Reifer -RAPORTTI: MP:llä pisteetön Kokkolan reissu


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

MP ja KPV kävivät kovan taistelun Ykkösen sarjapisteistä Kokkolan Keskuskentällä.

7.8.2021 Ykkönen: KPV – MP 1 – 0(0-0)

Maali:
77. Oke Akpoveta 1-0

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Yassin Daoussi, Oliver Kangaslahti, Killian Denoual, Arjan Goljahanpoor, Nuutti Laaksonen (62. varoitus), Roope Kantola, Samson Ebuka, Jonathan Dunyin, Juuso Tarvainen, Aatu Manninen

Vaihtopelaajat:
Otto Hautamo, Reetu Räsänen, Antti Ulmanen, Jesse Jäppinen, Eero Ylönen, Topi Keskinen, Niila Forsell

Vaihdot:
66. Arjan Goljanhanpoor <-> Topi Keskinen
82. Aatu Manninen <-> Antti Ulmanen
84. Yassin Daoussi <-> Eero Ylönen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Ykkösessä jatkui tiivis ottelutahti, kun tänään MP kohtasi vieraissa KPV:n. Ottelu oli kaksijakoinen; vieraat vei ensimmäistä jaksoa ja kotijoukkue toista. Vain KPV onnistui maalinteossa ja näin tärkeät sarjapisteet jäivät Kokkolaan 1-0(0-0) -lukemin.

Vieraat aloittivat ottelun pirteästi ja Sergey Lazarevin vartioimalla KPV -maalilla nähtiin useampi vaaratilanne. Varsinkin Roope Kantolan antamien erikoistilanteiden jälkeen pallo pomppi kokkolalaisen maalin edustalla, mutta tietty päättäväisyys puuttui ja palloja ei saatu maaliin asti. Ensimmäinen jakso mentiin pääasiassa vieraiden komennossa ja kotijoukkueen edes puolittaiset maalipaikat loistivat poissaolollaan. 28. peliminuutilla Samson puski Jonathan Dunyin keskityksestä pallon maaliin, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi. Lazarev kotijoukkueen maalilla hoiti muutamat MP:n rakentamat maalipaikat varmasti, mutta kertaalleen hän syötti pallon huolimattomasti ja Arjan Goljahanpoor pääsi palloon. Goljahanpoorin nosto meni kuitenkin ohi maalin. Tauon viettoon mentiin maalittomissa lukemissa.

Toiselle jaksolle kotijoukkue sai myötätuulen selkänsä taakse ja pelin suunta muuttui, KPV hallitsi ja MP oli puolustuskannalla. MP kuitenkin puolusti uhrautuvasti blokaten useamman laukauksen ja Jonne Uronen hoiti maalille tulleet yritykset. Nyt taas vierailla oli vaikeuksia päästä kunnon hyökkäyksiin. 77. peliminuutilla KPV sai sivuvapaapotkun, jonka seurauksena nähtiin ottelun avausmaali. Oke Akpoveta huudatti kotiyleisöä, kun hän pääsi vitosen sisältä puskemaan ja pallo oli maalissa, 1-0. Tämän jälkeen MP aloitti raivoisan takaa-ajon ja taas pelin painopiste muuttui. MP:llä oli useampi paikka tasoitusosumaan, mutta tänään ei vaan uponnut. Lähimpänä maalintekoa oli Oliver Kangaslahti, joka pääsi maalinedushässäkässä laukomaan, mutta kokkolaispelaaja sai itsensä vielä eteen ja esti varman maalin synnyn. Lopulta viiden minuutin lisäajan jälkeen kaikui Peiman Simanin loppuvihellys ja MP koki toisen perättäisen tappion ja kolmannen voitottoman ottelun putkeen.

Poikansa rippijuhlissa ollutta päävalmentaja Juha Pasojaa Kokkolassa tuurannut Mika Pasanen oli harmissaan pelin jälkeen.

– Kyllähän tässä on ihan ryöstetty olo! Ensimmäinen jakso oli meiltä hyvä, mutta maalit jäivät vaan puuttumaan.

– Toisella kaveri pääsi peliin mukaan ja teki sitten ottelun ainoan maalin. Lopussa saatiin vielä hyvää painetta KPV:n maalille, mutta tänään pallo ei pomppinut meille ja joudutaan palaamaan tyhjin käsin Mikkeliin.

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä.

Nyt on viikon päivät seuraavaan otteluun, kun ensi viikon sunnuntaina Urskiin saapuu vieraaksi FF Jaro Pietarsaaresta.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 52 – 48
Laukaukset 12/2 (17%) – 14/4 (29%)
Kulmapotkut 6 – 7
Rikkeet 10 – 8
Varoitukset 2 – 1
Ulosajot 0 – 0
Syötöt 482/392 (81%) – 416/335 (81%)
Haastot 157/79 (50%) – 157/78 (50%)
Ilmakamppailut 39/19 (49%) – 39/20 (50%)
Ohitukset 22/17 (77%) – 18/9 (50%)
Taklaukset 25/16 (64%) – 30/13 (43%)

Ruudun ottelukooste: