Reifer -RAPORTTI: MP:lle helpottava voitto päätöskierroksella ja pelit Ykkösessä jatkuvat


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

Ykkösen kausi 2021 päättyi MP:n osalta iloisiin tunnelmiin. (Kuva: Mikko Rahikainen)

23.10.2021 Ykkönen alempi jatkosarja: MP – JIPPO 2 – 0(1 -0)

Maalit:
37. Samson Ebuka 1-0
48. Arjan Goljahanpoor (Aatu Manninen) 2-0

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Yassin Daoussi, Killian Denoual, Antti-Ville Räisänen, Arjan Goljahanpoor, Nuutti Laaksonen (90. varoitus), Samson Ebuka, Topi Keskinen, Jonathan Dunyin, Juuso Tarvainen, Aatu Manninen

Vaihtopelaajat:
Otto Hautamo, Antti Ulmanen, Roope Kantola, Jesse Jäppinen, Eero Ylönen, Veli-Matti Nuija, Niila Forsell

Vaihdot:
68. Aatu Manninen <-> Niila Forsell
90+1. Topi Keskinen <-> Jesse Jäppinen

Ottelun nälkäisimmät pelaajat: (palkitaan ABC-liikennemyymälöiden lahjakortilla)
MP: Topi Keskinen
JIPPO: Topi Pasi

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Kausi 2021 saatiin tänään päätökseen, kun MP kohtasi Ykkösen alemman jatkosarjan viimeisen kierroksen ottelussa JIPPO:n Joensuusta. MP piti päät kylminä kovassa paikassa ja hoiti sarjapaikan ehjän esityksen jälkeen 2-0(1-0) -lukemilla, joten ensi kaudellakin Mikkelissä pelataan Ykköstä!

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, mutta kotijoukkue piti kyllä enemmän palloa. Ensimmäinen puolittainen maalipaikka oli kotijoukkueella, kun Aatu Manninen pääsi neljännellä peliminuutilla puskemaan Yassin Daoussin keskityksestä, mutta tämä pusku meni reilusti ohi. Muutama minuutti myöhemmin oli MP:n avausmaali todella lähellä, mutta Jirko Sorsa torjui Topi Keskisen laukauksen ja hetkeä myöhemmin Samson laukoi takatolpan ohi. Vieraiden Jere Hiltunen pääsi 12. peliminuutilla nopean vapaapotkun jälkeen hyvään laukaisupaikkaan, mutta Hiltusen laukaus suuntautui kohti Jonne Urosta, jolla oli helppo työ kopata laukaus. Topi Keskinen laukoi voimalla tolppaan ja Antti-Ville Räisänen antoi pari vapaapotkua JIPPO -maalille: toisesta Aatu Manninen puski ohi ja toisen joensuulaisten alakerta hoiti. Vaikka MP hallitsi palloa, niin kunnon maalipaikat olivat vähissä. 37. peliminuutilla kotijoukkue sai kaivatun maalin, kun Jirko Sorsa pompotti Jonathan Dunyinin keskityksen. Samson oli ensimmäisenä pallossa, otti muutaman kosketuksen ja laukoi pallon voimalla verkkoon. Näin kotijoukkue siirtyi Samsonin kauden kymmenellä maalillaan 1-0 -johtoon ja tauon viettoon mentiin näissä lukemissa.

MP aloitti toisen jakson pirteästi ja Jirko Sorsa JIPPO:n maalilla joutui venymään jo toisella peliminuutilla, kun Arjan Goljahanpoor puski, mutta seurauksena oli vain kulmapotku. Pari minuuttia myöhemmin Sorsa joutui antautumaan, kun Yassin Daoussi ja Aatu Manninen tekivät esityön ja Goljahanpoor vei Tommi Tainion kahville ja laukoi etutolpan kautta pallon verkkoon, 2-0. Tässä toisessa maalissa oli jo pientä ratkaisun makua ilmassa, sillä JIPPO oli tänään Urskissa aika haluton ja aseeton joukkue MP:n edessä. Joona Hiltusen vapaapotku oli mennä takanurkkaan, mutta Jonne Urone oli hereillä ja nyrkkeili pallon pois. JIPPO -maalilla nähtiin lukuisia lähellä piti -tilanteita ja jos Jirko Sorsa pomputti ensimmäisellä jaksolla helposti ensimmäiseen maaliin johtaneen tilanteen, niin hän teki useamman hyvän torjunnan ja piti joensuulaiset vielä iskuetäisyydellä. Lisäksi kentän paras pelaaja Topi Keskinen laukoi voimalla tolppaan. Juuso Tarvainen oli tänään suvereeni MP:n alakerrassa ja hän katkoi useamman vieraiden hyökkäyksen oikea-aikaisilla katkoillaan. Lopulta erotuomari Peiman Simanin loppuvihellys aloitti hienosti kannustaneen kotiyleisön ja MP:n joukkueen juhlat.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli todella tyytyväinen ottelun jälkeen.

– Joukkue teki koko viikon hienosti töitä ja harjoituksissa oli rennon letkeä meininki, vaikka kauden päätöspelissä olikin kovat panokset.

– Kaikki pelaajat onnistuivat tänään hyvin tiukassa paikassa ja otimme täysin ansaitun voiton. Olimme selvästi parempi joukkue tänään ja ansaisimme Ykkösen sarjapaikkamme, vaikka se menikin aika tiukille.

– Olen erittäin ylpeä pelaajistani, sillä kaikki pelasivat tänään kauden parhaan pelinsä. Ja vaikka panokset olivat korkeat, niin kentällä säilyi koko joukkueelta rentous.

Rahikaisen Mikon kuvia ottelusta löytyy täältä sekä vieraiden näkemys ottelusta täältä.

Kausi oli vaihteleva ja raskas! Kiitos kaikille mukana elämisestä! Nyt vedetään hetki henkeä ja aletaan suuntamaan katseita tulevaan Ykkösen kauteen.

Kiitokset mahtavasta kannustuksesta läpi kauden!! (Kuva: Mikko Rahikainen)
ISO kiitos!! (Kuva: Mikko Rahikainen)

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 54 – 46
Laukaukset 16/5 (31%) – 4/2 (50%)
Kulmapotkut 3 – 2
Rikkeet 17 – 12
Varoitukset 1 – 3
Ulosajot 0 – 0
Syötöt 491/415 (85%) – 423/324 (77%)
Haastot 229/125 (55%) – 229/104 (45%)
Ilmakamppailut 47/31 (66%) – 47/16 (34%)
Ohitukset 41/24 (59%) – 21/9 (43%)
Taklaukset 33/24 (73%) – 54/30 (56%)

Ruudun ottelukooste: