Reifer -RAPORTTI: MP ja Gnistan tasapeliin


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

MP avasi Gnistania vastaan Suomen Cupin Ykkösen lohkovaiheen ottelut.

6.2.2020 Suomen Cup: Gnistan – MP 2 – 2(0-2)

Maalit:
30. oma maali 0-1
45. Samson Ebuka (Topi Keskinen) 0-2
51. Akseli Lehtojuuri 1-2
57. Rony Huhtala 2-2

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Yassin Daoussi, Reetu Räsänen (72. varoitus), Iiro Äijö (36. varoitus), Antti-Ville Räisänen, Antti Ulmanen, Nuutti Laaksonen, Samson Ebuka, Topi Keskinen, Jonathan Dunyin, Aatu Manninen (60. varoitus)

Vaihtopelaajat:
Otto Hautamo, Arttu Loukiainen, Veli-Matti Nuija, Arjan Goljahanpoor, Santeri Karjalainen, Eero Ylönen, Juuso Tarvainen

Vaihdot:
66. Antti-Ville Räisänen <-> Juuso Tarvainen
66. Antti Ulmanen <-> Arjan Goljahanpoor
82. Samson Ebuka <-> Eero Ylönen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Kausi 2021 pyörähti tänään käyntiin virallisten otteluiden merkeissä, kun Suomen Cupin Ykkösen karsintalohko A:n kampailussa MP matkasi Helsinkiin, missä Talin hallissa vastaan tuli Gnistan. Ottelu oli tyypillinen kauden ensimmäinen ottelu, jossa oli vauhtia enemmän kuin ajatusta. Ottelussa päädyttiin 2-2(0-2) -pistejakoon.

Ottelu alkoi hermostuneesti ja kentällä näkyi, että nyt pelattiin kauden ensimmäistä virallista ottelua. Pallo oli enemmän vieraiden hallinnassa, mutta mitään kovinkaan vaarallista MP ei saanut luotua Jiri Kosken vartioimalle Gnistan maalille. Hiljalleen kotijoukkuekin pääsi mukaan peliin ja Jonne Urosen maalilla nähtiin useampikin vaarallinen tilanne. Ilmari Hieta laukoi ohi, Rony Huhtalan laukauksen MP:n alakerta blokkasi ja Eetu Kolu ohjasi maalin edestä yli maalin. 30. peliminuutilla nähtiin ottelun avausmaali, kun MP hyökkäsi oikeasta laidasta. Jonathan Dunyin lähetti Yassin Daoussin vauhtiin ja Daoussi keskitti pallon maalille, missä Gnistan oma pelaaja ohjasi pallon etukulmasta sisään, 0-1. Heti perään Gnistan oli lähellä tasoitusta, kun Albin Mehmeti nosti pallon noin 30 metristä, mutta Jonne Uronen sai torjuttua pallon yli päätyrajan ja vieraiden maalin johto säilyi. Vierailla oli pari muutakin paikkaa tulla tasoihin, mutta Bangaly Kouyate laukoi ohi ja Jonne Uronen torjui Nnaemeka Anyamelen kaukolaukauksen. Viimeisellä vitosella ennen taukoa vieraillakin oli useampi paikka lisätä johtoaan. Jiri Koski torjui Aatu Mannisen laukauksen ja Antti-Ville Räisäsen kova laukaus paluupallosta meni maalista yli. Juuri kun pelikelloon tuli 45 minuuttia MP iski illan toisen maalinsa: Topi Keskinen syötti, Samson Ebuka karkasi ja sijoitti pienestä kulmasta pallon tyhjään maalin, 0-2. MP:n kahden maalin johdossa mentiin tauon viettoon.

Toisen jakson alku oli vieraille musta; ajatukset olivat jossain ihan muualla ja Gnistan tuli ensimmäisen vartin aikana tasoihin. Ensin Akseli Lehtojuuri pääsi puskemaan MP:n toppareiden välistä takanurkkaan ja muutama minuutti myöhemmän Rony Huhtala käytti tilaisuutensa hyväksi ja laukoi MP:n alakerran estelyistä huolimatta pallon verkkoon. Näin peli oli tasan 2-2 ja kotijoukkue oli selvästi niskan päällä. Hiljalleen MP:kin sai taas rivinsä kuntoon ja peli tasoittui. Vierailla oli muutama todella maukas paikka siirtyä johtoon. Topi Keskinen karkasi melkein puolesta kentästä karkuun, mutta puolustaja ja maalivahti pääsivät sen verran rikkomaan nuorukaista, että maali jäi vieläkin tekemättä. Heti seuraavassa hyökkäyksessä Keskinen pääsi laukomaan Yassin Daoussin keskityksestä, mutta tällä kertaa yritys meni reilusti ohi. Vieraiden paras paikka johtomaalin tekoon oli lisäajan ensimmäisellä minuutilla, kun Jama Omar pääsi laukomaan, mutta hänen laukauksensa meni yli maalin. Kolmannella lisäaikaminuutilla vierailla oli vielä mahdollisuus voittomaaliin, mutta Jiri Koski kotijoukkueen maalilla torjui Nuutti Laaksosen syöksypuskun Aatu Mannisen keskityksestä. Lopulta reilun neljän lisäminuutin jälkeen ottelun erotuomari Daniel Enkvist, joka varsinkaan vieraiden riveistä ei kavereita saanut, vihelsi pelin päättyneeksi ja näin peli päättyi pistejakoon 2-2.

Päävalmentaja Juha Pasoja harmitteli toisen jakson heikkoa alkua.

– Tämä oli tyypillinen kauden ensimmäinen peli, joka oli hermostunutta pelaamista puolin ja toisin.

– Livahdettiin parin maalin johtoon, mutta sitten toisen jakson alku oli meiltä heikkoa ja huolimatonta tekemistä. Näin Gnistan pääsi tasoihin.

– Tulos oli aika lailla ansaittu ja pelitapahtumien mukainen. Meidän pelissämme oli paljon hyvääkin ja tästä on hyvä ottaa taas asioita mukaan ensi viikon harjoituksiin.

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä, Kalevi Hämäläisen kuvia pelistä täältä ja Ruudun ottelukooste täältä.

MP:n ottelut Suomen Cupin karsintalohkossa jatkuvat viikon päästä lauantaina, kun Urpolassa vastaan tulee sarjanousija HJK Klubi 04. Voi kuitenkin olla mahdollista, että peli joudutaan kovan pakkasen takia pelaamaan muualla kuin Mikkelissä. Päätöksiä tämän suhteen tehdään alkuviikosta.