Reifer -RAPORTTI: MP:llä pisteetön Helsingin reissu


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

MP ja HJK Klubi 04 kohtasivat Talin hallissa.

13.2.2020 Suomen Cup: MP – HJK Klubi 04 0 – 3(0-2)

Maalit:
34. Kai Meriluoto rp. 0-1
42. Tommi Jäntti 0-2
89. Samuel Anini jr. 0-3

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Yassin Daoussi (33. varoitus), Reetu Räsänen, Iiro Äijö, Antti Ulmanen, Nuutti Laaksonen, Eero Ylönen (2. varoitus), Topi Keskinen, Jonathan Dunyin, Niila Forsell, Aatu Manninen (88. varoitus)

Vaihtopelaajat:
Otto Hautamo, Antti-Ville Räisänen, Arjan Goljahanpoor, Jesse Jäppinen, Samson Ebuka, Antti Voutilainen, Juuso Tarvainen

Vaihdot:
46. Niila Forsell <-> Antti-Ville Räisänen
46. Reetu Räsänen <-> Juuso Tarvainen
67. Jonathan Dunyin <-> Samson Ebuka
67. Eero Ylönen <-> Arjan Goljahanpoor
83. Antti Ulmanen <-> Antti Voutilainen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Suomen Cup jatkui MP:n osalta tänään vieraissa, kun vielä tiistaina näytti siltä, että Mikkelissä on tänään kunnon pakkanen, niin kotiottelu HJK Klubi 04:sta vastaan jouduttiin pelaamaan Talin hallissa Helsingissä. Kotijoukkue näytti pelaamisen mallia ja oli tehokkaampi maalipaikoissaan, niin pisteet jäivät Helsinkiin tylyin 0-3(0-2) -lukemin.

HJK Klubi 04:n nuori joukkue aloitti ottelun todella aktiivisesti ja MP oli täysin puolustuskannalla. Vielä kun MP:n syöttöpeli oli heikkoa, niin nuorukaiset hallitsivat selvästi pelitapahtumia. Pallohallinta ei kuitenkaan ihan alkuun konkretisoitunut maalipaikoiksi Saku Heiskasen blokattua kaukolaukausta lukuun ottamatta. Heti kun vieraatkin saivat syötöt napsumaan omille, niin Elmo Henrikssonin vartioimalla Klubi 04:n maalillakin nähtiin useampi maalipaikka. Pitkän huiskea nuorukainen torjui Antti Ulmasen läpiajon, Nuutti Laaksosen kaukolaukauksen sekä Topi Keskisen sijoituksen. Lisäksi Eero Ylönen laukoi reilusti yli Ulmasen yrityksen paluupallosta ja Iiro Äijön puskun vieraiden alakerta blokkasi kulmaksi. Reilun puolen tunnin pelaamien jälkeen nähtiin ottelun avausmaali, kun Yassin Daoussi osui maassa maannutta Rico Finnäsiä ja ottelun erotuomari Jani Laaksonen arpoi tilanteesta rankkarin, kun Finnäs huusi kuin olisi tehnyt kuolemaa. Maaliahne Kai Meriluoto laukoi rankkarin vuoren varmasti sisään ja peli oli 0-1. Viimeisellä vitosella ennen taukoa nähtiin molemmissa kenttäpäädyissä maalipaikkoja, mutta vain vieraat osuivat, kun loppuviikosta sopimuksen tehnyt Tommi Jäntti laukoi hienosti takanurkkaan, 0-2. Muut yritykset menivät ohi ja tauon viettoon mentiin 0-2 -lukemissa.

Vieraat aloittivat toisen jakson pirteästi, mutta vikkelä Samuel Anini jr. pääsi yrittämään maalintekoa, mutta Yassin Daoussi blokkasi tämän yrityksen. Sen jälkeen pelin painopiste oli selvästi Klubi 04:n kenttäpuoliskolla ja Elmo Henriksson piti hienosti maalinsa puhtaana. Hän torjui Topi Keskisen sekä Aatu Mannisen laukaukset ja kirsikkana kakun päälle Nuutti Laaksosen sijoituksen takaylänurkkaan. MP:llä oli siis hyvät mahdollisuudet tulla tasoihin tai vaikka mennä ohikin, mutta tänään yritykset eivät vaan uponneet. Jakson edetessä MP sai luotua vielä lisääkin maalintekopaikkoja, mutta Nuutti Laaksonen laukoi ohi, Aatu Mannisen laukauksen Henriksson torjui ja Antti Ulmasen sekä Arjan Goljahanpoorin yritykset vieraiden alakerta blokkasi. Juuri ennen täyttä aikaa Klubi 04 vielä kaunisteli numeroita, kun pirteästi ottelussa esiintynyt Samuel Anini jr. sijoitti pallon ohi Jonne Urosen ja teki loppunumeroiksi 0-3. Näin MP:llä on kahden pelatun Suomen Cupin ottelun jälkeen yksi sarjapiste ja jatkopaikka taitaa olla jo karannut.

Päävalmentaja Juha Pasoja kehui nuorta vastustajaa ja heidän pelaamistaan.

– Saatiin tänään kyllä hyvä oppitunti! Kaveri liikutti hyvin palloa ja liikkui hienosti. Heidän syöttöjen laatu oli huomattavasti parempi kuin meillä.

– Varsinkin ensimmäisellä jaksolla meiltä puuttui pelirohkeus, mutta toisella jaksolle teimme hyvän ryhtiliikkeen ja pelimme parani huomattavasti.

– Maalipaikat meni kyllä tänään aika tasan, mutta noista paikoista pitää pystyä laittamaan pallot verkkoon kuten vastustaja tänään teki.

– Meidän pitää nyt nostaa tekemisen tasoa harjoituksista lähtien ja olla peleissä huomattavasti kovempia. Tänään olimme ihan liian kilttejä.

Vieasjoukkueen raportti ottelusta löytyy täältä sekä Ruudun kooste ottelusta täältä.

Viikon päästä lauantaina pelataan viimeinen Suomen Cupin karsintalohkon ottelu, kun JIPPO Joensuusta saapuu vieraaksi Urpolaan.