Reifer -RAPORTTI: MP jatkoi voittoputkeaan JIPPO:n kustannuksella

Otteluraportin tarjoaa: Reifer

#17 Samson Ebuka puskee MP:n 2-0 -johtoon joensuulaisten keskeltä. (Kuva: Mikko Rahikainen)

20.6.2021 Ykkönen: MP – JIPPO 4 – 1(2-0)

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Yassin Daoussi, Oliver Kangaslahti, Killian Denoual, Nuutti Laaksonen, Roope Kantola (33. varoitus), Samson Ebuka (18. varoitus), Topi Keskinen, Jonathan Dunyin, Juuso Tarvainen, Aatu Manninen

Vaihtopelaajat:
Otto Hautamo, Reetu Räsänen, Antti-Ville Räisänen, Antti Ulmanen, Arjan Goljahanpoor, Eero Ylönen, Niila Forsell

Vaihdot:
67. Topi Keskinen <-> Antti Ulmanen
84. Samson Ebuka <-> Eero Ylönen
84. Aatu Manninen <-> Niila Forsell
90+3. Roope Kantola <-> Reetu Räsänen

Ottelun parhaat pelaajat: (palkitaan otteluisäntä OP Suur-Savon tuotepalkinnolla:)
MP: Samson Ebuka
JIPPO: Jere Hiltunen

Ottelun nälkäisimmät pelaajat: (palkitaan ABC-liikennemyymälöiden lahjakortilla)
MP: Nuutti Laaksonen
JIPPO: Wilterlynd Inalien

MP:n vakuuttavien pelaaja: (palkitaan LähiTapiolan tuotepalkinnolla)
Topi Keskinen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään helteisessä Urskissa pelattiin Ykkösen kahdeksannen sarjakierroksen ottelu, missä MP sai vastaansa JIPPO:n Joensuusta. Kotijoukkue viimeisteli hienoja osumia ja vei tärkeät sarjapisteet 4-1(2-0) lukemin.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja molemmilla joukkueilla on ensimmäisellä kympillä useampi erikoistilanne, mutta kunnon maalipaikat vielä puuttuvat. Ennen juomataukoa MP hyökkäsi kerran todella tyylikkäästi, mutta Jonathan Dunyin laukaus epäonnistui ja Jirko Sorsalla vieraiden maalilla oli helppo työ poimia laukaus syliinsä. Virkistävän juomatauon jälkeen kotijoukkue otti ohjat käsiinsä. Sorsa torjui vielä Nuutti Laaksosen puskun Yassin Daoussin keskityksestä, mutta 25. peliminuutilla pallo löytyi JIPPO:n maalista. Jonathan Dunyin ja Roope Kantola riistivät pallon oman kenttäpuoliskon puolessa välissä ja Kantola pelasi sen Aatu Manniselle, joka syötti Samson Ebukan vauhtiin. Nigerialainen otti yhden kosketuksen ja laukoi toisella tarkasti takatolpan juureen ja MP siirtyi 1-0 -johtoon. Vieraiden kunnon maalipaikat olivat vähissä. MP:n alakerta blokkasi Joona Hiltusen laukauksen kulmapotkuksi ja Jonne Uronen torjui Wilterlynd Inalienin laukauksen. Topi Keskinen oli vaikea pideltävä joensuulaisten alakerralle ja yleensä vieraiden puolustus saikin katsella Keskisen kantapäitä. Jirko Sorsa torjui vaivoin yhden pitkän kuljetuksen jälkeisen laukauksen ja kertaalleen joensuulaisten alakerta katkoi Keskisen keskityksen kulmapotkuksi. Pari minuuttia ennen taukoa Samson Ebuka iski jo kauden viidennen maalinsa ja näin hän siirtyi koko Ykkösen maalipörssin kärkeen. JIPPO sai purettua pallon kulmapotkun jälkeen, mutta Yassin Daoussi pelasi pallon Aatu Manniselle, joka lähetti loistavan keskityksen ja Samson puski joensuulaisten keskeltä takanurkkaan, 2-0. Vielä lisäajalla Jere Hiltusella oli paikka kavennukseen, mutta hänen laukauksensa meni ohi maalin ja tauolle virkistäytymään siirryttiin MP:n kahden maalin johdossa.

#12 Nuutti Laaksonen on juuri viimeistellyt vieraiden selkärangan katkaisseen 3-1 -maalin. (Kuva: Mikko Rahikainen)

MP:n jalat ja ajatus taisivat jäädä tauolla koppiin ja vieraat hallitsivat kenttätapahtumia Urskin paahteisella nurmella. Vieraiden hallinta konkretisoitui 59. peliminuutilla, kun MP puolusti huonosti ja Jere Hiltunen pääsi laukomaan keskityksen jälkeen vapaasti ja peli oli 2-1. Hetken aikaa näytti kotijoukkueen kannalta heikolta, mutta MP kasasi rivinsä ja myös vaihdot piristivät kotijoukkueen peliä. Juomatauon jälkeen MP katkaisi vieraiden pyristelyt, kun juuri aikaisemmin vaihdosta kentälle tullut Antti Ulmanen pyöritteli Samuli Höltän pyörryksiin ja Nuutti Laaksosella oli helppo työ laukoa pallo verkkoon maalin edestä, 3-1. Vierailla oli vielä muutama puolittainen maalipaikka, mutta MP:n alakerta kesti nämä tilanteet Jonne Urosen johdolla. Neljännellä lisäaikaminuutilla nähtiin vielä yksi maali, kun parikymmentä sekuntia kentällä ollut Reetu Räsänen oli ensimmäisenä Antti Ulmasen laukauksen paluupallossa ja peli oli 4-1. Sekä Nuutti Laaksonen (49. ottelu) että Reetu Räsänen (24. ottelu) tekivät ensimmäisen maalinsa Ykkösessä. Peli päättyi tähän kotijoukkueen neljänteen maaliin ja nyt MP on kolmen tappion jälkeen ottanut kolme voittoa putkeen maalierolla 8-2.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli tyytyväinen kovissa olosuhteissa pelatun pelin jälkeen.

– Joukkue teki koko viikon hyvin harjoituksissa töitä ja tämä oli hyvä päätös viikolle. Rajuista olosuhteista huolimatta meillä riitti energiaa ihan mukavasti koko pelin ajan.

– Ensimmäisellä jaksolla teimme pari komeaa maalia, mutta toisen jakson alku oli meiltä heikkoa tekemistä ja kaveri oli päästä peliin mukaan. Muutimme vähän meidän muotoamme ja tässä meni oma aikansa, että saimme taas pelimme rullaamaan. JIPPO ehti tulla jo maalin päähän.

– Puolustimme taas aika miehekkäästi ja pidimme joensuulaiset pääosin poissa maalipaikoilta. Lisäksi saimme penkiltä lisää jalkoja. Samson teki taas hyvin maalit ja piti muutenkin palloa.

– Tämä oli hyvä työ koko joukkueelta! Alkuviikko vielä palautellaan, treenataan ja vietetään aikaa yhdessä ennen pientä juhannustaukoa. Tästä on hyvä jatkaa!

Vieraiden näkemys ottelusta löytyy täältä ja Rahikaisen Mikon kuvia täältä.

Seuraavan kerran MP pelaa juhannuksen jälkeen keskiviikkona, jolloin PK-35 saapuu vieraaksi Urskiin.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 47 – 53