäisestä kulmapotkustaan maalin, kun Juuso Tarvainen puski Antti-Ville Räisäsen kulmasta pallon verkkoon, 0-1. Ensimmäiseen puoleen tuntiin kunnon maalipaikkoja ei nähty kummassakaan kenttäpäädyssä. Viimeisellä vartilla varsinkin Jonne Urosen vartioimalla MP -maalilla oli useampi tilanne. Etenkin Samuel Haglund aiheutti monta vaaran paikkaa; Jesse Jäppinen blokkasi yhden laukauksen kulmapotkuksi, kerran keskitys osui ylärimaan ja laukaus meni yli. MP sai pallon toistamiseen Jaron maaliin, kun pelikello kävi 42. minuuttia, mutta Antti-Ville Räisänen oli ehtinyt paitsioon ennen kuin sijoitti pallon etukulmasta sisään. Juuri ennen täyttä aikaa Jaron vaarallinen hyökkääjä Jeremiah Streng pääsi maalipaikkaan, mutta Uronen torjui tämän laukauksen. Lisäajan viime hetkillä MP pelasi huolimattomasti ja pallo kierrätettiin hyökkäyskolmannekselta aina Jonne Uroselle asti. Urosen pitkä pallo osui vajaassa kolmessakymmenessä metrissä Strengin takapuoleen ja kimposi epäonnisesti MP:n maaliin, 1-1. Peli loppui tuohon maaliin ja tauon viettoon mentiin tasalukemissa.

Jos ensimmäinen jakso päättyi murheellisissa tunnelmissa, niin samaa voi sanoa toisen jakson alusta. Jaro sai todella köykäisen rankkarin, kun Reetu Räsänen ja Jeremiah Streng menivät samaan palloon MP:n rangaistusalueella. Guillermo Sotelo chippasi rankkarin yläriman kautta keskeltä sisään ja kotijoukkue siirtyi 2-1 -johtoon. Hetkeä myöhemmin Streng oli taas maalipaikassa, mutta tällä kertaa Uronen torjui. Topi Keskisellä oli pari paikkaa tuoda vieraat tasoihin, mutta Mykyta Savchenko torjui Keskisen laukauksen ja toiessa tilanteessa pallo vähän karkasi nuorukaiselta. Lisäksi Keskinen rakensi muille muutamat paikat, mutta näistä ei viimeistelyt onnistuneet. Jonne Uronen piti vieraat pelissä mukana torjuen Haglundin ja Strengin yritykset. Parikymmentä minuuttia ennen täyttä aikaa MP teki triplavaihdon ja haki tuoreita jalkoja kentälle. Pelin painopiste siirtyikin kotijoukkueen kenttäpuoliskolle, mutta kunnon maalipaikkoihin pääseminen oli vieraille haasteellista. Yassin Daoussi pääsi parikin kertaa hyvää laukaisupaikkaan, mutta toinen yritys meni ohi ja toisen Savchenko torjui. Lopulta juuri ennen täyttä aikaa MP sai palkinnon kovasta yrityksestä. Vieraat hyökkäsivät vasemmasta laidasta. Nuutti Laaksonen syötti Eero Ylöselle, joka laukoi ja lopulta muutama minuutti aikaisemmin kentälle vaihdettu Antti Ulmanen ohjasi maalin edestä ansaitun tasoitusmaalin, 2-2. Tasoituksen jälkeen molemmissa kenttäpäädyissä nähtiin vielä mahdollisuus voittomaaliin. Antti Ulmasen ja Eero Ylösen nopea vastahyökkäys tyrehtyi liian hiljaiseen syöttöön. Kotijoukkueen vaihtomies Jim Myrevik pääsi avopaikkaan, mutta tälläkin kertaa Uronen teki näyttävän torjunnan ja piti vieraat pisteen syrjässä kiinni. Lopulta reilun viiden minuutin lisäajan jälkeen erotuomari Jesse Salo vihelsi ottelun päättyneeksi ja MP otti ensimmäisen sarjapisteen Jarolta kahteen viime kauteen.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli ylpeä joukkueensa taistelusta.

– Pietarsaari on vaikea paikka ja saatiin täältä arvokas tasapelipiste. Tämä on henkisesti tärkeä piste meille ja ensimmäinen sellainen Jarolta kahteen kauteen.

– Tämä oli tiukka ja tasainen peli, jossa molemmilla oli omat hetkensä. Meidän pitäisi kuitenkin olla huomattavasti rohkeampia. Tappioasemassa pelattiin sitten huomattavasti rohkeammin ja lopussa saatiin palkinto kovasta työstä.

Vieraiden näkemys ottelusta löytyy täältä.

Runkosarjan viimeisen kotiottelun MP pelaa keskiviikkona, kun Urskin iltavaloissa vastaan tulee MuSa Porista.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 53 – 47