Reifer -RAPORTTI: MP selvään voittoon


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

#17 Samson on juuri siirtänyt MP:n ensimmäisen kerran johtoon. (Kuva: Mikko Rahikainen)

26.9.2021 Ykkönen alempi jatkosarja: MP – MuSa 5 – 2(2-1)

Maalit:
15. Joonas Rantala 0-1
44. Topi Keskinen (Samson Ebuka) 1-1
45. Samson (Jonathan Dunyin) 2-1
51. Fareed Sadat 2-2
56. Samson (Keskinen) 3-2
59. Dunyin (Samson) 4-2
89. Dunyin (Arjan Goljahanpoor) 5-2

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Yassin Daoussi, Reetu Räsänen, Killian Denoual, Antti-Ville Räisänen, Samson Ebuka, Topi Keskinen (7. varoitus), Jonathan Dunyin (90. varoitus), Niila Forsell, Juuso Tarvainen, Aatu Manninen

Vaihtopelaajat:
Otto Hautamo, Antti Ulmanen, Arjan Goljahanpoor, Nuutti Laaksonen, Jesse Jäppinen

Vaihdot:
34. Reetu Räsänen <-> Nuutti Laaksonen
78. Niila Forsell <-> Arjan Goljahanpoor
84. Aatu Manninen <-> Jesse Jäppinen

Ottelun nälkäisimmät pelaajat: (palkitaan ABC-liikennemyymälöiden lahjakortilla)
MP: Jonathan Dunyin
MuSa: Fareed Sadat

MP:n vakuuttavin pelaaja: (palkitaan LähiTapiolan tuotepalkinnolla)
Samson Ebuka

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Ykkösen alempi loppusarja alkoi tänään MP:n osalta, kun Urskissa vastaan asettui MuSa Porista. Vauhdikkaassa ja maalirikkaassa ottelussa nähtiin peräti seitsemän maalia ja mikä tärkeintä kotijoukkue teki niistä viisi. Näin tärkeät Ykkösen sarjapisteet jäivät Mikkeliin 5-2(2-1) -lukemin.

Ottelun tärkeys näkyi alussa ja molempien peli oli aika hermostunutta. Ottelun ensimmäinen maalipaikka nähtiin 5. peliminuutilla, kun Antti-Ville Räisänen teki hienon syötön katkon, mutta laukaus pienen kuljetuksen jälkeen meni kohti MuSa -maalivahti Eetu Lindforsia, jolla oli helppo työ kopata hieman epäonnistunut laukaus. Vieraiden liukas Fareed Sadat oli parikin kertaa maalipaikassa, mutta ensimmäinen laukaus meni ohi ja toisen Jonne Uronen torjui kulmapotkuksi. Tämä kulmapotku koitui kuitenkin MP:n kohtaloksi. Jos edellisellä kierroksella Pihlajamäessä MP iski maalin suoraan kulmapotkusta, niin tänään oli porilaisten vuoro. MP:n etumies Niila Forsell väisti palloa ja Joonas Rantalan antama kulmapotku meni suoraan etukulmasta sisään, 0-1. Kotijoukkueella tuntui olevan käsijarru päällä ja peli ei meinannut alkaa millään rullaamaan halutunlaisesti. Jonne Uronen kotijoukkueen maalilla teki useamman torjunnan ja piti vieraat vain maalin päässä. Uronen torjui mm. Jyri Kiurun hyvän puskun ja nyrkkeili useamman keskityksen pois maalin edessä. Yhden tällaisen nyrkkeilyn jälkeen nähtiin ikävä tilanne, kun MuSa:n Samuli Virtanen tuli napit edellä Reetu Räsäsen nilkkaan ja Räsänen joutui jättämään pelin kesken nilkka verillä. MP rakensi muutaman maaliaihion, mutta viimeiset ratkaisut jättivät toivomisen varaa. Hyvän vastahyökkäyksen jälkeen Räisäsen syöttö oli heikko, Topi Keskinen laukoi päin Eetu Lindforsia ja Samsonin tekemä maali oli paitsio. Näytti jo siltä, että tauon viettoon mentäisiin vieraiden johdossa, mutta mitä vielä. Kotijoukkue pelasi todella tehokkaan minuutin ja teki parikin pukukoppimaalia. Ensin Jonathan Dunyin sekä Samson tekivät esityön, ja Topi Keskinen laukoi pienestä kulmasta Lindforsin haaroista takanurkkaan, 1-1. Ja heti seuraavasta kotijoukkueen hyökkäyksestä lukemat tulostaululla olivat 2-1. Killian Denoual katkoi porilaisten pitkän pallon, Antti-Ville Räisänen ja Jonathan Dunyin vievät keskialueen taistelun. Dunyin käytti pallon Niila Forsellilla ja Dunyin yhden kosketuksen jälkeen keskitti pallon Samsonille, joka laukoi voimalla pallon verkkoon, 2-1. Tauon viettoon mentiin kotijoukkueen maalin johdossa.

Peli on jo 4-2! #20 Jonathan Dunyin juhlii kotijoukkueen illan neljättä täysosumaa. (Kuva: Mikko Rahikainen)

Toinen puoliaika alkoi pirteästi ja molemmissa kenttäpäädyissä nähtiin kunnon maalipaikat. Ensin vieraiden Jyri Kiurun ohjaus meni Urosen torjunnan kautta tolppaan ja Eetu Lindfors torjui Samsonin puskun Antti-Ville Räisäsen keskityksestä. Lisäksi Aatu Manninen laukoi taivaan tuuliin Samsonin pudotuksesta. 51. peliminuutilla vieraat tulivat tasoihin, kun MP:n alakerta ei saanut putsattua palloa pois ja Fareed Sadat pääsi laukomaan takatolpan juureen, 2-2. Heti perään vierailla on mahdollisuus siirtyä taas johtoon, mutta Yassin Daoussi blokkasi uhrautuvasti Juho Heikkisen laukauksen. Sitten kotijoukkue sai taas pelinsä rullaamaan ja Eetu Lindforsin maalilla oli todellinen sirkus käynnissä. 56. peliminuutilla MP siirtyi johtoon, kun Topi Keskinen keskitti ja Samson laukoi voimalla keskeltä illan toisensa. Heti perään vieraiden kapteeni Jussi Välillä blokkasi hienosti Topi Keskisen laukauksen ja peli pysyi 3-2:ssa. Seuraavassa tilanteessa Välilällä oli hieman epäonnea, kun kotijoukkueen sivurajaheiton jälkeen Samson pudotti pallon Jonathan Dunyinille, joka reilusta kahdestakymmenestä metristä laukoi Välilän selän kautta pallon voimalla verkkoon, 4-2. Nyt oli jo pientä ratkaisun makua ilmassa vielä, kun kotijoukkue painoi herhiläisen lailla päälle. Vieraiden alakerta oli etenkin Topi Keskisen ja nigerialaiskaksikon Samson-Dunyin kanssa hätää kärsimässä ja lisämaalit olivat todella lähellä. Vierailla oli muutama puolittainen maalipaikka, mutta MP:n alakerta Jonne Urosen johdolla kesti nämä lähentelyt. Lopulta juuri ennen täyttä aikaa nähtiin vielä yksi kotijoukkueen täysosuma, kun Arjan Goljahanpoor lähetti Jonathan Dunyinin läpiajoon ja hän viimeisti Lindforsin jalkojen vierestä loppulukemat 5-2. MP palasi voittokantaan viiden ottelun ja reilun kuukauden tauon jälkeen ja jätti hajurakoa Ykkösen kolmeen viimeiseen joukkueeseen.

Päävalmentaja Juha Pasoja odotti omiltaan terävää esitystä hyvän harjoitusviikon jälkeen.

– Tällä viikolla meillä on harjoituksissa ollut hyvä meno, mutta ei ensiksi meinattu saada sitä siirtymään tähän tärkeään peliin.

– Oliko se taas jännitystä vai mitä, mutta sitten tappioasemassa alkoi hiljalleen löytymään uskallusta ja rohkeutta pelata. Onhan se tietenkin ymmärrettävää, kun on menty reilu kuukausi ilman voittoa.

– Onneksi peli sitten aukesi ja teimme hienoja maaleja! Tietenkin olisimme voineet tappaa pelin lopullisesti viidennellä maalilla jo aikaisemminkin.

– Tänään meillä oli paljon onnistujia kentällä, mutta varsinkin maalintekijät ja Antti-Ville Räisänen olivat tänään todella pirteitä.

– Tämä oli meille todella tärkeä voitto ja helpotti meidän asemaamme sarjapaikkataistelussa!

Rahikaisen Mikon kuvia ottelusta löytyy täältä.

Taistelu Ykkösen sarjapaikasta jatkuu MP:n osalta viikon päästä sunnuntaina Urskissa, missä vastaan tulee PK-35.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 52 – 48
Laukaukset 18/8 (44%) – 15/7 (47%)
Kulmapotkut 1 – 7
Rikkeet 8 – 14
Varoitukset 2 – 3
Ulosajot 0 – 0
Syötöt 391/298 (76%) – 347/253 (73%)
Haastot 181/101 (56%) – 181/80 (44%)
Ilmakamppailut 61/34 (56%) – 61/27 (44%)
Ohitukset 18/10 (56%) – 9/1 (11%)
Taklaukset 26/25 (96%) – 31/21 (68%)

Ruudun ottelukooste: