Reifer -RAPORTTI: MP ja MuSa nyhjäsivät maalittoman tasapelin


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

MP:n ja MuSa:n välisessä Ykkösen kamppailussa ei paljon hienouksia nähty. (Kuva: Mikko Rahikainen)

15.9.2021 Ykkönen: MP – MuSa 0 – 0

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Yassin Daoussi, Reetu Räsänen, Oliver Kangaslahti, Killian Denoual, Nuutti Laaksonen, Roope Kantola, Samson Ebuka, Jonathan Dunyin, Niila Forsell, Aatu Manninen (68. varoitus)

Vaihtopelaajat:
Otto Hautamo, Antti Ulmanen, Arjan Goljahanpoor, Jesse Jäppinen, Santeri Karjalainen, Eero Ylönen, Topi Keskinen

Vaihdot:
46. Nuutti Laaksonen <-> Topi Keskinen
46. Niila Forsell <-> Arjan Goljahanpoor
77. Aatu Manninen <-> Santeri Karjalainen (90+1. varoitus)
90. Roope Kantola <-> Antti Ulmanen

Ottelun nälkäisimmät pelaajat: (palkitaan ABC-liikennemyymälöiden lahjakortilla)
MP: Samson Ebuka
MuSa: Wadir

MP:n vakuuttavin pelaaja: (palkitaan LähiTapiolan tuotepalkinnolla)
Oliver Kangaslahti

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Ykkösen runkosarjan viimeisessä kotiottelussa MP sai Urskin iltavaloissa vastaansa MuSa:n Porista. Ottelussa ei kovinkaan paljon nähty hienouksia, vaan ottelu oli enemmän kovaa taistelu, jossa ei maaleja nähty, niinpä ottelu päättyi 0-0 ja molemmat kovasti pisteitä kaivannut joukkue sai tyytyä vain yhteen sarjapisteeseen.

Ottelu lähti hitaasti käyntiin ja varsinkin kotijoukkueen pallollinen peli oli heikkoa ja hidasta. Vierailla oli sentään muutama maalipaikan puolikas, mutta Jonne Uronen torjui sekä Rudi Dieterin että Jyri Kiurun yritykset, jotka lähtivät suhteellisen kaukaa. Lisäksi vieraiden kapteeni Jussi Välilä pääsi kulmapotkun jälkitilanteesta yrittämään maalintekoa, mutta Reetu Räsänen MP:n puolustuksesta blokkasi tämän yrityksen tolpan vierestä ja takaisku jäi syntymättä. Ensimmäisen jakson loppupuolella kotijoukkuekin sai vähän pelin syrjästä kiinni ja MP:llä oli muutama puolittainen maalipaikka; Samson laukoi yli ja hänen ohjauksensa Olli Hakanpää torjui sekä Aatu Manninen laukoi ohi. Tauon viettoon mentiin maalittomissa lukemissa.

MP suoritti tauolla pari vaihtoa, kun Arjan Goljahanpoor ja Topi Keskisen korvasivat Niila Forsellin ja Nuutti Laaksosen. Toisen jakson ensimmäinen maalipaikka oli vierailla, mutta Uronen torjui Wadirin kovan laukauksen. Vieraiden alakerta pelasi uhrautuvasti ja blokkasi Keskisen ja Aatu Mannisen laukaukset kulmapotkuiksi. Ottelun paras maalipaikka oli 57. peliminuutilla Reetu Räsäsellä, joka pääsi vapaapotkun jälkitilanteesta laukomaan, mutta Olli Hakanpää vieraiden maalilla teki näyttävän torjunnan ja seurauksena oli vain kulmapotku. Reilu viisi minuuttia myöhemmin Räsänen pääsi kulmapotkusta puskemaan, mutta tällä kertaa pusku meni niukasti ohi. Pelin painopiste oli Hänskin päässä, kun kotijoukkue painoi päälle, mutta vieraat puolustivat hyvin ja Hakanpää maalissa hoiti muutamat tilanteet varmasti. Välillä sentään vierailtiin kirkon päädyssä ja vierailla oli muutama paikka, mutta MP:n alakerta blokkasi Juho Heikkisen laukauksen kulmapotkuksi ja Rudi Dieter laukoi takatolpasta ohi. MP jatkoi loppuvihellykseen asti kovaa yritystä, mutta todella loistavia maalipaikkoja ei saatu luotua. Olli Hakanpää torjui Oliver Kangaslahden laukauksen, Santeri Karjalaisen puskun, Topi Keskisen kaukolaukauksen sekä Roope Kantolan vaparin. Lopulta erotuomari Ville Nevalainen puhalsi pelin päättyneeksi, kun lisäaikaa oli pelattu kolme minuuttia ja tämä tarkoitti sitä, että MP pelaa alemmassa loppusarjassa, vaikka viimeisellä kierroksella tulisikin voitto.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli pettynyt pelin jälkeen.

– Ensimmäinen jakso oli meiltä todella heikko. Puolustimme sentään hyvin ja pidimme maalimme puhtaana. Toiselle jaksolle pallollinen pelimme vähän parani, mutta tänään meillä ei oikein jalka liikkunut.

– Tämä oli tiukkaa vääntöä ja molemmilla oli muutama paikka, mutta kaiken kaikkiaan tänään nähtiin huono jalkapallo-ottelu.

Rahikaisen Mikon kuvia ottelusta löytyy täältä ja UrheiluSuomi.com:in kuvia täältä.

Runkosarja päättyy MP:n osalta tulevana sunnuntaina, kun MP matkaa Helsinkiin PK-35:n vieraaksi.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 44 – 56
Laukaukset 12/4 (33%) – 11/3 (27%)
Kulmapotkut 5 – 6
Rikkeet 14 – 12
Varoitukset 2 – 3
Ulosajot 0 – 0
Syötöt 382/288 (75%) – 529/429 (81%)
Haastot 152/76 (50%) – 152/76 (50%)
Ilmakamppailut 57/30 (53%) – 57/27 (47%)
Ohitukset 8/4 (50%) – 16/10 (63%)
Taklaukset 25/15 (60%) – 19/15 (79%)

Ruudun ottelukooste: