25.7.2021 Ykkönen: MP – HJK Klubi 04 2 – 0(2-0)

22. Arjan Goljahanpoor (Samson Ebuka) 1-0

Jonne Uronen, Yassin Daoussi, Reetu Räsänen, Oliver Kangaslahti, Killian Denoual, Arjan Goljahanpoor, Nuutti Laaksonen, Roope Kantola, Samson Ebuka, Jonathan Dunyin, Aatu Manninen

Otto Hautamo, Antti-Ville Räisänen, Antti Ulmanen, Santeri Karjalainen, Eero Ylönen, Juuso Tarvainen

Vaihdot:
71. Arjan Goljahanpoor <-> Antti-Ville Räisänen
87. Aatu Manninen <-> Antti Ulmanen
90+2. Samson Ebuka <-> Juuso Tarvainen

Ottelun nälkäisimmät pelaajat: (palkitaan ABC-liikennemyymälöiden lahjakortilla)
MP: Samson Ebuka
HJK Klubi 04: Robbie Azodo

MP:n vakuuttavien pelaaja: (palkitaan LähiTapiolan tuotepalkinnolla)
Jonathan Dunyin

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään Urskin loistokuntoisella nurmella MP jatkoi Ykkösen otteluitaan, kun vastaan tuli HJK:n farmijoukkue HJK Klubi 04. MP oli ottelussa hallitsevampi osapuoli ja rakensi paremmat maalipaikat. Palkinnoksi tästä kotijoukkue sai tärkeät Ykkösen sarjapisteet 2-0(2-0) -lukemin.

MP aloitti ottelun todella pirteästi ja jo ensimmäisellä peliminuutilla oli avausmaali lähellä, kun Killian Denoualin puolustajasta suuntaa muuttanut laukaus osui ylärimaan ja tuloksena oli tällä kertaa vain kulmapotku. Vieraillakin oli pari paikkaa avausmaaliin, mutta Saku Heiskanen laukoi yli ja Jonne Uronen torjui maaliahneen Kai Meriluodon yrityksen jaloillaan. Kotijoukkueella oli taas seuraavat paikat, mutta pitkänhuiskea maalivahti Elmo Henriksson torjui sekä Arjan Goljahanpoorin että Samson Ebukan yritykset. Jonne Uronen toisessa kenttäpäädyssä nollasi Robbie Azodon yrityksen. Ottelu kulki aika lailla kotijoukkueen komennossa ja lopulta tästä hallinnasta saatiin myös palkinto. Samson piti Klubin toisena topparina pelannutta Didiä pilkkanaan ja syötti pallon Arjan Goljahanpoorille, joka muutaman harhautuksen jälkeen laukoi tarkasti takanurkkaan, 1-0. Muutama minuutti myöhemmin peli oli jo 2-0. Henriksson vieraiden maalilla torjui eteensä Killian Denoualin puskun Roope Kantolan vapaapotkusta, mutta Samson oli ensimmäisenä paluupallossa ja kotijoukkue siirtyi kahden maalin johtoon. Näiden maalien jälkeen peli vähän rauhoittui ja mentiinkin noin vartti ilman kunnon maalipaikkoja. Viimeisellä vitosella nähtiin kummassakin päädyssä paikkoja. Kotijoukkueesta maalintekoa pääsivät yrittämään Yassin Daoussi parikin kertaa ja Samson sekä Killian Denoual kertaalleen, mutta kaikki nämä yritykset menivät ohi tai yli maalin. Vieraiden nopea Samuel Anini jr. pääsi hyvään maalipaikkaan, mutta Oliver Kangaslahti blokkasi tämän laukauksen ja tilanteesta seurasi vain kulmapotku, jonka Jonne Uronen nyrkkeili pois vaara-alueelta. Tauon viettoon mentiin MP:n ansaitussa kahden maalin johdossa.

#17 Samson oli ensimmäisenä paluupallossa ja laukoi ottelun toisen maalin. (Kuva: Mikko Rahikainen)

Vieraat tulivat pirteästi toiselle jaksolle, mutta mitään vaarallista he eivät kuitenkaan saaneet aikaan, kun MP puolusti hyvin joukkueena ja piti nuorukaiset poissa maalipaikoilta. Nuori ja suhteellisen lyhyt vastustaja oli hätää kärsimässä MP:n erikoistilanteissa ja niistä tuli useita vaarallisia tilanteita Elmo Henrikssonin vartioimalle maalille. Kertaalleen pallo kävi tolpassa ja Oliver Kangaslahti puski kulmapotkun jälkitilanteesta pallon verkkoonkin, mutta kyseinen maali hylättiin paitsiona, jota tilanne ei kuitenkaan ollut. Kotijoukkueella oli lukuisia tilanteita, mistä pelin olisi voinut lopullisesti ratkaista ja tehdä kolmannen maalin, mutta tänään se jäi tekemättä ja melkein loppuvihellykseen asti saatiin jännittää sarjapisteiden kohtaloa. Kovinkaan lähellä vieraiden avausmaali ei kuitenkaan tänään ollut. Oikeastaan ainoat paikat olivat hyvän laukauksen omaavalla Saku Heiskasella, joka laukoi yli sekä ainoalla Veikkausliiga-apu Bubacar Djalólla, jonka pusku suuntautui päin Jonne Urosta. Lopulta neljän minuutin lisäajan jälkeen Peiman Simani vihelsi pelin päättyneeksi ja MP palasi kolmen voitottoman ottelun jälkeen taas voiton makuun ja nousi todella tasaisessa Ykkösen sarjataulukossa neljänneksi.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli tyytyväinen pelin jälkeen.

– Pojat tekivät tänään hyvin töitä ja ensimmäisellä jaksolla saatiin tästä palkinto kahden maalin muodossa.

– Toisella jaksolla vähän ehkä passivoiduttiin, mutta oli meillä useampi paikka ratkaista peli lopullisesti. Meidän pitää kyllä olla ehdottomasti tehokkaampia noissa maalipaikoissa, tehdä parempia valintoja viimeisissä ratkaisuissa ja syöttöihin pitää myös saada lisää laatua.

– Tänään hyvää oli tietenkin nollapeli ja erikoistilanteet, joista saimme lukuisia hyviä tilanteita ja tulihan niistä pari maaliakin, mutta toinen vain hyväksyttiin. Lisäksi prässäsimme ja puolustimme hyvin.

– Arjan on hiljalleen pääsemässä täyteen pelikuntoon loukkaantumisten jälkeen. Hän oli jo viikolla harjoituksissa hyvä ja sama tahti jatkui tänään pelissä.

Vierasjoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä ja Rahikaisen Mikon kuvia ottelusta täältä.

Seuraavan kerran MP pelaa Ykkösen sarjapisteistä tulevana perjantaina, jolloin joukkue matkaa TPS:n vieraaksi Turkuun.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 49 – 51