Reifer -RAPORTTI: MP nihkeään voittoon derbyssä


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

MP ja Pallo-Kissat kohtasivat harjoitusottelun merkeissä Urpolassa.

28.1.2021 Harjoitusottelu: MiPK – MP 2 – 3(0-1,2-1)

Maalit:
24. Jonathan Dunyin rp. 0-1
44. Veeti Seppänen 1-1
45. Elmeri Marttinen 2-1
59. Topi Keskinen (Juuso Tarvainen) 2-2
70. Peetu Kerminen (Miro Kekkonen) 2-3

MP:n kokoonpano:
Otto Hautamo, Reetu Räsänen, Verneri Meriläinen, Killian Denoual, Samson Ebuka Obioha, Santeri Karjalainen, Eero Ylönen, Hane Birhane, Topi Keskinen (67. varoitus), Jonathan Dunyin, Juuso Tarvainen

Vaihtopelaajat:
Jonne Uronen, Veli-Matti Nuija, Arttu Loukiainen, Peetu Kerminen, Deng Malual, Miro Kekkonen

Vaihdot:
44. Verneri Meriläinen <-> Veli-Matti Nuija
44. Hane Birhane <-> Miro Kekkonen
51. Jonathan Dunyin <-> Peetu Kerminen
51. Reetu Räsänen <-> Arttu Loukiainen
51. Samson Ebuka Obioha <-> Deng Malual

Otteluraportti:
MP pelasi tänään viimeisen harjoitusottelun ennen Suomen Cupin alkua, kun Urpolassa pelatussa harjoitusottelussa vastaan tuli rakas paikallisvastustaja Pallo-Kissat. Ottelussa pelattiin poikkeuksellisesti kolme jaksoa (30+20+30 minuuttia) ja lopulta hallitsevampi osapuoli MP nousi viimeisellä jaksolla 2-3(0-1,2-1) -voittoon.

Ottelu lähti vauhdikkaasti käyntiin ja pääsääntöisesti ottelu meni MP:n komennossa. Kunnon maalipaikoille MP ei kuitenkaan meinannut päästä ja suurin osa maalintekoyrityksistä oli kaukolaukauksia. Santeri Karjalainen laukoi kertaalleen yli tyhjän maalin ja kerran jalkansa loukanneen Veikka Stålhandin tilalle Kissojen maalille tullut Juuso Ylinen torjui Karjalaisen yrityksen. Ylinen torjui myös Samson Ebuka Obiohan laukauksen ja Topi Keskinen laukoi ohi. Derbyä isännöineen Pallo-Kissojen maalipaikat ensimmäisellä jaksolla olivat vähissä tai niitä ei ollut ollenkaan. Ensimmäisellä puolituntisella nähtiin yksi maali, kun erotuomari Jussi Haikonen tuomitsi MP:lle rankkarin, kun hyvin oikeasta laidasta sisään ajanut Juuso Tarvainen kaadettiin. Jonathan Dunyin laukoi tämän tuomitun rankkarin vuoren varmasti verkkoon, 0-1. Eero Ylösellä oli vielä ensimmäisen jakson lopussa loistava paikka tuplata MP:n johto, mutta Kissojen alakerta blokkasi uhrautuvasti tämän yrityksen ja lyhyen tauon viettoon mentiin MP:n maalin johdossa.

Päävalmentaja Juha Pasoja jakaa ohjeita ensimmäisen jakson jälkeen.

Keskimmäinen kaksikymmentä minuuttinen jakso oli MP:ltä heikko pelaamista: liike puuttui täysin ja näin pelistä ei meinannut tulla mitään. Topi Keskinen ja Santeri Karjalainen pääsivät perä perää yrittämään maalintekoa, mutta Juuso Ylinen torjui nämä molemmat yritykset. Savonlinnasta Kissojen riveihin siirtynyt Elmeri Marttinen pääsi avopaikkaan vajaan kymmenen minuutin pelaamisen jälkeen, mutta tällä kertaa Otto Hautamo MP:n maalilla vielä torjui. Sitten MP:lle sattui musta reilu minuutti ja Pallo-Kissat iski kahdesti. Ensin Veeti Seppänen laukoi hyvän hyökkäyksen päätteeksi pelin tasoihin ja heti seuraavasta hyökkäyksestä Elmeri Marttisen kaukolaukaus upposi alanurkkaan, näin Pallo-Kissat siirtyivät kuskin paikalle ennen viimeistä puolituntista.

MP vaihtoi viimeiselle jaksolle lisää nuoria ja innokkaita pelimiehiä sisään ja peli alkoi taas mennä MP:n komennossa. 59. peliminuutilla MP tuli tasoihin, kun Juuso Tarvainen teki esityön ja Topi Keskinen laukoi pitkän kuljetuksen päätteeksi alanurkkaan. Viimeisellä jaksolla kentällä oli paljon nuoria pelimiehiä ja vauhtia riitti molempiin suuntiin. Muutaman kerran kentällä kuohahtikin ja tunnetta riitti, mutta Jussi Haikonen avustavineen piti pelin hienosti hallinnassa. Kissojen päävalmentaja Ozeias Graciano näytti pelisilmää ja poisti vaihtopenkillä kuumana käyneen Elmeri Marttisen pukukoppiin. Kymmenkunta minuuttia ennen täyttä aikaa MP siirtyi taas johtoon ja asialla oli nuoriso-osasto. Veli-Matti Nuija käynnisti hyökkäyksen, Miro Kekkonen antoi hienon pystysyötön ja Peetu Kerminen viimeisteli varmasti takatolpan juureen, 2-3. Viimeisellä kympillä MP:llä oli useampi mahdollisuus lisätä johtoa, mutta Juuso Ylinen torjui parikin Topi Keskisen laukausta sekä Peetu Kermisen puskun. Ottelu päättyi MP:n maalin voittoon 2-3 -lukemin.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli tyytyväinen nuoriso-osaston esitykseen.

– Tammikuu ollaan tehty kovasti töitä ja olihan tämä jakso mukava päättää voittoon, vaikka peli olikin aika nihkeää. Osa pelaajistosta oli jo tänään huililla ja nuoret saivat vastuuta.

– Varsinkin toinen jakso oli meiltä heikko ja siinä Kissat siirtyivät tappioasemasta johtoon.

– Meidän nuoremme onnistuivat tänään hyvin ja käänsivät ottelun meille. Kiva, että Topi ja Peetu tekivät maalit mieheen.

Reilun viikon päästä lauantaina starttaa Suomen Cupin Ykkösen karsintalohkon ottelut, kun MP matkaa Helsinkiin, missä Talin hallissa vastaan asettuu Gnistan.