Reifer -RAPORTTI: MP ja EIF tasasivat pisteet


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

MP ja EIF kävivät kovan väännön Ykkösen sarjapisteistä Urskissa. (Kuva: Mikko Rahikainen)

16.8.2020 Ykkönen: MP – EIF 1 – 1(0-0)

Maalit:
51. Darren Smith 0-1
56. Antti-Ville Räisänen (Walid Abdelali) 1-1

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Yassin Daoussi, Iiro Äijö, Vincent Bikana, Walid Abdelali, Antti-Ville Räisänen, Jiri Haikonen (63. varoitus), Joonas Nissinen, Jonathan Dunyin, Toni Tahvanainen, Aatu Manninen

Vaihtopelaajat:
Veikka Stålhand, Reetu Räsänen, Matti Kohonen, Eero Ylönen, Topi Keskinen, Leevi Leinonen

Vaihdot:
75. Aatu Manninen <-> Topi Keskinen
87. Toni Tahvanainen <-> Matti Kohonen

Ottelun nälkäisimmät pelaajat: (palkitaan ABC-liikennemyymälöiden lahjakortilla)
MP: Antti-Ville Räisänen
EIF: Darren Smith

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Kahden vierasottelun jälkeen MP pelasi tänään taas Urskin huippukuntoisella nurmella, missä vastaan asettui EIF Tammisaaresta. Vieraat olivat enemmän pallossa, mutta MP puolusti hyvin joukkueena ja nousi 1-1(0-0) -tasapeliin.

Ottelu alkoi rauhallisesti ja molemmat joukkueet tarkkailivat tilannetta. Vieraille tämä oli vasta kauden toinen peli luonnonnurmella ja tämä toi omat haasteet tammisaarelaisten pelaamiseen. Ensimmäiseen puoleen tuntiin nähtiin vaan yksi puolittainen maalipaikka, kun vieraiden maalivahti Yann-Alexandre Fillion torjui Aatu Mannisen yrityksen. Puolen tunnin pelaamisen jälkeen vierailla oli parikin paikkaa avausosumaan, mutta kulmahässäkän MP:n alakerta hoiti uudeksi kulmaksi ja Jonne Uronen torjui varmasti Ayabulela Konquben kaukolaukauksen. Näiden jälkeen MP:llä oli useampikin mahdollisuus maalintekoon: Antti-Ville Räisänen puski ohi Yassin Daoussin keskityksestä ja Joonas Nissisen vapaapotku meni pelaajaruuhkan läpi, mutta kukaan ei saanut siihen osumaa. Juuri ennen taukoa Nissinen oli karata vieraiden alakerralta, mutta Ville Sevon sai sen verran häirittyä Nisua, että hänen laukauksensa meni niukasti takatolpan ohi. Tauon viettoon mentiin maalittomissa lukemissa.

Viitisen minuuttia oli pelattu toista puoliaikaa, kun EIF sai ottelun neljännen kulman ja tästä he iskivät ottelun avausmaaliin. Yksi kentän lyhyimmistä pelaajista, Darren Smith, puski takatolpalta Pasi Forsmanin antaman tarkan kulmapotkun sivuverkkoon, 0-1. Vieraat eivät kuitenkaan ehtineet nauttia tästä johtoasemasta kuin viitisen minuuttia, kun MP iski tasoitusosuman näyttävän hyökkäyksen päätteeksi. Pallo liikkui mukavasti mieheltä toiselle ja lopulta Antti-Ville Räisänen pääsi puskemaan kauden kolmannen maalinsa Walid Abdelalin hienosta keskityksestä, 1-1. Kymmenisen minuuttia myöhemmin Abdelali laukoi kaukaa, mutta vieraiden puolustus sai sen verran jalkaa väliin, että laukaus meni niukasti ohi EIF:n maalin. Viimeiset parikymmentä minuuttia vieraat painoivat kovasti päälle, pelin painopiste oli selväsi MP:n kenttäpuoliskolla ja kotijoukkue oli puolustusasemissa. Vieraiden kokenut Xhevdet Gela laukoi parikin kertaa, mutta tällä kertaa hänen laukaisutarkkuudessa oli toivomisen varaa ja molemmat laukaukset sai pallopojat käydä hakemassa Urskin juoksuradalta. MP:n riveissäkin esiintynyt hyökkääjä Juuso Liukkonen pysyi aika lailla Iiro Äijön tarkassa vartioinnissa, mutta pari kertaa Liukkonen oli viimeisellä kympillä maalipaikassa. Ensin Vincent Bikana liukui pallon pois Liukkosen jaloista ja juuri ennen täyttä aikaa Liukkosen pusku osui tolpan ulkoreunaan. MP:n maalipaikat olivat vähissä, mutta joukkue puolusti uhrautuvasti ja piti vieraat pois vaaran paikoilta. Reilun kolmen lisäaikaminuutin jälkeen Urskissa soi erotuomari Peiman Simanin loppuvihellys ja näin MP otti historian ensimmäisen pisteen EIF:ltä, joka oli tähän mennessä voittanut kaikki neljä  aikaisempaa keskinäistä kohtaamista.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli tyytyväinen tasapelipisteeseen, vaikka kotona onkin aina tarkoitus voittaa.

– Piste on ihan hyvä! Puolustimme hyvin, mutta muutaman kerran erikoistilanteissa emme olleet ihan täysin hereillä ja yhdestä kulmastahan tuli se ainut takaiskukin.

– Vaikka vieraat pitivät enemmän palloa, niin ei he kovinkaan montaa maalipaikkaa saaneet luotua. Tänään oli jo ajoittain ihan hyviä liikkeitä linjan taakse ja olen varma, että hyökkäyspelimme tästä pikkuhiljaa paranee.

– Koko joukkue taisteli tänään hienosti ja varsinkin Jonathan Dunyin keskikentän pohjalla oli mainio.

Rahikaisen Mikon kuvia ottelusta löytyy täältä ja vieraiden näkemys ottelusta täältä. (på svenska 🇸🇪)

Nyt on MP:llä on taas edessä pari vieraspeliä, kun ensi viikon lauantaina on edessä reissu Vaasaan VPS:n vieraaksi ja puolentoista viikon päästä keskiviikkona Myllykoskella vastaan asettuu MYPA.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 37 – 63
Laukaukset 5/1 (20%) – 10/3 (30%)
Kulmapotkut 4 – 6
Rikkeet 14 – 10
Varoitukset 1 – 0
Ulosajot 0 – 0
Syötöt 417/325 (78%) – 688/594 (86%)
Haastot 173/85 (49%) – 173/88 (51%)
Ilmakamppailut 38/18 (47%) – 38/20 (53%)
Ohitukset 35/20 (57%) – 16/12 (75%)
Taklaukset 27/15 (56%) – 45/25 (56%)