Reifer -RAPORTTI: MP:llä pisteetön Joensuun reissu


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

JIPPO ja MP pelasivat maalirikkaan ottelun.

28.8.2021 Ykkönen: JIPPO – MP 4 – 2(2-1)

Maalit:
9. Wilterlynd Inalien 1-0
14. Samson Ebuka (Topi Keskinen) 1-1
16. Inalien 2-1
52. Joona Hiltunen 3-1
63. Niila Forsell (Antti Ulmanen) 3-2
72. Jere Hiltunen 4-2

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Yassin Daoussi, Reetu Räsänen, Killian Denoual, Antti Ulmanen (47. varoitus), Roope Kantola, Samson Ebuka (27. varoitus), Topi Keskinen, Jonathan Dunyin, Niila Forsell, Juuso Tarvainen (81. varoitus)

Vaihtopelaajat:
Otto Hautamo, Antti-Ville Räisänen, Arjan Goljahanpoor, Nuutti Laaksonen, Eero Ylönen, Aatu Manninen

Vaihdot:
11. Reetu Räsänen <-> Nuutti Laaksonen
74. Niila Forsell <-> Antti-Ville Räisänen
74. Topi Keskinen <-> Arjan Goljahanpoor
74. Roope Kantola <-> Aatu Manninen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään pelattiin todella tärkeistä Ykkösen sarjapisteistä, kun MP matkasi JIPPO:n vieraaksi Joensuuhun, missä todella heikkokuntoisella Mehtimäen tekonurmella käyntiin kova taistelu. Kotijoukkue oli todella tehokas maalipaikoissaan ja pisteet jäivät Pohjois-Karjalaan 4-2(2-1) -lukemin.

MP joutui jo alkuveryttelyssä tekemään yhden pelaajavaihdon, kun Oliver Kangaslahti ei pystynyt pelaamaan ja hänen tilalleen tuli Juuso Tarvainen. Ensimmäisen reilun vartin aikana nähtiin jo kolme maalia. JIPPO aloitti maalinteon 9. peliminuutilla, kun Wilterlynd Inalien käytti MP:n alakerran lepsuilun hyödykseen ja laukoi voimalla etukulmasta, 1-0. Viitisen minuuttia myöhemmin MP tuli tasoihin, kun Jonne Urosen lähettämän vapaapotkun jälkeen Antti Ulmanen ja Topi Keskinen voittivat pallon ja Samson viimeisteli kauden seitsemännen maalinsa, 1-1. MP ei kuitenkaan saanut olla tasoissa kuin parisen minuuttia, kun joensuulaiset iskivät johtomaalin ensimmäisestä kulmapotkustaan. Pallo kimpoili maalin edessä ja se tuli Inalienin jalkoihin. Jenkkihyökkääjä teki illan toisen ja JIPPO oli taas johdossa. Maalien lisäksi kunnon paikat loistivat poissaolollaan, mutta pelikatkoja oli sitäkin enemmän. Lopulta reilun kuuden minuutin lisäajan jälkeen mentiin tauon viettoon kotijoukkueen maalin johdossa.

Toinen jakso alkoi vauhdikkaasti. Molemmissa päissä oli puolittaiset maalipaikat. Joona Hiltunen sekä Antti Ulmanen puskivat kuitenkin ohi. 52. peliminuutilla JIPPO siirtyi jo kahden maalin johtoon, kun sivurajaheiton jälkeen joensuulaiset pelasivat hyvän seinäpelin ja MP antoi tilaa. Joona Hiltunen laukoi voimalla maalin kattoon ja peli oli 3-1. Vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin MP tuli taas maalin päähän, kun Antti Ulmanen keskitti, Niila Forsell teki hyvän liikkeen ja laukoi pallon maaliin, 3-2. Tämän jälkeen vierailla oli parikin paikkaa tulla tasoihin, mutta kotijoukkueen alakerta blokkasi Topi Keskisen laukauksen kulmapotkuksi ja Otto Huuhtanen torjui Antti Ulmasen keskityksen. 72. peliminuutilla kotijoukkue kaatoi lisää kylmää vettä vieraiden niskaan, kun MP:n alakerta antoi taas liikaa tilaa ja tällä kertaa Jere Hiltunen laukoi näyttävän laukauksen takayläkulmaan, 4-2. MP yritti kovasti päästä peliin mukaan ja teki kolme vaihtoa kerrallaan. Lähimpänä maalintekoa oli Samson, jonka pusku Nuutti Laaksosen keskityksestä osui tolppaan. Muuten MP:n yritykset olivat vähän ponnettomia ja sihti oli hukassa, sillä yritykset menivät ohi tai yli ja Huuhtanen kävi poikimassa useamman keskityksen. Lopulta reilun neljän minuutin lisäajan jälkeen taistelu vihellettiin päättyneeksi ja MP surkea vierassaldo sai jatkoa, vaikka paikalle saapuneet kannattajat jaksoivat kannustaa äänekkäästi koko pelin ajan.

Päävalmentaja Juha Pasoja harmitteli omiensa heikkoa puolustamista.

– Puolustimme tänään lepsusti ja annoimme ihan liikaa tilaa, jonka JIPPO käytti hyödykseen.

– JIPPO oli tänään parempi ja ennen kaikkea tehokkaampi, niin tulos oli tämä.

– Kyllä kahdella maalilla täällä olisi pitänyt pystyä voittamaan!

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä.

Seuraava peli MP:llä on jo keskiviikkona, kun PK-35 saapuu vieraaksi Urskin iltavaloihin.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 50 – 50
Laukaukset 5/4 (80%) – 17/3 (18%)
Kulmapotkut 4 – 3
Rikkeet 10 – 11
Varoitukset 1 – 3
Ulosajot 0 – 0
Syötöt 380/283 (74%) – 380/265 (70%)
Haastot 178/75 (42%) – 178/103 (58%)
Ilmakamppailut 65/22 (34%) – 65/43 (66%)
Ohitukset 18/10 (56%) – 17/12 (71%)
Taklaukset 20/8 (40%) – 27/17 (63%)

Ruudun ottelukooste: