Reifer -RAPORTTI: MP avasi vuoden tappiolla Kuopiossa


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

MP avasi vuoden harjoitusottelut KuPS:n vieraana Kuopiossa tappiolla.

16.1.2021 Harjoitusottelu: KuPS – MP  3 – 0(1-0)

Maalit:
42. Arttu Heinonen 1-0
48. Taneli Heiskanen 2-0
66. Viljami Aittokoski 3-0

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Nuutti Laaksonen, Reetu Räsänen, Iiro Äijö, Antti-Ville Räisänen, Kelechi Anyamele, Elmeri Hirvonen, Topi Keskinen, Jonathan Dunyin, Antti Ulmanen, Ali Al-Musawi

Vaihtopelaajat:
Otto Hautamo, Oskari Jansson, Alex Oikkonen, Abdulkadir Said Ahmed, Valdrin Azemi, Santeri Karjalainen, Antti Voutilainen, Juuso Tarvainen,  Aatu Manninen

Vaihdot:
46. Jonne Uronen <-> Otto Hautamo
46. Iiro Äijö <-> Juuso Tarvainen
46. Ali Al-Musawi <-> Aatu Manninen
46. Elmeri Hirvonen <-> Antti Voutilainen
46. Kelechi Anyamele <-> Oskari Jansson
61. Antti-Ville Räisänen <-> Alex Oikkonen
61. Nuutti Laaksonen <-> Valdrin Azemi
61. Topi Keskinen <-> Abdulkadir Said Ahmed
76. Antti Ulmanen <-> Santeri Karjalainen

Otteluraportti:
MP pelasi tänään vuoden 2021 ensimmäisen harjoitusottelun, kun Kuopiossa Lippumäen hallissa vastaan asettui Veikkausliigan pronssimitalisti KuPS. Kuopiolaiset hallitsivat selvästi ottelutapahtumia ja peli päättyi kotijoukkueen 3-0(1-0) -voittoon.

Ottelu käynnistyi kotijoukkueen komennossa. MP:llä oli vaikeuksia löytää yhteinen sävel pelaamiseen ja päästä peliin mukaan. Vieraat kuitenkin puolustivat suhteellisen hyvin muutamaa tilannetta lukuun ottamatta. Jonne Uronen vieraiden maalilla ei kuitenkaan joutunut kovin montaa kertaa torjumaan, mutta toppari Reetu Räsänen esti parikin kertaa maalin edessä pallon menon maaliin. Lisäksi kuopiolaiset laukoivat useamman kerran yli maalin. Vieraiden maalipaikat olivat vähissä, mutta Antti-Ville Räisäsen prässin seurauksena pallo meni niukasti ohi ja Topi Keskinen laukoi kertaalleen ylärimaan. Näytti jo, että tauon viettoon mentäisiin maalittomissa lukemassa, mutta pari minuuttia ennen taukoa MP:ltä tuli heikko purku ja KuPS rokotti armottomasti. Arttu Heinonen laukoi ruuhkan takaa takanurkkaan, 1-0. KuPS:n maalin johdossa mentiin sitten tauon viettoon.

Tauolla käytiin kuvioita läpi päävalmentaja Juha Pasojan johdolla.

Toinen jaksokin jatkui KuPS:n komennossa. Muutaman minuutin pelaamisen jälkeen pallo oli toistamiseen MP:n maalissa, kun kotijoukkue hyökkäsi hyvin oikeasta laidasta. Tauolla MP:n maalille tullut Otto Hautamo torjui ensimmäisen laukauksen, mutta Taneli Heiskanen oli terävänä paluupallossa ja laukoi pallon voimalla verkkoon, 2-0. Muutama minuutti tästä Topi Keskinen oli hyvän hyökkäyksen jälkeen maalipaikassa, mutta tällä kertaa Keskisen laukaus meni ohi. Peli aaltoili päästä päähän, mutta mitään kovin vaarallisia maalipaikkoja ei pelissä enää nähty. Kertaalleen kotijoukkue kuitenkin onnistui vielä maalinteossa, kun 66. peliminuutilla MP purki taas huonosti ja Viljami Aittokoski laukoi vastapalloon loppunumeroiksi 3-0.

Päävalmentaja Juha Pasoja harmitteli helppoja takaiskuja.

– Saatiin tässä ihan hyvä startti ja kova peli vuoden alkuun. Lähtökohdat ottelun olivat vähän haasteelliset, kun pakkasten takia jouduimme loppuviikon harjoittelemaan pikku hallissa.

– Jouduimme tänään aika paljon puolustamaan, mutta ajoittain oli pelissämme hyviäkin juttuja. KuPS iski meidän helpoista virheistämme, mutta nuo virheet on helppo jatkossa korjata.

– Oli kiva nähdä testimiehiä pelitilanteessa ja muutama heistä esiintyikin ihan edukseen.

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä.

MP jatkaa harjoitusotteluita viikon päästä sunnuntaina Joensuussa, missä vastaan asettuu Ykköseen noussut JIPPO.