Reifer -RAPORTTI: MP selvään voittoon


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

MP ja #12 Matti Kohonen olivat koko ajan askeleen tai pari myllykoskelaisia edellä. (Kuva: Mikko Rahikainen)

16.10.2020 Ykkönen: MP – MYPA 4 – 0(2-0)

Maalit:
13. Dudu (Yassin Daoussi) 1-0
36. Toni Tahvanainen (Dudu) 2-0
77. Antti-Ville Räisänen (Jiri Haikonen) 3-0
90+4. Iiro Äijö 4-0

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Yassin Daoussi (79. varoitus), Iiro Äijö, Antti-Ville Räisänen, Dudu, Matti Kohonen, Jiri Haikonen, Jonathan Dunyin, Juuso Tarvainen, Toni Tahvanainen, Aatu Manninen

Vaihtopelaajat:
Otto Hautamo, Peetu Kerminen, Jesse Jäppinen, Topi Keskinen, Niila Forsell

Vaihdot:
61. Toni Tahvanainen <-> Topi Keskinen
61. Aatu Manninen <-> Niila Forsell
83. Dudu <-> Peetu Kerminen
89. Antti-Ville Räisänen <-> Jesse Jäppinen

Ottelun nälkäisimmät pelaajat: (palkitaan ABC-liikennemyymälöiden lahjakortilla)
MP: Dudu
MYPA: Juuso Laitinen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Ykkönen jatkui tänään MP:n osalta Urskissa, missä iltavaloissa vastaan asettui Kakkoseen tippuva MYPA. Ottelun kulku oli alusta asti selvä, MP vei ja MYPA vikisi. Loppuvihellyksen soidessa Urskin valotaululla loisti 4-0(2-0) -lukemat ja MP otti kolmannen peräkkäisen kotivoiton.

Kotijoukkue aloitti ottelun pirteästi ja heti toisella peliminuutilla Aatu Manninen pääsi laukomaan Toni Tahvanaisen esityöstä, mutta tällä kertaa Otto Huuhtanen vieraiden maalilla vielä torjui. Pelin painopiste oli selvästi MYPA:n kenttäpuoliskolla. Vieraiden paras terä oli ehkä vähän hukassa, kun putoaminen Kakkoseen varmistui jo edellisellä kierroksella. Osaa punapaitaisista vieraista ei ollut kovin innokkaita liikkumaan ja varsinkin puolustaminen ei kaikkia enää kiinnostanut, näin MP:llä oli hyvin tiloja vieraiden linjojen välissä. 13. peliminuutilla MP iski ottelun avausmaalin, kun näyttävä hyökkäys rakennettiin oikeasta laidasta. Aatu Manninen ja Yassin Daoussi tekivät esityön, jonka jälkeen Dudulla oli helppo työ puskea pallo verkkoon, kun hänen vartioijansa Juuso Laitinen tutustui lähemmin Urskin hyväkuntoisen nurmikkoon. MP:n hallinnasta huolimatta mitään kovin loistavia maalipaikkoja ei nähty Otto Huuhtasen vartioimalla maalilla ja seuraavaa maalia saatiin odotella 36. peliminuutille asti. Silloin maalintekovuorossa oli kotijoukkueen toinen hyökkääjä Toni Tahvanainen. Tälläkin kertaa Daoussi ja Manninen hyökkäsivät oikealta, Dudu sai palloon maalin edessä vähän osumaa ja se ajautui Tahvanaiselle, joka laukoi pallon varmasti verkkoon, 2-0. Vieraiden harvat paikat tulivat kotijoukkueen huolimattomasta pelaamisesta, mutta nämä vähät tilanteet Jonne Uronen selvitti suhteellisen helposti ja tauon viettoon mentiin MP:n ansaitussa kahden maalin johdossa.

Toinen puoliaika oli vielä selvemmin MP:n hallintaan ja Otto Huhtasen vartioimalla maalilla nähtiin lukuisia loistavia maalipaikkoja. Näytti jo siltä, että MP ei saa palloa maaliin mistään. Kotijoukkueen yritykset menivät suurimmaksi osaksi ohi tai yli ja muutaman kerran vieraiden alakerta blokkasi yritykset ja otti Huuhtanenkin useamman hyvän kopin. Melkein kaikki MP:n kentällä käyneet kenttäpelaajat pääsivät yrittämään maalintekoa, mutta kotijoukkueen ruuti oli aika märkää. Jos mitenkään oli mahdollista, niin vieraiden hyökkäyspelaaminen oli vielä heikompaa kuin ensimmäisellä jaksolla. Lopulta 77. peliminuutilla MP onnistui maalinteossa ja taas tultiin oikeasta laidasta. Niila Forsell, Yassin Daoussi sekä Jiri Haikonen rakensivat maalipaikan ja Antti-Ville Räisänen laukoi kauden viidennen maalinsa ja peli oli 3-0. Loppuhetkillä nähtiin myös kaksi Ykkösen debyyttiä, kun Peetu Kerminen sekä Jesse Jäppinen tekivät ensiesiintymisensä MP:n edustusjoukkueessa. Molemmat esiintyivät pirteästi; Kerminen pääsi kertaalleen maalipaikkaan ja Jäppinen hankki vapaapotkun noin kahdestakymmenestä metristä. Tähän vapaapotkuun koko ottelu päättyi ja siitä nähtiin illan neljäs osuma, kun Iiro Äijö laukoi kauden kolmannen loppuhetkien vaparimaalinsa ja tälläkin kertaa yläkulmaan. Tämä voitto tarkoitti sitä, että ensi kaudellakin Mikkelissä nähdään Ykkösen jalkapalloa. Sekä AC Kajaani että Gnistan voivat vielä nousta MP:n kanssa tasapisteiseen, jos kumpikin voittaa loput ottelunsa ja MP taas häviää kaikki kolme peliä, mutta eiköhän huomisen jälkeen jo teoriassakin MP:n sarjapaikka ole 100%:n varma.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli todella tyytyväinen omiensa hyökkäyspelaamiseen.

– Tämä oli meille suhteellisen helppo peli, kun meiltä onnistui hyökkäyssuuntaan monet asiat ja omassa päässä pidettiin MYPA poissa maalipaikoilta.

– Tavoitteemme on jo pidemmän aikaa ollut saada maaliero plussalla ja nythän se sitä jo onkin. Nyt yritetään pitää se kauden loppuun asti ja silloin se tarkoittaa sitä, että saadaan loppupeleistäkin pisteitä.

– Lisäksi yritetään lyödä seuraavissa peleissä kapuloita noususta pelaavien KTP:n ja AC Oulun rattaisiin! Ja eiköhän meidän nuoret saa lisää vastuuta.

Rahikaisen Mikon kuvia ottelusta löytyy täältä ja vieraiden näkemys ottelusta täältä.

MP pelaa seuraavan kerran jo tiistaina, kun Veikkausliiganoususta pelaava KTP saapuu vierailulle Urskiin.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 54 – 46
Laukaukset 23/13 (57%) – 8/2 (25%)
Kulmapotkut 6 – 5
Rikkeet 5 – 9
Varoitukset 1 – 0
Ulosajot 0 – 0
Syötöt 606/513 (85%) – 440/360 (82%)
Haastot 135/83 (61%) – 135/52 (39%)
Ilmakamppailut 42/25 (60%) – 42/17 (40%)
Ohitukset 24/13 (54%) – 15/6 (40%)
Taklaukset 29/23 (79%) – 29/16 (55%)