Reifer -RAPORTTI: KuPS vei voiton harjoitusottelussa


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

KuPS ja MP harjoituspelailivat toisen kerran tällä kaudella.

9.3.2021 Harjoitusottelu: KuPS – MP 2 – 0(1-0)

Maalit:
27. Eetu Rissanen 1-0
58. Juho Pirttijoki 2-0

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Yassin Daoussi, Iiro Äijö (69. varoitus), Oliver Kangaslahti (51. varoitus), Antti Ulmanen, Nuutti Laaksonen, Roope Kantola, Samson Ebuka, Jonathan Dunyin, Juuso Tarvainen, Aatu Manninen

Vaihtopelaajat:
Otto Hautamo, Antti-Ville Räisänen, Peetu Kerminen, Arjan Goljahanpoor, Veli-Matti Nuija, Emmanuel Sarpong, Eero Ylönen, Topi Keskinen

Vaihdot:
67. Antti Ulmanen <-> Topi Keskinen
67. Aatu Manninen <-> Antti-Ville Räisänen
82. Jonathan Dunyin <-> Eero Ylönen
82. Samson Ebuka <-> Emmanuel Sarpong

Otteluraportti:
MP:n valmistautuminen Ykköstä varten jatkui tänään, kun Kuopiossa Lippumäen hallissa vastaan asettui Suomen Cupissa oman lohkonsa puhtaalla pelillä voittanut KuPS. Kuopiolaiset olivat ottelussa hallitsevampi osapuoli ja ottelu päätyi 2-0(1-0) -kotivoittoon.

Ottelu alkoi kotijoukkueen komennossa ja palloa kierrätettiin mukavasti mieheltä toiselle MP:n prässätessä. KuPS:n tuore vahvistus Janis Ikaunieks pääsi peräti kolmesti ensimmäiseen varttiin yrittämään maalintekoa: pusku meni ohi, puolittaisen läpiajon päätteeksi lähteneen laukauksen Jonne Uronen torjui varmasti ja kolmannella kerralla latvialaisen laukaus meni niukasti oikealta ohi. Enemmän puolustamaan joutuneet vieraatkin hyökkäsivät muutaman kerran mukavasti ja välillä nähtiin myös vieraiden toimesta aktiivista pelaamista. 27. peliminuutilla KuPS purki hienosti omassa päädyssä MP:n prässin ja muutaman syötön jälkeen Eetu Rissanen pääsi laittamaan maalin edestä pallon Jonne Urosen selän taakse Daniel Carrillon tarjoilusta, 1-0. Peli meni kuopiolaisten komennossa, mutta hallinnasta huolimatta todella hyvät maalipaikat olivat vähissä. Anton Popovitchin kaukolaukaus meni ohi ja Ikaunieks laukoi kertaalleen ylärimaan. Tauon viettoon mentiin KuPS:n 1-0 -johdossa.

Toinen jakso jatkui kuopiolaisten komennossa ja heti alkuun oli muutama lähellä piti -tilanne Jonne Urosen vartioimalla maalilla. Juho Pirttijoki puski Urosen syliin ja aktiivisesti esiintynyt Janis Ikaunieks laukoi harhasyötön jälkeen yli sekä vapaapotkun Urosta kohti. KuPS siirtyi 2-0 -johtoon 58. peliminuutilla vaaralliseksi tiedetyn kulmapotkun jälkeen. Jonne Uronen torjui vielä Diogo Tomasin puskun, mutta Juho Pirttijoki oli ensimmäisenä paluupallossa ja hänellä oli helppo työ siirtää pallo verkkoon. Tunnin kohdalla Samson Ebukalla oli parikin paikkaa kaventaa, mutta puskun KuPS -puolustus hoiti ja kaukolaukaus meni ohi. Muuten peli oli aikamoista KuPS:n hallintaa, MP joutui olemaan puolustuskannalla ja pääsääntöisesti juoksemaan perässä. Jonne Uronen oli MP -maalilla täystyöllistetty ja hän joutui tekemään useamman torjunnan, että sai pidettyä tappiolukemat pieninä ja lisäksi useampi kuopiolaisten maalintekoyritys meni vielä ohitse. Toisella jaksolla nähtiin myös aikamoista vaihtorulettia ja tämä vaikutti myös peliin, joka lopulta päättyi kuopiolaisten parin maalin voittoon.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli tyytyväinen omiensa puolustuspelaamiseen.

– Kyllähän tänään oltiin aika lailla puolustusasemissa, kun vastassa oli Veikkausliigassa mitaleille tähtäävä joukkue, mutta pärjäsimme suhteellisen hyvin puolustussuuntaan muutamaa nukahdusta lukuun ottamatta.

– Pallollinen pelimme oli hätäistä ja luovuimme pallosta liian helposti. Lisäksi meiltä puuttui uskallusta pitää palloa ja emme päässeet maalipaikoille kuin muutaman kerran tänään.

– Koko viiden miehen puolustuslinja, keskikentän pohja sekä Jonne maalilla puolustivat tänään hyvin. Tämä oli meille hyvä harjoitus ja tästä on hyvä jatkaa!

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä sekä kuvia täältä.

Seuraavan kerran MP on pelihommissa tämän tiedon mukaan ensi viikon lauantaina, jolloin Kakkosessa pelaava JJK saapuu vieraaksi Urpolaan.