Reifer -RAPORTTI: MP ja RoPS maalittomaan tasapeliin


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

#17 Samson Ebuka ei tänään onnistunut maalinteossa rovaniemeläisiä vastaan. (Kuva: Mikko Rahikainen)

11.7.2021 Ykkönen: MP – RoPS 0 – 0

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Yassin Daoussi, Reetu Räsänen, Oliver Kangaslahti, Killian Denoual, Nuutti Laaksonen, Roope Kantola, Eero Ylönen, Samson Ebuka, Jonathan Dunyin, Aatu Manninen

Vaihtopelaajat:
Otto Hautamo, Antti-Ville Räisänen, Antti Ulmanen, Santeri Karjalainen, Topi Keskinen

Vaihdot:
60. Eero Ylönen <-> Topi Keskinen (79. varoitus)
80. Aatu Manninen <-> Antti-Ville Räisänen
87. Nuutti Laaksonen <-> Antti Ulmanen

Ottelun nälkäisimmät pelaajat: (palkitaan ABC-liikennemyymälöiden lahjakortilla)
MP: Yassin Daoussi
RoPS: Miikka Mujunen

MP:n vakuuttavien pelaaja: (palkitaan LähiTapiolan tuotepalkinnolla)
Samson Ebuka

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP jatkoi tänään Ykkösen kotiotteluitaan, kun 11 vuoden tauon jälkeen RoPS vieraili aurinkoisella Urskin sametilla. Tänään voittajalle olisi ollut tiedossa Ykkösen kärkipaikka, mutta se jäi vielä molemmilta haaveeksi, sillä ottelussa päädyttiin maalittomaan tasapeliin.

Kotijoukkue aloitti ottelun pirteästi ja pelin painopiste oli heti rovaniemeläisten kenttäpuoliskolla. 4. peliminuutilla nähtiin jo ensimmäinen maalipaikka, kun Nuutti Laaksonen tarjoili ja Samson Ebuka pääsi laukomaan hyvästä paikasta. RoPS -fanien kovasti arvostelema maalivahti Miikka Mujunen oli hyvin sijoittunut ja poimi varmasti kohti tulleen laukauksen. Ensimmäinen jakso meni täysin kotijoukkueen komennossa ja Jonne Uronen MP:n maalilla ei joutunut tekemään oikeastaan yhtään kunnon torjuntaa. Vierailijoitten maalilla sen sijaan nähtiin useampi tilanne, joissa maalintekokin olisi paremmalla viimeistelyllä ja terävyydellä ollut mahdollinen. Kotijoukkueesta paikkoihin pääsivät Aatu Manninen, Samson Ebuka, Killian Denoual sekä Jonathan Dunyin. Maalinteossa kotijoukkue ei selvästä hallinnasta huolimatta kuitenkaan onnistunut ja tauon viettoon mentiin maalittomissa lukemissa.

Urskissa käytiin kova vääntö Ykkösen sarjapisteistä. (Kuva: Mikko Rahikainen)

Toisella jaksolla peli vähän tasoittui, mutta ei vieraat kyllä meinanneet millään päästä maalipaikkoihin asti. 56. peliminuutilla oli ottelun avausmaali lähellä, kun Samson Ebuka alusti ja Yassin Daoussi laukoi, mutta Mujunen RoPS:n maalilla oli taas mies paikallaan ja hän torjui Daoussin laukauksen kulmapotkuksi. Tilanteesta seuranneesta kulmapotkusta MP sai hyvän hässäkän maalille, mutta tälläkin kertaa maali jäi tekemättä. Vieraiden ensimmäinen puolittainen maalitilanne nähtiin vasta 64. peliminuutilla, kun kulmapotkusta vieraat pääsivät ohjaamaan, mutta yritys meni takatolpan ohi. Ennen juomataukoa kotijoukkueen vaihtomies Topi Keskinen pääsi laukomaan, mutta tällä kertaa nuorukainen laukoi ohi. Juomatauon jälkeen vieraiden vaihtomies Eerik Kantola pääsi laukomaan, mutta laukaus suuntautui kohti Jonne Urosta, joka varmasti liimasi laukauksen. Samson Ebuka MP:n kärjessä haki kovasti kauden kuudetta maaliaan ja hänellä olikin pari maalipaikkaa Yassin Daoussin syötöistä. Miikka Mujunen torjui sekä Samsonin laukauksen että puskun ja peli jatkui maalittomana. Juuri ennen täyttä aikaa Mujunen torjui myös Daoussin laukauksen. Lisäajalla nähtiin taas kunnon draamaan, kun keskialueen pallon riiston jälkeen vieraat saivat pallon Urosen selän taakse, mutta erotuomariston pienen neuvonpidon jälkeen tuo kolmannella lisäaikaminuutilla tehty maali tuomittiin paitsioksi, jota tilanne olikin. Vielä tämän jälkeen Miikka Mujunen piti vieraat tasapelipisteessä kiinni, kun hän torjui Topi Keskisen laukauksen kulmapotkuksi. Lopulta reilun neljän minuutin lisäajan jälkeen Kalle Mäkinen vihelsi viimeisen kerran pilliinsä ja peli päättyi maalittomiin lukemiin. Tälläkään kertaa joukkueet eivät saaneet selville voittajaa ja sarja-avauksen tapaan päädyttiin tasapeliin.

Päävalmentaja Juha Pasoja harmitteli omiensa terävyyttä maalipaikoissa.

– Varsinkin ensimmäinen jakso oli meiltä hyvää tekemistä molempiin suuntiin. Meillä oli useampi paikka tehdä maali, mutta jotenkin meillä jäi homma piippuun tuolla hyökkäyspäässä ja vastustajan maalivahti oli tänään myös hyvä.

– Toinen jakso oli vähän vaisumpaa tekemistä, mutta silloinkin meillä oli paikat maalintekoon.

– Lopussa oli vielä voinut käydä kylmät, kun vieraat hyökkäsivät nopeasti vastaan ja saivat pallon verkkoon, mutta tällä kertaa se oli paitsio.

Vieraiden näkemys ottelusta löytyy täältä ja Rahikaisen Mikon kuvia ottelusta täältä.

Tämän hetkisen tiedon mukaan MP pelaa seuraavan kerran Ykkösen sarjapisteistä tulevana lauantaina, jolloin joukkue matkaa karanteenista vapautuneen EIF:n vieraaksi Tammisaareen.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 53 – 47
Laukaukset 13/7 (54%) – 3/1 (33%)
Kulmapotkut 7 – 2
Rikkeet 16 – 12
Varoitukset 1– 2
Ulosajot 0 – 0
Syötöt 478/391 (82%) – 404/312 (77%)
Haastot 150/81 (54%) – 150/69 (46%)
Ilmakamppailut 25/12 (48%) – 25/13 (52%)
Ohitukset 24/22 (92%) – 16/9 (56%)
Taklaukset 21/12 (57%) – 34/12 (35%)

Ruudun ottelukooste: