Reifer -RAPORTTI: MP haki sarjapisteet Kokkolasta

Otteluraportin tarjoaa: Reifer

MP ja KPV pelasivat Ykkösen sarjapisteistä Kokkolan Keskuskentän uudehkolla muovilla.

5.9.2020 Ykkönen: KPV – MP  1 – 2 (0-1)

Maalit:
42. Jonathan Dunyin (Antti-Ville Räisänen) 0-1
59. Aleksi Pahkasalo rp. 1-1
81. oma maali (Tommi Saarinen) 1-2

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Yassin Daoussi, Iiro Äijö, Vincent Bikana, Walid Abdelali, Antti-Ville Räisänen, Jiri Haikonen, Joonas Nissinen (66. varoitus), Jonathan Dunyin, Toni Tahvanainen, Aatu Manninen

Otteluraportti:
Tänään MP matkusti taas länsirannikolle, missä vastaan asettui ennen kauden alkua Ykköseen suurimpana suosikkina lähtenyt KPV. Ottelu oli hyväntekeväisyysottelu #HyväVeikkoEiKiusaa -teemalla ja kotijoukkue ei kiusannutkaan, kun vieraat veivät kovan taistelun jälkeen sarjapisteet Mikkeliin 1-2(0-1) -lukemin.

Ottelu alkoi tunnustellen, mutta kotijoukkue piti enemmän palloa ja syötteli sitä pääsääntöisesti MP:n muodon ulkopuolella. Ensimmäiseen varttiin ei kumpikaan maalivahti joutunut  vielä torjuntatöihin. Kotijoukkueen kapteeni Tommi Saarinen pääsi parikin kertaa kulmapotkun jälkitilanteesta puskemaan, mutta puskujen osoite oli heikko ja peliä jatkettiin molemmilla kerroilla maalipotkulla. MP:n kunnon tilanteet olivat vähissä; muutama hyvä keskitys kyllä saatiin Miika Töyräksen vartioimalle maalille, mutta näihin ei valkopaidat päässeet. Vincent Bikana pääsi vapaapotkun jälkeen puskemaan, mutta tämän Töyräs koppasi helposti. Kotijoukkueen paras maalintekijä Aleksi Tarvonen pääsi kolmesti muutaman minuutin sisällä yrittämään maalintekoa, mutta Jonne Uronen MP:n maalilla hoiti nämä kaikki tilanteet varmasti ja peli pysyi maalittomana. Muutama minuutti ennen taukoa vieraat iskivät ottelun avausmaalin. Vapaapotkun jälkitilanteessa Antti-Ville Räisänen pääsi laukomaan kohti maalia ja maalin edessä ollut Jonathan Dunyin ohjasi pallon verkon perukoille, 0-1. Tässä maalin vierasjohdossa mentiin viettämään taukoa.

Toinen jakso jatkui samoissa merkeissä kuin ensimmäinen pelattiin. Kotijoukkue pimputteli palloa, mutta mitään kovin vaarallista he eivät kuitenkaan saaneet aikaan. Vincent Bikana pääsi toistamiseen maalipaikkaan, mutta laukaus maalin edestä meni tällä kertaa reilusti ohi. Juuri ennen kuin tunti tuli pelissä täyteen ottelun erotuomari Toni Pohjoismäki tuomitsi kotijoukkueelle rankkarin, kun Jiri Haikosen ja Adam Vidjeskogin juoksulinjat kohtasivat. Erikoistilanteiden erikoismies Aleksi Pahkasalo laukoi pallon verkkoon, vaikka Jonne Uronen oli hyvin laukauksessa mukana ja näin kotijoukkue tuli tasoihin, mikä pelitapahtumiin nähden oli aikalailla oikeutettua. Kotijoukkue teki runsaasti vaihtoja ja haki tuoreita jalkoja kentälle. Pelin painopiste olikin MP:n kenttäpuoliskolla, mutta vieraat puolustivat hyvin joukkueena ja Jonne Uronen hoiti muutamat tilanteet mallikkaasti. Uronen nollasi mm. parikin kertaa nuoren Santeri Mäkisen yritykset ja haki useamman keskityksen varmasti. MP hyökkäsi muutaman kerran hyvin vastaan ja yhdestä tällaisesta vastahyökkäyksestä tuli kulmapotku, kun Kokkolan alakerta selvitti Dudun maalipaikan. Tästä kulmasta MP iski illan toisen maalin tai oikeastaan kotijoukkueen Tommi Saarinen oli tässä epäonninen. Juuri kentälle tullut Niila Forsell antoi kulman, joka meni Iiro Äijön pään sekä Tommi Saarisen reiden kautta verkkoon, 1-2. Kotijoukkue yritti raivoisasti hakea tasoitusta, mutta MP kesti hienosti tämän pyristelyn. Kertaalleen Jonne Uronen joutui venymään parhaimpaansa, kun vaihtomies Abu Sanunu laukoi tulisesti, mutta muuten KPV:n hallinta ei rakentunut loistaviksi maalipaikoiksi. Lopulta vajaan neljän lisäaikaminuutin jälkeen Keskuskentällä kaikui loppuvihellys ja paikalla saapuneet MP -fanit riemuitsivat vierasvoitosta ja näin KPV:n mollivoittoinen kausi sai jatkoa.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli tyytyväinen mies pelin jälkeen.

– Nämä pisteet maistuvat todella hyviltä! Puolustimme tänään nöyrästi ja hyvin joukkueena. Tästä palkintona tärkeät sarjapisteet lähtevät mukanamme Mikkeliin.

– Varsinkin toisella jaksolla meille sattui mustia hetkiä ja otimme aika paljon vastaan. Molemmissa päissä olimme kuitenkin boxissa vahvoja; pidimme KPV:n poissa parhailta maalipaikoilta ja itse iskimme tehokkaasti parista erikoistilanteesta.

– Jos olisin ennen kauden alkua sanonut, että otamme pisteet Kokkolasta, niin hulluksihan minut olisi leimattu. Nyt kuitenkin otimme, kun nousimme vielä lopussa voittoon!

– Koko joukkue taisteli tänään taas esimerkillisesti. Toppareiden ja Jonnen johdolla homma hoitui hienosti!

Teijo Pirttimäen kuvia ottelusta löytyy täältä, kotijoukkueen näkemys ottelusta täältä, KPV:n tekemän koosteen ottelun tilanteista täältä sekä lehdistötilaisuus täältä.

MP jatkaa otteluitaan tulevana perjantaina, kun Ykkösen toisena keikkuva FF Jaro saapuu Urskin iltavaloihin.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 57 – 43