Reifer -RAPORTTI: MP:llä pisteetön Seinäjoen reissu


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

MP ja SJK Akatemia pelasivat aurinkoisella OmaSp stadionilla.

10.8.2020 Ykkönen: SJK Akatemia – MP 1 – 0(0-0)

Maalit:
72. Jeremiah Streng 1-0

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Yassin Daoussi, Reetu Räsänen, Vincent Bikana, Walid Abdelali (6. varoitus), Antti-Ville Räisänen, Irfan Sadik, Matti Kohonen, Joonas Nissinen, Jonathan Dunyin, Toni Tahvanainen

Vaihtopelaajat:
Veikka Stålhand, Iiro Äijö, Firmino, Jiri Haikonen, Eero Ylönen, Topi Keskinen, Aatu Manninen

Vaihdot:
24. Irfan Sadik <-> Firmino (88. varoitus)
67. Joonas Nissinen <-> Topi Keskinen
67. Walid Abdelali <-> Aatu Manninen
84. Matti Kohonen <-> Jiri Haikonen
84. Jonathan Dunyin <-> Eero Ylönen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP pelasi tänään toisen peräkkäisen vierasottelun, kun joukkue matkasi Seinäjoelle, missä OmaSp Stadionin loistavissa olosuhteissa vastaan asettui SJK Akatemia. Maanantainen otelu ei noussut miksikään klassikoksi ja pahinta kaikki sarjapisteet jäi Seinäjoelle 1-0(0-0) -lukemin.

Ottelu alkoi tunnustellen ja kumpikaan joukkue ei saanut oikein koneita käyntiin. Kotijoukkueen Oskar Pihlaja pääsi laukomaan 7. peliminuutilla, mutta tämä yritys meni yli. Muutama minuutti myöhemmin kotijoukkueen maalilla nähtiin lähellä piti -tilanne, kun Reetu Räsänen pelasi pallon maalille, mutta puolustaja esti maalin ja tilanteesta seurasi ottelun ensimmäinen kulmapotku. 19. peliminuutilla nähtiin yksi ottelun hienoimmista hyökkäyksistä, mutta Toni Tahvanainen laukoi Irfan Sadikin esityöstä vähän ohi maalin. Hetki myöhemmin nähtiin kotijoukkueen maalilla ikävä tilanne, kun Irfan Sadik ja maalivahti Mehdi El Moutacim törmäsivät. Sadikin polvi vääntyi tilanteessa ja hänet jouduttiin kantamaan paareilla pois. Ottelu jatkui hyvin rauhallisissa merkeissä ja maalitilanteet loistivat poissaolollaan. MP sai kerran vapaapotkun hyvästä paikasta, mutta Walid Abdelalin laukaus meni reilusti yli. Lisäksi lisäajalla Joonas Nissinen pääsi laukomaan, mutta El Moutacim torjui helposti tämän yrityksen. Tauon viettoon mentiin maalittomissa lukemissa.

Toinen puoliaika jatkui samoissa merkeissä ja jalkapalloilulliset hienoudet loistivat poissaolollaan. Antti-Ville Räisänen laukoi vapaapotkun yli ja Firmino Toni Tahvanaisen syötöstä niukasti ohi. Kotijoukkueen maalivahti Mehdi El Moutacim hoiti pääsääntöisesti MP:n kulmapotkut hienosti, mutta yhden jälkitilanteesta Topi Keskinen pääsi laukomaan, mutta tämä laukaus meni ohi. 72. peliminuutilla nähtiin ottelun avausmaali, kun SJK Akatemia sai pallon Jonne Urosen vartioiman maalin ylärimaan ja Jeremiah Streng oli ensimmäisenä paluupallossa, 1-0. MP yritti saada  tappioasemassa jonkinlaista takaa-ajoa aikaan, mutta mitään kovin vaarallista vieraat eivät saaneet aikaan. Pari kertaa kotijoukkueen maalilla oli pientä hässäkän poikasta, mutta tasoitusosuma ei edes ollut kovinkaan lähellä. Strengillä oli juuri ennen täyttä aikaa mahdollisuus tappaa peli lopullisesti, mutta Jonne Uronen torjui tämän laukauksen näyttävästi. Lisäajan viime hetkillä Toni Tahvanainen pääsi vielä kertaalleen laukomaan, mutta tämä laukaus meni ohi ja näin SJK Akatemia otti kauden ensimmäisen voiton MP:n kustannuksella.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli todella pettynyt omiensa pelaamiseen.

– Olimme todella heikkoja ja syöttöpelimme oli luokatonta! Ei me kyllä tällaisella esityksellä tänään täältä Seinäjoelta ansaittu mitään!

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä sekä ottelukooste täältä.

MP jatkaa Ykkösen otteluitaan tulevana sunnuntaina, kun EIF saapuu vieraaksi Urskiin.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 42 – 58
Laukaukset 5/2 (40%) – 9/2 (22%)
Kulmapotkut 1 – 9
Rikkeet 10 – 7
Varoitukset 1 – 2
Ulosajot 0 – 0
Syötöt 405/309 (76%) – 594/504 (85%)
Haastot 148/70 (47%) – 148/78 (53%)
Ilmakamppailut 30/12 (40%) – 30/18 (60%)
Ohitukset 14/9 (64%) – 38/23 (61%)
Taklaukset 39/16 (41%) – 15/6 (40%)