Reifer -RAPORTTI: MP haki taistelupisteen Rovaniemeltä


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

RoPS ja MP kävivät kovan taistelun Ykkösen sarjapisteistä Rovaniemen keskuskentällä.

9.5.2021 Ykkönen: RoPS – MP 1 –  1(1-0)

Maalit:
40. Srdan Vujaklija 1-0
55. Aatu Manninen (Antti Ulmanen) 1-1

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Yassin Daoussi, Iiro Äijö (25. varoitus), Oliver Kangaslahti, Killian Denoual (51. varoitus), Antti-Ville Räisänen (83. ulosajo), Antti Ulmanen, Nuutti Laaksonen, Roope Kantola, Jonathan Dunyin, Aatu Manninen

Vaihtopelaajat:
Otto Hautamo, Arjan Goljahanpoor, Jesse Jäppinen, Eero Ylönen, Samson Ebuka, Topi Keskinen

Vaihdot:
76. Antti Ulmanen <-> Samson Ebuka
81. Aatu Manninen <-> Topi Keskinen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään koitti odotettu päivä, kun Ykkönen pyörähti MP:n osalta käyntiin Rovaniemellä, missä legendaarisella Keskuskentällä vastaan asettuu RoPS. Ottelu ei noussut miksikään klassikoksi, mutta taistelua oli sitäkin enemmän. Lopulta pisteet tasattiin 1-1(1-0) -lukemin.

MP joutui pelaamaan ensimmäisen jakson voimakkaaseen vastatuuleen ja tämä vaikutti kovasti peliin, joka lähti käyntiin rovaniemeläisten komennossa. Kotijoukkue piti palloa, mutta MP puolusti tiiviinä ja kotijoukkue joutui pääosin pelaamaan MP:n muodon ulkopuolella. 7. peliminuutilla RoPS:lla oli puolittainen maalipaikka, kun isokokoinen Sacha Petshi pääsi vapaapotkusta puskemaan, mutta pusku suuntautui yli Jonne Urosen vartioiman MP -maalin. Reilun kymmenen minuutin pelaamisen jälkeen MP sai peräkkäin pari kulmapotkua, mutta Miikka Mujunen RoPS:n maalilla nyrkkeili toisen ja toisesta hässäkästä palloa ei saatu maaliin asti. Yksi kotijoukkueen toppareista Mohammed Adams pääsi puskupaikkaan, mutta tämäkin yritys meni reilusti maalin yli. Vieraatkin pääsivät paremmin peliin mukaan ja peli hiukan tasoittui, mutta kunnon maalipaikoille vieraat eivät kyllä päässeet. Antti Ulmanen pääsi 38. peliminuutilla puskemaan Aatu Mannisen keskityksestä, mutta tämäkin yritys meni selvästi ohi maalin. Kotiyleisön riemu repesi 40. peliminuutilla, kun pallo pelattiin oikealta kulmalipulta maalille ja hetkeksi MP:n alakerta hukkasi romuluisen hyökkääjän Srdan Vujaklijan, joka laukoi ruuhkasta toisella yrittämällään pallon ohi Jonne Urosen ja RoPS siirtyi 1-0 -johtoon. Juuri ennen taukoa kotijoukkueella oli vielä mahdollisuus tuplata johtonsa, kun MP pelasi hyökkäyspäässä vapaapotkun huolimattomasti ja nuori Tuomas Kaukua pääsi puolittaiseen läpiajoon. Pienestä kulmasta lähtenyt laukaus meni kuitenkin MP:n onneksi tolpan oikealta puolelta sivuverkkoon ja tauon viettoon mentiin rovaniemeläisten maalin johdossa.

Vaikka tuuli tyyntyi, niin MP sai jonkin verran tuulta selkänsä taakse ja toinen jakso alkoikin selvässä vieraiden komennossa. Taas kulmapotkusta pallo jäi pyörimään RoPS:n maalin eteen, mutta vieraat eivät saaneet palloa verkkoon. Myös toisessa kenttäpäädyssä nähtiin kulmapotkun jälkeen vaaratilanne, mutta tälläkin kertaa Sacha Petshi puski yli. Pelikellon käydessä 55. peliminuuttia MP tuli tasoihin, kun MP prässäsi puolessa kentässä hyvin ja kotijoukkueen alakerralle sattui pallon menetys. Antti Ulmanen syötti Aatu Mannisen puolesta kentästä läpiajoon, jonka päätteeksi Manninen sijoitti pallon ohi vastaan tulleen Mujusen, 1-1. Minuutti myöhemmin vierailla oli loistava mahdollisuus siirtyä jo johtoon, kun Yassin Daoussi lähetti Antti Ulmasen vauhtiin, mutta RoPS -alakerta sai juuri jalkansa väliin ja tuloksena oli vain kulmapotku. Vieraiden peli oli ihan eri näköistä kuin ensimmäisellä jaksolla, pallo kulki ajoittain mukavasti ja kotijoukkue juoksi perässä. Molemmat yrittivät kertaalleen kaukolaukauksella lisäosumia, mutta Tuomas Kaukuan laukauksen Jonne Uronen torjui varmasti ja Aatu Manninen laukoi ohi. Manninen pääsi vielä kertaalleen kunnon laukaisupaikkaan, mutta Mujunen torjui Mannisen laukauksen. Manninen jyrättiin heti laukauksen jälkeen, mutta tässä erotuomari Pietu Niimimäki ei nähnyt mitään rikettä. Viimeisellä kympillä vieraille tuli vielä lisäjännitystä ja haasteita, kun kapteeni Antti-Ville Räisänen sai suoran punaisen vaarallisesta pelaamisesta korkealla jalalla. Vieraat kuitenkin taistelivat urhoollisesti ja pitivät muutamaa tilannetta lukuun ottamatta rovaniemeläiset poissa maalipaikoilta. Mohammed Adams puski vapaapotkusta yli ja Yassin Daoussi blokkasi hienosti Didis Lutumba-Pitahin laukauksen. Lopulta reilun kolmen minuutin lisäajan jälkeen peli päättyi pistejakoon.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli tyytyväinen omiensa taisteluun.

– Lapin Kansa ilmoitti jo aamulla RoPS:n ottavan tärkeän avausvoiton, mutta me olimme tästä eri mieltä.

– Nyt on ensimmäinen peli pelattu ja piste- sekä maalitili avattu. Huomattavasti mukavampi lähteä kotia kohti, kun saatiin piste täältä kaukaa mukaan.

– Kova tuuli vaikeutti meidän pelaamistamme ensimmäisellä jaksolla, mutta toisella jaksolla, kun saatiin tuuli selkämme taakse, pelimme oli ihan eri näköistä.

– Loppu oli vaikeaa A-V:n punaisen takia, mutta taistelimme uhrautuvasti ja saimme minimitavoitteen tältä reissulta täyteen.

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä.

MP jatkaa Ykkösen otteluitaan jo tulevana torstaina, kun kotoiseen Urskiin vieraaksi saapuu EIF Tammisaaresta. EIF aloitti kauden tänään voittamalla kotiottelussa FF Jaron 3-1. Torstain otteluun otetaan noin 250 katsojaa viiteen lohkoon ja pääsylippujen vaihto alkaa huomenna klo 10 MP:n toimiston edessä Urskissa. Lisätietoja löytyy täältä.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 52 – 48
Laukaukset 9/2 (22%) – 7/2 (29%)
Kulmapotkut 3 – 5
Rikkeet 12 – 17
Varoitukset 1 – 2
Ulosajot 0 – 1
Syötöt 444/367 (83%) – 467/388 (86%)
Haastot 170/92 (54%) – 170/78 (46%)
Ilmakamppailut 48/28 (58%) – 48/20 (42%)
Ohitukset 29/12 (41%) – 14/6 (43%)
Taklaukset 20/14 (70%) – 35/23 (66%)

Ruudun ottelukooste: