Jonne Uronen, Ozeias Graciano, Miro Kekkonen, Peetu Kerminen (55. varoitus), Matti Liimatainen (29. varoitus), Jesse Jäppinen, Topi Keskinen (70. varoitus), Jonathan Dunyin, Leevi Leinonen, Niila Forsell, Aatu Manninen

64. Peetu Kerminen <-> Deng Malual

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Pitkän bussimatkan jälkeen MP pelasi kauden 2020 viimeisen vierasottelun, kun Oulussa Raatin stadionin nurmella vastaan asettui sarjakärki AC Oulu, jolle ottelussa riitti panosta sarjanousun suhteen. Kotijoukkue oli koko ottelun kuskin paikalla ja varmasti nousun Veikkausliigaan 6-0(3-0) -numeroin.

Ottelun käsikirjoitus oli selvä alkuvihellyksestä lähtien, AC Oulu painoi päälle ja MP oli puolustuskannalla. Oli vain ajan kysymys, milloin kotijoukkue iskee avausmaaliin. Se nähtiin 10. peliminuutilla, kun oululaisten toisen kulman jälkeen MP:n alakerta ei saanut putsattua palloa pois ja nuori Miika Koskela laukoi pallon verkkoon, 1-0.  Kotijoukkueen maaliahne Aapo Heikkilä pääsi useampaankin maalipaikkaan, mutta tänään hän ei osunut tolppien väliin. Vierailla oli pari puolittaista paikkaa, kun kotijoukkueen maalivahti Juhani Pennanen avasi päin Topi Keskistä, mutta pallo ei jaksanut mennä maaliin asti ja ensimmäisestä kulmapotkusta pallo pyöri oululaisten maaliviivalla, mutta palloa ei saatu survottua maaliin asti. Vieraiden maalilla ensimmäisen jakson pelannut Jonne Uronen teki muutaman näyttävän torjunnan, mutta reilun puolen tunnin pelaamisen jälkeen Uronenkin oli voimaton, kun AC Oulu teki pari näyttävää maalia viiteen minuuttiin. Ensin Loorents Hertsi pääsi maalin edestä laukomaan tyhjiin ja sitten Fareed Sadat yläkulmaan. Kotijoukkueella oli parikin muuta mahdollisuutta lisätä johtoa ennen takoa, mutta ylärimaa lähemmäksi he eivät päässeet ja tauon viettoon mentiin 3-0 -lukemissa.

Toinen jakso jatkui AC Oulun komennossa ja heti kolmannella peliminuutilla MP:n maalille vaihdettu Otto Hautamo joutui torjuntatöihin, kun Fareed Sadat puski kulmasta, mutta Hautamo liimasi puskun varmasti. 54. peliminuutilla AC Oululle tuomittiin rankkari, kun pallo osui Ozeias Gracianoa käteen. Niklas Jokelainen toimitti tämän rankkarin varmasti verkkoon ja peli oli jo 4-0. Vieraiden kunnon hyökkäykset olivat vähissä ja peli oli aikamoista puolustustaistelua hyvin liikkuvaa ja syöttelevää kotijoukkuetta vastaan. Toisella jaksolla ei nähty niin paljon kotijoukkueen maalipaikkoja, mutta maalinteossa he onnistuivat toisellakin jaksolla kolmesti, kun oululaisten vauhtikone Loorents Hertsi iski vielä kaksi maalia kolmeen minuuttiin (69. ja 72.). Näiden jälkeen loppuaika olikin aikamoista päätösvihellyksen odottelua. MP:n Topi Keskinen pääsi loppuhetkillä parikin kertaa yrittämään Ykkösen avausmaalin tekoa, mutta se jäi vielä ensi kauteen. Ottelun erotuomarikolmikko näytti pelisilmää ja ei antanut ottelussa yhtään lisäaikaa ja AC Oulu pääsi hyvin kannustaneen kotiyleisön edessä juhlimaan Veikkausliiga nousua ja kentälle ryntäsi kymmeniä kotijoukkueen kannattajia juhlimaan joukkueen kanssa.

Päävalmentaja Juha Pasoja ei osannut olla murheissaan, vaikka tulostaululla oli isot tappiolukemat.

– Kyllä meillä kaikki yrittivät parhaansa, mutta tänään se ei vaan riittänyt. Meidän pelissämme näkyi selvästi se, että emme olleet tämän päiväisen porukan kanssa harjoitelleet, saati sitten pelanneet yhdessä.

– AC Oulu pelasi tänään hurmoksessa hienosti kannustaneen kotiyleisön edessä, ja he todella ansaitsivat nousunsa Veikkausliigaan. AC Oulu oli Ykkösen ylivoimaisesti Ykkösen paras joukkue ja KTP toiseksi paras ennen Jaroa.

– Meillä nuoret pojat sai tänään hyviä peliminuutteja Ykkösessä ja näkivät minkälaista meno on Ykkösen kärjessä.

– Nyt tämä raskas kausi on lopultakin saatu päätöksen ja huilataan muutama viikko ennen kuin jatketaan kohti kautta 2021.

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä.

AC Oulu voitti Ykkösen ja nousee Veikkausliigaan. Toiseksi tullut KTP karsii ensi viikolla pääsystä Veikkausliigaan TPS:ää vastaan. Vauhtia Kakkosesta hakevat MYPA, SJK Akatemia sekä AC Kajaani. MP oli Ykkösessä sijalla seitsemän, joka oli paras sijoitus sarjanousijoista ja taakse jäi lisäksi kovin odotuksin kauteen lähtenyt KPV.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 68 – 32