Reifer -RAPORTTI: MP haki Turusta pisteen


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

MP ja TPS tasasivat pisteet Turussa Veritas Stadionilla kovan taistelun jälkeen.

30.7.2021 Ykkönen: TPS – MP 2 – 2(1-1)

Maalit:
27. Joakim Latonen 1-0
45+2. Aatu Manninen 1-1
48. Kasper Hämäläinen 2-1
77. Killian Denoual (Roope Kantola) 2-2

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Yassin Daoussi, Reetu Räsänen, Oliver Kangaslahti (73. varoitus), Killian Denoual, Arjan Goljahanpoor, Nuutti Laaksonen, Roope Kantola, Samson Ebuka, Jonathan Dunyin, Aatu Manninen

Vaihtopelaajat:
Otto Hautamo, Antti-Ville Räisänen, Antti Ulmanen, Jesse Jäppinen, Eero Ylönen, Topi Keskinen, Juuso Tarvainen

Vaihdot:
60. Nuutti Laaksonen <-> Juuso Tarvainen
60. Aatu Manninen <-> Antti-Ville Räisänen (68. varoitus)
60. Arjan Goljahanpoor <-> Antti Ulmanen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään Turussa Veritas Stadionilla MP kohtasi Ykkösen kamppailussa perinteisen TPS:n. Ottelu oli vauhdikas ja TPS on edelleen seitsemän kotiottelun jälkeen ilman kotivoittoa, kun pelissä päädyttiin pistejakoon 2-2(1-1) -lukemin.

Ottelu alkoi kotijoukkueen komennossa ja vieraat olivat aika lailla välissä ja jäljessä. Joakim Latonen pääsi ensimmäiseen maalipaikkaan 4. peliminuutilla, mutta Jonne Uronen hoiti tämän tilanteen. Hiljalleen vieraatkin pääsivät peliin mukaan ja Jere Koposen vartioimalla maalilla nähtiin muutamia erikoistilanteita, joista tuli vaarallisia tilanteita. 17. peliminuutilla MP:n maalilla nähtiin useampi vaaran paikka. Jonne Uronen hoiti pari laukausta varmasti ja tilanteesta seuranneesta kulmapotkusta Kasper Hämäläinen laukoi voimalla yli. Elmo Heinonen pääsi hyvään laukaisupaikkaan, mutta tälläkin kertaa Jonne Uronen oli mies paikallaan MP:n maalilla ja nyrkkeili pallon väljemmille vesille. Seuraavalla peliminuutilla TPS iski ottelun avausmaalin, jota tuomaristo pitkään pohti, mutta lopulta sen hyväksyi, vaikka maalin takaisesta kamerasta näki selvästi, että Latonen oli paitsiossa Muzacin jatkaessa pallon maalille. Albijon Muzaci voitti Jonne Urosen ilmakamppailussa ja Joakim Latonen siirsi pallon maalin edestä verkkoon, 1-0. Kotijoukkue sai maalista virtaa ja Urosen maalilla nähtiin muutama lähellä piti -tilanne. Uronen torjui Heinosen ja Ilari Mettälän yritykset, puolustus blokkasi Latosen laukauksen ja Atte Sihvonen sekä Heinonen puskivat yli ja ohi. Viimeisellä vitosella ennen taukoa vieraat saivat ottelun hallintaan ja hyökkäsi useamman kerran näyttävästi. Lisäajan toisella minuutilla MP sai ottelun viidennen kulmapotkun ja siitä saatiin tasoitus aikaan. TPS -puolustus puski Roope Kantolan antaman kulman pois maalin edestä ja Aatu Manninen pääsi laukomaan rangaistuspisteen kohdilta ja tuloksena oli todella hieno laukaus yläkulmaan, 1-1. Tauon viettoon lähdettiin heti tuon maalin jälkeen.

Toisen jakson alku oli myös vieraille vaikea ja TPS tuli päälle kuin höyryjyrä. Kotijoukkue sai lukuisia kulmapotkuja, joista yhdestä se iski taas johtomaalin. Aika lailla pimennossa koko pelin ollut entinen maajoukkuepelaaja Kasper Hämäläinen puski Juri Kinnusen kulmasta etualueelta pallon verkkoon ja TPS siirtyi 2-1 -johtoon. Vierailla kesti taas hetki päästä peliin mukaan, mutta reilun kymmenen minuutin pelaamisen jälkeen peli taas tasoittui. Oliver Kangaslahti puski yli kulmasta, Samsonin laukaus blokattiin, Samson blokkasi epäonnekkaasti Roope Kantolan laukauksen ja Nuutti Laaksonen laukoi hyvän hyökkäyksen päätteeksi tolppaan. 60. peliminuutilla vieraat tekivät kolme pelaajavaihtoa ja peliryhmitystä muutettiin. Tämän jälkeen vieraat saivat otetta pelistä ja varsinkin turkulaisten oikea laita oli viennissä. Jonne Uronen MP:n maalilla joutui välillä puuttumaan peliin nyrkkeineen ja hän mm. selvitti useamman kulmapotkun sekä Muzacin laukauksen. 76. peliminuutilla TPS sai vapaapotkun vaarallisesta paikasta, mutta tällä kertaa Juri Kinnusen ruuti oli märkää ja laukaus meni yli maalin. Seuraavan hyökkäyksen jälkeen kotiyleisö hiljeni, sillä MP iski ansaitun tasoitusosuman. Tällä kertaa MP hyökkäsi oikealta ja Yassin Daoussi keskitti maalille, missä Roope Kantola jatkoi päällään pallon Killian Denoualille, joka laukoi kauden kolmannen maalinsa etukulmasta ja peli oli taas tasan. Kumpikaan joukkue ei tyytynyt tasapeliin, vaan kentällä oli kovasti yritystä. Vierailla oli ehkä vähän laadukkaammat maalipaikat, mutta pelissä ei enää maaleja nähty ja näin huono kotijoukkue ja huono vierasjoukkue tasasivat sarjapisteet.

Päävalmentaja Juha Pasoja otti pisteen ilolla vastaan.

– Tämä oli aika huikea peli, jossa molemmilla oli omat paikkansa.

– Kyllä meidän pelaajamme näyttivät taas luonnetta, kun pari kertaa noustiin takaa tasoihin. Varsinkin molempien jaksojen aluissa olimme aika purjeessa, mutta päästiin sitten peliin mukaan.

– Viimeiselle puolituntiselle muutettiin kolmen alakertaan ja tämä selkiytti meidän pelaamistamme. TPS ei päässyt enää hallitsemaan kenttätapahtumia niin selvästi ja me loimme useamman maalipaikan.

– Koko joukkue teki tänään hyvin työtä ja tästä on hyvä jatkaa tiistaina!

Turkulaisten näkemys ottelusta löytyy täältä.

Seuraavan kerran MP pelaa Ykkösen sarjapisteistä jo tulevana tiistaina, kun VPS saapuu vieraaksi Urskiin.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 44 – 56
Laukaukset 17/6 (35%) – 18/6 (33%)
Kulmapotkut 9 – 8
Rikkeet 11 – 7
Varoitukset 1 – 2
Ulosajot 0 – 0
Syötöt 405/330 (81%) – 449/364 (81%)
Haastot 139/72 (52%) – 139/67 (48%)
Ilmakamppailut 46/26 (57%) – 46/20 (43%)
Ohitukset 15/7 (47%) – 15/12 (80%)
Taklaukset 25/13 (52%) – 24/17 (71%)

Ruudun ottelukooste: