Reifer -RAPORTTI: MP haki Vaasasta pisteen


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

MP ja VPS tasasivat pisteet Elisa Stadionilla Vaasassa.

22.8.2020 Ykkönen: VPS – MP 2 – 2(1-0)

Maalit:
8. Sebastian Strandvall 1-0
66. Walid Abdelali (Aatu Manninen) 1-1
82. Strandvall rp. 2-1
90+1. Iiro Äijö 2-2

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Yassin Daoussi, Iiro Äijö (40. varoitus), Vincent Bikana, Walid Abdelali, Antti-Ville Räisänen, Matti Kohonen, Joonas Nissinen, Jonathan Dunyin (83. varoitus), Toni Tahvanainen, Aatu Manninen

Vaihtopelaajat:
Veikka Stålhand, Reetu Räsänen, Veeti Seppänen, Topi Keskinen, Leevi Leinonen, Niila Forsell, Juuso Tarvainen

Vaihdot:
71. Joonas Nissinen <-> Topi Keskinen
77. Toni Tahvanainen <-> Niila Forsell
88. Antti-Ville Räisänen <-> Leevi Leinonen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP jatkoi tänään Ykkösen otteluitaan, kun joukkue matkasi Vaasaan, missä Elisa Stadionilla vastaan asettui VPS, jota MP ei ollut kohdannut 15 vuoteen. Vaihtelevissa olosuhteissa pelattu ottelu päättyi lopulta 2-2(1-0) -tasalukemiin ja MP sai pitkälle kotimatkalle pisteen mukaansa.

Kotijoukkue aloitti ottelun pirteästi ja Jonne Urosen vartioimalla maalilla nähtiin parikin tilannetta heti alussa, mutta Uronen torjui Momodou Sarrin etukulmaan suuntautuneen laukauksen sekä Sebastian Strandvallin noston. 8. peliminuutilla kokenut Strandvall pääsi laukomaan vapaapotkua noin 25. metristä. Kokeneen pelimiehen laukaus yllätti Urosen ja VPS siirtyi 1-0 -johtoon. Pari minuuttia myöhemmin vierailla oli paikka tulla tasoihin, mutta Rasmus Leislahti kotijoukkueen maalilla torjui vaivoin Toni Tahvanaisen laukauksen ja Vepsu pysyi johtoasemassa. Kotijoukkue piti enemmän palloa, mutta MP puolusti hyvin joukkueena ja piti kotijoukkueen poissa maalipaikoilta. Juuri ennen taukoa Momodou Sarrilla oli loistava vetopaikka, mutta Uronen torjui varmasti tämän laukauksen ja tauon viettoon mentiin kotijoukkueen maalin johdossa.

Vieraat aloittivat toisen jakson todella pirteästi ja kotijoukkue oli puolustuskannalla. Kolmannella minuutilla MP:llä oli loistava mahdollisuus tasoittaa, kun Antti-Ville Räisänen, Joonas Nissinen ja Jonathan Dunyin pääsivät vuorollaan yrittämään maalintekoa, mutta palloa ei saatu verkkoon asti. Pelin painopiste oli selvästi kotijoukkueen kenttäpäädyssä, mutta aivan loistaviin maalipaikkoihin vieraat eivät meinanneet hallinnasta huolimatta päästä. 66. peliminuutilla MP sai lopulta ansaitun tasoituksen, kun Walid Abdelali puski lyhyen kulmapotkun jälkeen pallon Vaasan verkkoon, 1-1. MP sai tasoitusosumasta lisää virtaa ja vierailla oli useampikin paikka siirtyä johtoon. Vaihdosta kentälle tullut Topi Keskinen oli ensimmäisellä kosketuksella siirtää MP:n johtoon, mutta Topin yritys meni niukasti ohi. Hetkeä myöhemmin johtomaali oli taas todella lähellä, kun Keskinen ja Abdelali alustivat ja Räisänen laukoi tyhjän maalin ylärimaan. Lopussa vaasalaisilta kentälle tullut takavuosien maalitykki Steven Morissey oli karata kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa karkuun, mutta hänelle tuli huono kosketus palloon ja pallo karkasi. Jonne Uronen syöksyi jamaikalaisen jalkoihin ja antoi erotuomari Daniel Enkvistille mahdollisuuden tuomita tilanteesta rankkarin. Enkvist ei epäröinyt hetkeäkään, vaan vei pallon 11 metriin. Kotijoukkueen kokenut kapteeni Sebastian Strandvall laukoi rankkarin vuoren varmasti verkkoon ja VPS siirtyi vastoin pelitapahtumia taas johtoon. MP ei lannistunut tästä takaiskusta vaan jatkoi rynnistystään. Lisäajalla kotijoukkueen alakerta kaatoi hyvin vaihdosta sisään tulleen Topi Keskisen ja tästä tuomittiin vapaapotku noin 20 metristä. Tänään kapteenin nauhaa kantanut Iiro Äijö asettui pallon taakse ja laukoi todella hienon laukauksen etuyläkulmaan ja peli oli tasan, 2-2. Tämän jälkeen ainut paikka lisäosumiin oli kotijoukkueella, mutta tällä kertaa Sebastian Strandvallin vapaapotku meni ohi maalin ja pisteet tasattiin.

Päävalmentaja Juha Pasojalla maistui viime hetken maalilla tullut tasapelikin, vaikka kolmekin sarjapistettä oli Vaasassa tarjolla.

– Kyllähän tämä pistekin maistuu, kun noustiin tappioasemasta tasoihin, mutta kyllähän meillä oli tänään mahdollisuudet voittoon asti.

– Ensimmäinen jakso oli vielä vähän hakemista, mutta toisella puoliajalla olimme huomattavasti parempi joukkue. Prässi- ja puolustuspelimme toimivat tänään ja pidimme vaasalaiset aikalailla pois maalipaikoilta.

– VPS sai kyllä helpot maalit, mutta onneksi mekin onnistuttiin kahdesti, vaikka paikkoja kyllä oli useampaankin maaliin. Meillä riitti tänään bensa loppuun asti, kun kaverilla näytti homma vähän hyytyvän loppua kohden.

– Tämä oli hyvä taistelu koko joukkueelta ja yritystä riitti loppuvihellykseen asti. Tästä on hyvä jatkaa!

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä.

MP jatkaa otteluitaan jo keskiviikkona, kun avauskierrokselta siirretty MYPA -peli pelataan Myllykoskella.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 45 – 55
Laukaukset 10/5 (50%) – 9/3 (33%)
Kulmapotkut 4 – 6
Rikkeet 14 – 15
Varoitukset 1 – 2
Ulosajot 0 – 0
Syötöt 466/378 (81%) – 576/476 (83%)
Haastot 144/67 (47%) – 144/77 (53%)
Ilmakamppailut 34/17 (50%) – 34/17 (50%)
Ohitukset 23/14 (61%) – 24/20 (83%)
Taklaukset 26/6 (23%) – 26/12 (46%)