Reifer -RAPORTTI: KPV vei kaikki pisteet


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

MP ja KPV kävivät taistelun Ykkösen alemman jatksarjan sarjapisteistä Kokkolan Keskuskentällä.

10.10.2021 Ykkönen alempi jatkosarja: KPV – MP 2 – 1(1-1)

Maalit:
8. Oke Akpoveta 1-0
11. Topi Keskinen (Aatu Manninen) 1-1
83. Severi Kähkönen 2-1

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Yassin Daoussi, Killian Denoual, Antti-Ville Räisänen, Arjan Goljahanpoor, Nuutti Laaksonen, Samson Ebuka, Topi Keskinen, Jonathan Dunyin, Juuso Tarvainen, Aatu Manninen

Vaihtopelaajat:
Otto Hautamo, Antti Ulmanen, Roope Kantola, Jesse Jäppinen, Niila Forsell

Vaihdot:
71. Aatu Manninen <-> Roope Kantola
71. Arjan Goljahanpoor <-> Antti Ulmanen
87. Topi Keskinen <-> Niila Forsell
87. Antti-Ville Räisänen <-> Jesse Jäppinen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään MP:llä oli vuorossa alemman jatkosarjan ensimmäinen vierasottelu, kun joukkue matkasi KPV:n vieraaksi Kokkolaan. Viime kierroksella sarjapaikan varmistanut KPV osoittautui ottelussa paremmaksi joukkueeksi ja tärkeät sarjapisteet jäivät Kokkolaan 2-1(1-1) -lukemin.

Ottelu alkoi kotijoukkueen täydellisellä hallinnalla ja vieraat yrittivät juosta perässä. Ensimmäiseen kuuteen minuuttiin kokkolalaisilla oli jo kolme kulmaa ja 8. peliminuutilla pallo oli Jonne Urosen vartioimassa maalissa. Pallo pelattiin oikeasta laidasta maalille ja se kimpoili sieltä Oke Akpovetalle, jolla oli helppo työ laukoa pallo verkkoon, 1-0. Takaiskun jälkeen vieraatkin saivat vähän peliään kuosiin ja kolme minuuttia myöhemmin peli olikin tasan hyökkäysalueen pallon riiston jälkeen. Aatu Manninen nosti pallon hienosti linjan taakse ja Topi Keskinen laukoi etukulmasta sisään, 1-1. Vieraat pääsivät karmean alun jälkeen vähän paremmin peliin mukaan, mutta kyllä kotijoukkue oli kuskin paikalla koko ensimmäisen jakson ajan. Varsinkin jo yhdeksän maalia 13 ottelussa tehnyt nigerialainen hyökkääjä Oke Akpoveta oli useamman kerran maalipaikassa, mutta lisää osumia hän ei vieraiden onneksi onnistunut tekemään. Vierailla oli muutama puolittainen maalipaikka, mutta yritykset tulivat suhteellisen kaukaa ja pääsääntöisesti ne menivät ohi Sergey Lazarevin vartioiman KPV -maalin. Lähimpänä oli Samson, joka kertaalleen laukoi sivuverkkoon ja toinen laukaus meni päin Lazarevia. Tauon viettoon mentiin tasalukemissa.

Toisen jakson alkuun nähtiin molemmissa kenttäpäädyissä maalipaikka. Ensin Akpoveta laukoi ohi ja muutama minuutti myöhemmin MP pääsi hyvään vastahyökkäykseen, mutta kokkolalaisten alakerta ehti juuri peittämään Topi Keskisen laukauksen ja tuloksena oli vain kulmapotku. Kotijoukkueen kulmat olivat vaarallisia ja Stanley Amuzie pääsi yhdestä hyvin puskemaan, mutta tällä kertaa Arjan Goljahanpoor oli oikeassa paikassa ja sai puskettua pallon yli maalin. Jonne Uronen piti pelin tasoissa torjumalla Adam Vidjeskogin laukauksen sekä Akpovetan keskityksen. 83. peliminuutilla kotijoukkue siirtyi taas johtoon, kun Severi Kähkönen puski vasemmalta tulleen Akpovetan keskityksen voimalla verkkoon. Vieraat yrittivät saada jonkinlaista kiriä aikaan, mutta mitään kunnon maalipaikkoja MP ei enää pystynyt luomaan ja reilun neljän minuutin lisäajan jälkeen soi erotuomari Kalle Mäkisen pilli viimeisen kerran. Näin MP jatkoi tyypillisiä vieraspelejä, mistä tuloksena on tappio. Samaan aikaa pelatuissa otteluissa HJK Klubi 04:n murskasi JIPPO:n Joensuussa ja MuSa yllätti vieraissa PK-35:n. Tämä tarkoittaa sitä, että porilaiset ovat jo pisteen ja helsinkiläiset viisi MP:tä perässä, kun vielä kaksi sarjakierrosta on Ykkösen alempaa jatkosarjaa pelaamatta eli MP:n Ykkösen sarjapaikka on kaikkea muuta kuin varma.

Päävalmentaja Juha Pasoja harmitteli taas omiensa heikkoa pelaamista oman maalin edessä.

– Alku oli meiltä todella heikko, mutta sen jälkeen meiltä kyllä löytyi ihan eri lailla tahtoa ja asennetta kuin viikko sitten PK:ta vastaan.

– Tänään ei vaan riittänyt, kun vastustaja oli parempi kuin me. Maalin edessä olimme taas tänään heikkoja ja kaveri pääsi sieltä iskemään voittoon tarvittavat maalit.

– Ei tässä auta päätä pensaaseen työntää, vaan kaikki on vielä omissa käsissä!

Seuraavan kerran tärkeitä Ykkösen sarjapisteitä on jaossa viikon päästä sunnuntaina, kun edessä on kauden viimeinen vierasottelu Helsingissä HJK Klubi 04:n vieraana.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 65 – 35
Laukaukset 19/8 (42%) – 12/2 (17%)
Kulmapotkut 7 – 3
Rikkeet 12 – 11
Varoitukset 3 – 0
Ulosajot 0 – 0
Syötöt 675/560 (83%) – 313/224 (72%)
Haastot 181/105 (58%) – 181/76 (42%)
Ilmakamppailut 52/33 (63%) – 52/19 (37%)
Ohitukset 24/12 (50%) – 23/11 (48%)
Taklaukset 31/20 (65%) – 30/18 (60%)

Ruudun ottelukooste: