Reifer -RAPORTTI: MP päätti vuoden tappiolla


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

MP ja KuFu 98 kohtasivat Lippumäen hallissa Kuopiossa.

19.12.2020 Harjoitusottelu: KuFu 98 – MP  2 – 1(1-1)

Maalit: Joon
13. Aboubacar Diakité (Antti Voutilainen) 0-1
39. Eelis Varis 1-1
83. Eliel Seppänen 2-1

MP:n kokoonpano:
Otto Hautomo, Nuutti Laaksonen, Samuel Mahlamäki, Miska Peltola, Verneri Meriläinen, Joona Tukiainen, Aboubacar Diakité, Antti Voutilainen, Jesse Jäppinen, Niila Forsell, Ali Al-Musawi

Vaihtopelaajat:
Matti Liimatainen, Peetu Kerminen, Santeri Karjalainen, Jere Moilanen, Topi Keskinen, Leevi Leinonen, Tuomo Jukarainen, Deng Malual

Vaihdot:
46. Joona Tukiainen <-> Jere Moilanen
59. Aboubacar Diakité <-> Leevi Leinonen
59. Nuutti Laaksonen <-> Tuomo Jukarainen
59. Miska Peltola <-> Peetu Kerminen (80. varoitus)
59. Antti Voutilainen <-> Topi Keskinen
59. Ali Al-Musawi <-> Santer Karjalainen
59. Jesse Jäppinen <-> Deng Malual
59. Niila Forsell <-> Matti Liimatainen

Otteluraportti:
MP palasi tänään kauden 2021 ensimmäisen valmistavan harjoitusottelun, kun todella paljon testipelaajia sisältänyt joukkue kohtasi KuFu 98:n Lippumäen hallissa Kuopiossa. Kotijoukkue otti ottelusta voiton loppuhetkien maalilla 2-1(1-1).

MP aloitti ottelun todella pirteästi ja peliä pelattiin pääosin kupiolaisten kenttäpuoliskolla. 13. peliminuutilla nähtiin ottelun avausmaali, kun Samuel Mahlamäki lähetti pitkän syötön vasempaan laitaan, missä Antti Vuotilainen kuljetti pallon päätyyn ja antoi syötön takaviistoon. Aboubacar Diakité laukoi suoraan syötöstä pallon verkkoon ja peli oli 0-1. MP jatkoi painostusta ja Miska Peltolalla oli parikin laukaisupaikkaa, mutta toisen hoiti maalivahti ja toisen peitti puolustaja. Hiljalleen nuori kotijoukkue pääsi paremmin peliin mukaan ja he loivat useamman näyttävän hyökkäyksen. Puolen tunnin kohdilla pallo kävi MP:n ylärimassa vapaapotkun jälkitilanteessa ja oli muutama muukin lähellä piti -tilanne, jotka MP:n alakerta kuitenkin vielä selvitti. 39. peliminuutilla kuopiolaiset tulivat tasoihin, kun MP putsasi pallon huonosti ja Eelis Varis laukoi ruuhkan takaa noin parista kymmenestä metristä pallon takatolpan juureen, 1-1. Tauon viettoon mentiin näissä tasalukemissa.

Lyhyellä puoliajalla päävalmentaja Juha Pasoja jakoi ohejita.

Toisen jakson alussa kotijoukkue oli pirteämpi ja heillä oli hyvä paikka siirtyä johtoon, mutta Otto Hautamo MP:n maalilla teki hienon jalkatorjunnan ja peli pysyi tasalukemissa. Muutama minuutti myöhemmin Antti Voutilainen riisti pallon kuopiolaispelaajalta, mutta nyt kotijoukkueen maalivahti teki jalkatorjunnan ja esti johtomaalin synnyn. Noin tunnin pelin kohdalla MP suoritti peräti seitsemän vaihtoa ja kentälle tuli lisää nuorta voimaa. Muutama minuutti tästä, niin Matti Liimatainen pelasi Peetu Kermisen läpiajoon, mutta nuorukaisen laukaus meni ylärimaa hipoen yli. Santeri Karjalainen pääsi kulmapotkun jälkeen yrittämään maalintekoa, mutta tämän yrityksen kotijoukkueen maalivahti torjui. Kotijoukkueen avausmaalin tehnyt Eelis Varis laukoi taas kaukaa, mutta tällä kertaa Otto Hautamo torjui. Pelissä mentiin päästä päähän ja aika ajoin vauhtia oli enemmän kuin älyä. Vajaa kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa kotijoukkue siirtyi johtoon halvalla tavalla, kun Otto Hautamo yritti harhauttaa Eliel Seppästä, joka kuitenkin riisti pallon ja laukoi sen tyhjään maaliin, 2-1. MP yritti saada vielä loppuhetkillä jonkinlaista kiriä aikaan ja peliä tasoihin, mutta Samuel Mahlamäen niukasti ohi mennyttä laukausta kulmapotkun jälkitilanteesta lähemmäksi vieraat eivät maalitekoa päässeet ja näin ottelu päättyi KuFu:n 2-1 -voittoon.

Päävalmentaja Juha Pasoja harmitteli tulosta.

– Olisihan se ollut mukavampi vuosi päättää muuhun tulokseen kuin tappioon.

– Meillä oli tänään kentällä paljon testipelaajia ja se on ihan ymmärrettävää, että silloin yhteispeli ei ole parasta mahdollista, mutta ajoittain pelissämme oli hyviä juttuja ja varsinkin alku oli hyvä. Ja mikä tärkeintä, niin nuoret pelaajamme saivat taas tänään arvokasta kokemusta.

– Muutama testimies esiintyi ihan edukseen ja eiköhän heitä useampi tule meidän mukaamme, kun pyhien jälkeen tammikuussa toden teolla aloitetaan valmistautuminen kohti ensi kesän Ykkösen pelejä.

– Nyt kuitenkin pidetään parisen viikkoa taukoa joukkueharjoituksista ja huilataan.

Tammikuussa MP pelaa vieraissa pari harjoitusottelua ennen kuin helmikuussa alkaa Suomen Cup, jossa ensimmäisenä vastaan vieraissa tulee Gnistan ja Urpolaan saapuvat sitten Klubi 04 ja JIPPO. Vielä ennen joulua meillä on pelaajauutisia!