Reifer -RAPORTTI: MP nousi selvään voittoon


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

Varsinkin ensimmäisellä jaksolla taivaalta tuli räntää aika reilusti. (Kuva: Mikko Rahikainen)

10.4.2021 Harjoitusottelu: MP – KuFu98 4 – 1(1-1)

Maalit:
39. Usman Sale 0-1
43. Aatu Manninen (Roope Kantola) 1-1
59. Yassin Daoussi 2-1
74. Manninen (Kantola) 3-1
81. Eero Ylönen (Samson Ebuka) 4-1

MP:n kokoonpano:
Otto Hautamo, Yassin Daoussi, Iiro Äijö, Oliver Kangaslahti, Antti-Ville Räisänen, Antti Ulmanen, Nuutti Laaksonen, Roope Kantola, Jonathan Dunyin, Juuso Tarvainen, Aatu Manninen

Vaihtopelaajat:
Jonne Uronen, Reetu Räsänen, Arjan Goljahanpoor, Eero Ylönen, Samson Ebuka, Topi Keskinen, Veli-Matti Nuija

Vaihdot:
46. Otto Hautamo <-> Jonne Uronen
64. Juuso Tarvainen <-> Reetu Räsänen
64. Yassin Daoussi <-> Topi Keskinen
64. Antti Ulmanen <-> Samson Ebuka
78. Roope Kantola <-> Eero Ylönen
85. Nuutti Laaksonen <-> Arjan Goljahanpoor

Otteluraportti:
Tänään Urpolassa taas harjoituspelailtiin, kun vastaan asettui Kakkosessa A-lohkossa pelaava KuPS:n farmijoukkue KuFu98. KuPS:n kakkoshyökkäysketjulla Mikkeliin saapuneet vieraat hallitsivat ottelun alkua, mutta MP nousi toisella jaksolla selvään 4-1(1-1) -voittoon.

Ottelun edetessä räntäsade yltyi ja tuuli oli suhteellisen voimakas eli tyypillinen Urpolan pelikeli. Vieraat ottivat pallonhallinnan, mutta nimekäs hyökkäystrio (Hellqvist, Sale ja Udoh) ei kuitenkaan alussa mihinkään kunnon maalipaikkoihin päässyt, kun MP puolusti tiiviinä. Kahdessa edellisessä ottelussa maalinteossa onnistunut Nuutti Laaksonen pääsi 7. peliminuutilla hyvästä paikasta puskemaan, mutta maaliputki ei jatkunut, kun pusku pysähtyi kuopiolaisten puolustukseen maalin edessä. Vieraiden ensimmäinen kunnon maalipaikka tuli viime kaudella seitsemän kertaa Veikkausliigassa osuneelle Aniekpeno Udohille, jonka keskelle maalia suuntautuneen laukauksen Otto Hautamo MP:n maalilla torjui varmasti. Muutama minuutti myöhemmin pallo oli Hautamon selän takana, mutta Philip Hellqvist oli ehtinyt vapaapotkussa paitsioon ja peli jatkui maalittomissa lukemissa. Juuso Tarvainen teki loistavan esityön ja Nuutti Laaksonen pääsi läpiajoon KuFu98:n maalivahtia Sami Rissasta vastaan. Laaksosen laukaus ei ollut paras mahdollinen ja tällä kertaa Rissanen sai sen torjuttua pitäen maalinsa puhtaana. Pari minuuttia myöhemmin MP:llä oli taas loistava tilaisuus siirtyä johtoon, kun näyttävän hyökkäyksen jälkeen Antti Ulmasella oli loistava maalipaikka takatolpalla Yassin Daoussin keskityksen jälkeen, mutta tällä kertaa Ulmasen yritys meni sivuverkkoon tolpan väärälle puolelle. Hetkeä myöhemmin toisessa kenttäpäädyssä nähtiin samanlainen tilanne, jossa Usman Sale laukoi tolppaa hipoen ohi. Tämän jälkeen mentiin melkein vartti ilman kunnon maalipaikkoja, mutta vieraat olivat ottelussa kuskin paikalla. Ensimmäisen jakson MP:n maalilla pelannut Otto Hautomo nyrkkeili yhden vaarallisen KuFu -kulman ja hoiti Udoh-Hellqvist -kaksikon avopaikan. 39. peliminuutilla Hautamo joutui kuitenkin antautumaan, kun KuPS:n ruotsalaishyökkääjä Philip Hellqvist pelasi pallon MP:n linjan taakse ja Juuso Tarvainen ei saanut kunnon osumaan palloon. Viime kaudella Veikkausliigassa kahdesti osunut Usman Sale ei tällä kertaa enää erehtynyt, vaan viimeisteli varmasti ja siirsi vieraat 0-1 -johtoon. Tauon viettoon mentiin kuitenkin tasalukemissa 1-1, kun Aatu Manninen puski hienosti Nuutti Laaksosen ja Roope Kantolan esityöstä pelin tasoihin, kun pelikello kävi 43. minuuttia.

Tauolla Mika Pasanen MP:n kopissa tarkensi muutamia asioita ja tämä näkyikin toisella jaksolla kotijoukkueen pelaamisessa. Ensimmäisen jakson luminen kenttä oli sulanut ja kelin parantuessa myös MP:n pelikin parani. Kuopiolaiset saivat jakson alkuun muutaman hässäkän Jonne Urosen maalille, mutta kotijoukkueen puolustus selvitti nämä tilanteet tuurilla ja taidolla. 59. peliminuutilla nähtiin ottelun hienoin osuma, kun Yassin Daoussi sai pallon Juuso Tarvaisen keskityksen jälkeen ja laukoi noin 16 metristä vastustamattomasti takaylänurkkaan ja siirsi MP:n ensi kertaa johtoon. Vierailla alkoi ilmeisesti jalka painaa ja peli oli täysin kotijoukkueen hallinnassa. MP vyörytti hyökkäyksiä vaihtelevasti ja vaihtojen myötä kotijoukkue sai lisää tuoreita jalkoja ja juoksuvoimaa kentälle. 79. peliminuutilla nähtiin ottelun neljäs osuma, kun Roope Kantola nosti hienosti pallon kuopiolaisten linjan taakse, missä Aatu Manninen sijoitti suoraan ilmasta varmasti takanurkkaan, 3-1. Ottelussa nähtiin vielä yksi osuma, kun taas hienon hyökkäys päättyi maaliin. Juuri pari minuuttia aikaisemmin kentälle tullut Eero Ylönen laukoi pallon varmasti verkkoon Samson Ebukan ja Topi Keskisen esityöstä. Lisäajalla taas pelikunnossa olleella Reetu Räsäsellä oli loistava paikka lisätä MP:n johtoa Antti-Ville Räsäsen loistavasta kulmapotkusta, mutta tällä kertaa pallo osui vielä puskun jälkeen Räsäsen omaan käteen ja viides maali jäi tulematta. Ottelu päättyi lopulta MP:n kolmen maalin voittoon, 4-1.

Valmentaja Mika Pasanen oli tyytyväinen omiensa toisen jakson pelaamiseen.

– Oli meillä ensimmäiselläkin jaksolla oli hyviä hetkiä, mutta tauolla käytiin muutama asia kopissa läpi ja se kyllä näkyi meidän toisen jakson tekemisessä. Keli parani, niin teki myös meidän pelaamisemmekin.

– Saimme hyviä kombinaatioita ja hyökkäyspelaamisemmekin oli monipuolista. On kyllä kiva, että harjoituksissa läpikäytyjä asioita näkee pelissä.

– Tänään meillä oli vastassa todella laadukas Kakkosen joukkue, mutta puolustimme tiiviisti joukkueena ja pidimme KuFu:n poissa parhailta maalipaikoilta muutamaa tilannetta lukuun ottamatta.

– Tästä on hyvä jatkaa kohti kuukauden päästä alkavaa Ykköstä. Ensi viikko tullaan harjoituksissa menemään kovaa, kun seuraava peli on tiedossa vasta parin viikon päästä.

Rahikaisen Mikon kuvia ottelusta löytyy täältä sekä ottelun maalit täältä.

Seuraavan harjoitusottelun MP pelaa kahden viikon päästä, kun joukkue matkaa Jyväskylään JJK:n vieraaksi.