Reifer -RAPORTTI: MP otti ansaitun voiton


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

#18 Topi Keskinen oli vaikea pideltävä Gnistanin alakerralle. (Kuva: Mikko Rahikainen)

22.8.2021 Ykkönen: MP – Gnistan 2 – 1(0-1)

Maalit:
4. Rony Huhtala 0-1
47. Niila Forsell (Topi Keskinen) 1-1
60. Antti Ulmanen (Reetu Räsänen) 2-1

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Yassin Daoussi, Reetu Räsänen, Oliver Kangaslahti, Killian Denoual (80. varoitus), Nuutti Laaksonen, Roope Kantola, Samson Ebuka, Topi Keskinen (40. varoitus), Jonathan Dunyin, Niila Forsell

Vaihtopelaajat:
Otto Hautamo, Antti-Ville Räisänen, Antti Ulmanen, Jesse Jäppinen, Eero Ylönen, Juuso Tarvainen, Aatu Manninen

Vaihdot:
46. Nuutti Laaksonen <-> Antti Ulmanen
79. Niila Forsell <-> Juuso Tarvainen
79. Topi Keskinen <-> Antti-Ville Räisänen (90. varoitus)
90+3.  Roope Kantola <-> Jesse Jäppinen

Ottelun nälkäisimmät pelaajat: (palkitaan ABC-liikennemyymälöiden lahjakortilla)
MP: Topi Keskinen
Gnistan: Rony Huhtala

MP:n vakuuttavin pelaaja: (palkitaan LähiTapiolan tuotepalkinnolla)
Jonathan Dunyin

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään MP pelasi toisen peräkkäisen Ykkösen kotiottelun, kun Gnistan Oulunkylästä oli saapunut vieraaksi. Kotijoukkue oli alku- ja ihan loppuhetkiä lukuunottamatta selvästi parempi joukkue ja tärkeät sarjapisteet jäivät Mikkeliin 2-1(0-1) -lukemin.

Ottelun alku oli kotijoukkueelle murheellinen, sillä Gnistan iski ottelun avausmaalin jo neljännellä peliminuutilla. Maalissa voisi jossitella pariakin eri virhettä, mutta jätetään tällä kertaa väliin, sillä kaikille meille sattuu virheitä, myös erotuomareille. Rony Huhtala karkaa MP:n toppareiden välissä läpiajoon ja vetää voimalla etukulmaan, 0-1. Takaiskun jälkeen MP ottaa täysin pelin hallintaan ja peliä pelataan pääsääntöisesti kirkon päädyssä. Vaikka MP hallitsi palloa, niin kunnon maalipaikoille on vaikeuksia päästä. Yassin Daoussilla on muutama minuutti Gnistanin maalin jälkeen paikka tasoittaa, mutta hänen laukauksensa viuhuu niukasti yli. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella avauksessa ollut Niila Forsell puskee ohi ja Samu Volotinen Gnistanin maalilla torjui Reetu Räsäsen puskun kulmapotkusta. Vieraista pirtein oli maalin tehnyt Rony Huhtala, mutta hänen laukauksissaan tarkkuus on hakusessa ja molemmat menevät ohi. Mitä lähemmäksi taukoa mennään, sitä enemmän MP hallitsi. 40. peliminuutilla Topi Keskinen teki hienon nousun vasemmalta, mutta hänen laukauksensa osui vain tolppaan. Juuri ennen taukoa Jonathan Dunyin laukoi yli ja Oliver Kangaslahti puski kulmapotkusta maalin katolle. Tauon viettoon mentiin vastoin pelitapahtumia vieraiden maalin johdossa.

#23 Niila Forsell teki MP:n ansaitun tasoitusmaalin. (Kuva: Mikko Rahikainen)

Tauolla MP suoritti yhden pelaajavaihdon, kun viime pelissä maalitilinsä auki saanut Antti Ulmanen korvasi Nuutti Laaksosen. Toisen jakson alku menikin täysin MP:n komennossa ja toisella peliminuutilla MP sai ansaitun tasoitusmaalin. Yassin Daoussi kuljetti palloa oikealta ja syötti sen Samsonille, joka vapautti Topi Keskisen. Keskinen liukuu pallon maalille, missä Niila Forsell irtautui vartioijaltaan ja siirsi pallon varmasti verkkoon, 1-1. Samu Volotinen vieraiden maalilla torjui Samsonin puskun sekä Keskisen keskityksen, mutta sitten tunnin kohdalla MP siirtyi johtoon. Pallonhallinnan jälkeen Reetu Räsäsen keskitti ja vieraiden tuore hankinta Oscar Barros sai taas läheltä seurata, kun Antti Ulmanen puski takanurkkaan, 2-1. Heti perään vierailla oli parikin paikkaa tulla tasoihin, mutta Pasi Forsman laukoi yli ja Barroksella oli tyhjä maali edessään paitsiolta haiskahtavan hyökkäyksen jälkeen, mutta portugalilainen laukoi reilusti yli maalin ja peli jatkui MP:n maalin johdossa. Vieraat yrittivät saada kiriä aikaan ja tämä avasi MP:lle useita tilaisuuksia ratkaista peli lopullisesti. Oliver Kangaslahti ja Niila Forsell laukoivat yli ja Antti Ulmanen ohi. Lisäksi Volotinen torjui helposti Jonathan Dunyinin kaukolaukauksen. Loppua kohti paine myös Jonne Urosen vartioimalla maalilla kasvoi ja siellä nähtiinkin useampi tiukka tilanne. Uronen torjui Forsmanin vapaapotkun sekä kapteeni Fabian de Abreun puskun, Onni Tiihonen laukoi yli ja Akseli Lehtojuuri ohi. Lisäajalla vieraat saivat vielä vapaapotkun suhteellisen hyvältä paikalta, mutta Topi Järvisen laukaus meni ohi. Antti Ulmanen pääsi melkein puolesta kentästä läpiajoon Samsonin hienon ohjauksen jälkeen, mutta tällä kertaa Ulmasen nosto meni väärälle puolelle sivuverkkoon. Lopulta noin kolmen minuutin lisäajan jälkeen Urskissa soi päätösvihellys ja vieraita tämä tappio söi ja aiheutti vielä pienen torikokouksen Urskin märällä nurmella. Näin MP palasi  kotiyleisön riemuksi voittokantaan neljän voitottoman pelin jälkeen.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli tyytyväinen omiensa esitykseen, vaikka tiukoille menikin.

– Gnistan on ollut meille mieluisa vastus ja ollaan voitettu kaikki aikaisemmat Ykkösen kamppailut tällä ja viime kaudella. Tänään sama tahti jatkui!

– Kolmen tappion jälkeen paine tietenkin kasvaa, mutta olen uskonut koko ajan tähän porukkaan ja kovan työn sekä harjoittelun kautta se palkinto tulee.

– Kaveri sai halvan maalin ottelun alkuun, mutta sen jälkeen me hallitsimme pelitapahtumia. Toisen jakson alkuun saatiin tärkeät maalit ja käännettiin ottelu meille. Tänään koko joukkue teki hyvin töitä ja siitä ansaittuna palkintona kolme tärkeää pistettä!

Vierasjoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä ja Rahikaisen Mikon kuvia ottelusta täältä.

Seuraavan kerran MP pelaa Ykkösen sarjapisteistä tulevana lauantaina, kun MP matkustaa Joensuuhun, missä vastaan asettuu JIPPO.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 62 – 38
Laukaukset 18/7 (39%) – 12/3 (25%)
Kulmapotkut 5 – 3
Rikkeet 9 – 11
Varoitukset 3 – 1
Ulosajot 0 – 0
Syötöt 564/461 (82%) – 353/244 (69%)
Haastot 141/71 (50%) – 141/70 (50%)
Ilmakamppailut 36/19 (53%) – 36/17 (47%)
Ohitukset 24/14 (63%) – 17/9 (53%)
Taklaukset 24/15 (63%) – 30/16 (53%)

Ruudun ottelukooste: