Reifer -RAPORTTI: MP otti tärkeät sarjapisteet


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

#26 Toni Tahvanainen siirtää MP:n 2-1 -johtoon. (Kuva: Mikko Rahikainen)

30.9.2020 Ykkönen: MP – Gnistan 3 – 1(2-1)

Maalit:
8. Antti-Ville Räisänen rp. 1-0
17. Hidetoshi Wakui 1-1
27. Toni Tahvanainen (Yassin Doussi) 2-1
83. Niila Forsell (Räisänen) 3-1

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Yassin Daoussi, Reetu Räsänen, Iiro Äijö, Antti-Ville Räisänen, Matti Kohonen, Jiri Haikonen, Topi Keskinen, Juuso Tarvainen, Toni Tahvanainen, Aatu Manninen

Vaihtopelaajat:
Otto Hautamo, Peetu Kerminen, Dudu, Santeri Karjalainen, Veeti Seppänen, Leevi Leinonen, Niila Forsell

Vaihdot:
79. Toni Tahvanainen <-> Niila Forsell
90. Topi Keskinen <-> Leevi Leinonen

Ottelun nälkäisimmät pelaajat: (palkitaan ABC-liikennemyymälöiden lahjakortilla)
MP: Topi Keskinen
Gnistan: Lucas Morais

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään pelattiin taas Urskissa Ykköstä, kun tärkeistä sarjapisteistä taistelivat MP ja Gnistan. Tunnelmallisissa iltavaloissa pelattu ottelu oli vauhdikas ja mikä tärkeintä kaikki sarjapisteet jäivät Mikkeliin 3-1(2-1) -lukemin.

MP aloitti ottelun pirteästi ja hyvin ottelun tuominnut Mikko Juusola vihelsi 8. peliminuutilla kotijoukkueelle  kauden ensimmäisen rankkarin. Tilanne syntyi hienon hyökkäyksen päätteeksi, kun Toni Tahvanainen ja Antti-Ville Räisänen alustivat ja vieraiden Joonas Salmi kaatoi tänään pirteästi pelanneen Topi Keskisen. Räisänen laukoi tilanteesta tuomitun rankkarin vuoren varmasti maaliin ja kotijoukkue siirtyi 1-0 -johtoon. Vartin kohdilla kotijoukkueella oli mainio tilaisuus siirtyä jo kahden maalin johtoon, mutta Jiri Haikosen pusku Matti Kohosen keskityksestä meni vähän Tomi Maanojan vartioiman maalin yli. Hetkeä myöhemmin MP:n alakerralle sattui ottelun harvoja nukahduksia ja Hidetoshi Wakui pääsi Douglas Caen hienosta syötöstä läpi. Kokenut japanilainen käytti tilanteen hyödykseen ja sijoitti pallon takanurkkaan. Näin peli oli tasan 1-1, kun pelikello kävi 17. minuuttia. Kesän siirtoikkunassa Gnistaniin liittynyt ja jo viidesti maalinteossa onnistunut Douglas Cae pääsi ohjaamaan hyvästä paikasta, mutta Jonne Uronen MP:n maalilla ei ollut yllätettävissä toistamiseen. MP siirtyi taas 27. peliminuutilla johtoon, kun Yassin Daoussi pelasi pallon rangaistusalueelle ja vieraiden kapteeni Pauli Kuusijärvi ei saanut syöttöä poikki. Toni Tahvanainen laittoi pallon toisella kosketuksella takanurkkaan ja peli oli 2-1. Vierailla oli parikin paikkaa tasoittaa peli, mutta MP:n alakerta blokkasi sekä Joonas Salmen että Lucas Moraisin yritykset kulmapotkuiksi ja näin tauon viettoon mentiin MP:n maalin johdossa.

Toista puoliaikaa ei ollut pelattu minuuttikaan, kun pallo oli Gnistanin verkossa, mutta tämä kulmapotkusta syntynyt maali hylättiin maalivahdin rikkomisen takia. Vieraat saivat muutamia puolittaisia maalipaikkoja, mutta MP puolusti uhrautuvasti ja blokkasi useamman laukauksen. Lisäksi Jonne Uronen kotijoukkueen maalilla jatkoi varmoja otteitaan ja hoiti harvat tilanteet, mitä puolustus ei blokannut. Topi Keskinen aiheutti nopeudellaan Gnistanin alakerralla vaikeuksia, mutta tilanteista seuranneita erikoistilanteita ei MP tällä kertaa pystynyt hyödyntämään. MP hyökkäsi hyvin vastaan ja näistä tulikin pari mahdollisuutta lisätä johtoa. Kapteeni Jiri Haikonen laukoi tolpan väärälle puolelle sivuverkkoon, mutta 83. peliminuutilla nähtiin ottelun lopullinen ratkaisu. MP piti vieraita pilkkanaan ja Juuso Tarvainen sekä Antti-Ville Räisänen tekivät esityön ja Niila Forsellilla oli helppo työ laukoa MP jo kahden maalin johtoon, 3-1. Tämä oli 18 -vuotiaan Forsellin ensimmäinen maali Ykkösessä. Vieraat hakivat vaihdoilla uutta virtaa sekä nostivat lisää voimaa hyökkäykseen, mutta Masar Ömerin puskun Jonne Uronen koppasi helposti ja Reetu Räsänen blokkasi Pauli Kuusijärven yrityksen kulmapotkuksi. Lopulta reilun neljän minuutin lisäajan jälkeen Mikko Juusola puhalsi taistelun päättyneeksi ja MP otti tärkeän kotivoiton.

Ottelun jälkeen päävalmentaja Juha Pasoja oli todella ylpeä joukkueestaan.

– Nämä oli kyllä todella tärkeät pisteet! Lähtökohdat otteluun eivät olleet optimaaliset, mutta tulos oli loistava.

– Puolustimme hyvin. Oikeastaan vaan siinä Gnistanin maalissa sattui pieni nukahdus, jonka vieraat käyttivät hyödykseen. Vastahyökkäyksemme onnistuivat tänään hyvin ja niihin olikin tarkoitus panostaa, sillä Gnistanin vahvuus ei ole juosta alaspäin.

– Koko joukkue esiintyi tänään mahtavasti, mutta jos joku pitää nostaa esiin, niin nuori Topi Keskinen vasemmalla laidalla pelasi varmaan elämänsä pelin ja Juuso Tarvainen keskikentän pohjalla oli myös mainio.

Rahikaisen Mikon ottamia kuvia löytyy täältä ja vieraiden näkemys ottelusta täältä.

MP:n ottelut jatkuvat jo sunnuntaina, kun Urskiin saapuu SJK Akatemia, joka otti tänään hienon kotivoiton KPV:stä.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 39 – 61
Laukaukset 8/4 (50%) – 15/4 (27%)
Kulmapotkut 2 – 9
Rikkeet 8 – 12
Varoitukset 0 – 1
Ulosajot 0 – 0
Syötöt 371/301 (81%) – 638/560 (88%)
Haastot 132/64 (48%) – 132/68 (52%)
Ilmakamppailut 31/17 (55%) – 31/14 (45%)
Ohitukset 24/12 (50%) – 32/18 (56%)
Taklaukset 35/17 (49%) – 30/18 (60%)