Reifer -RAPORTTI: Kauden viimeisestä kotiottelusta tasapeli


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

#13 Jiri Haikonen laukoo ottelun avausosuman paluupallosta. (Kuva: Pietu´s Photo)

31.10.2020 Ykkönen: MP  – VPS 2 – 2(1-1)

Maalit:
17. Jiri Haikonen (Yassin Daoussi) 1-0
45. Sebastian Strandvall 1-1
72. Daoussi (Aatu Manninen) 2-1
90+2. Steven Morrissey 2-2

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Yassin Daoussi, Reetu Räsänen, Iiro Äijö, Jiri Haikonen, Jesse Jäppinen, Jonathan Dunyin, Niila Forsell, Juuso Tarvainen, Toni Tahvanainen, Aatu Manninen

Vaihtopelaajat:
Otto Hautamo, Antti-Ville Räisänen, Peetu Kerminen, Matti Kohonen, Topi Keskinen, Leevi Leinonen

Vaihdot:
64. Toni Tahvanainen <-> Topi Keskinen
64. Jesse Jäppinen <-> Antti-Ville Räisänen
79. Niila Forsell <-> Matti Kohonen
89. Jiri Haikonen <-> Peetu Kerminen (90+1. varoitus)

Ottelun nälkäisimmät pelaajat: (palkitaan ABC-liikennemyymälöiden lahjakortilla)
MP: Yassin Daoussi
VPS: Sebastian Strandvall

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Kauden 2020 Ykkösen kotiottelut on nyt pelattu, kun tänään Urpolassa MP sai vastaansa VPS:n. Kotijoukkue oli hallitsevampi osapuoli, mutta vieraat tekivät molempien jaksojen loppuhetkillä tasoitusosumat ja näin Urpolassa päädyttiin 2-2(1-1) -tasapeliin eli samoihin lukemiin kuin Vaasassa elokuun loppupuolella.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja molemmissa kenttäpäädyissä nähtiin maalipaikkoja. Kotijoukkue oli ensin asialla, mutta vaasalaisten puolustus hoiti sekä Niila Forsellin että Toni Tahvanaisen yritykset ja Jonathan Dunyin laukoi yli. Vierailta maalintekoa pääsivät yrittämään Momodou Sarr ja Steven Morrissey, mutta Jonne Uronen kotijoukkueen maalilla oli mies paikallaan ja varsinkin takavuosien maalitykki Morrisseyn laukauksen jalkatorjunta oli todella näyttävä. 17. peliminuutilla MP hyökkäsi oikeasta laidasta Niila Forsellin ja Jiri Haikosen kautta. Yassin Daoussi puski tolppaan Haikosen keskityksestä, mutta uransa viimeistä otteluaan pelannut Haikonen oli terävänä paluupallossa ja teki ottelun avausosuman, 1-0. Ottelu jatkui kotijoukkueen hallinnassa ja MP:llä oli useampikin paikka lisätä johtoa. Parhaat paikat olivat Yassin Daoussilla, joka pääsi yrittämään Ykkösen avausmaaliaan parikin kertaa ja Jiri Haikosella, joka laukoi niukasti ylimaalin. Juuri ennen taukoa vieraat iskivät vastoin pelitapahtumia, kun kokenut Sebastian Strandvall laukoi tolpan kautta pelin tasoihin ja melkein heti tämän tasoitusosuman jälkeen mentiin tauon viettoon.

Toinen jakso jatkui kotijoukkueen komennossa. 50. peliminuutilla MP pelasi nopean hyökkäyksen vasemmalta ja Jonathan Dunyin syötti Yassin Daoussin vauhtiin. Vaasalaisten alakerta kaatoi Daoussin, mutta ottelun erotuomari Mikko Leino ei nähnyt tilanteessa aihetta rangaistuspotkuun ja hyvä tilanne kuivui näin kokoon. Vaikka kotijoukkue oli kuskin paikalla, niin vieraillakin oli muutama maukas paikka lisäosumiin. 69. peliminuutilla Sebastian Strandvall pääsi nokikkain Jonne Urosen kanssa, mutta tällä kertaa Uronen oli etevämpi ja nollasi Strandvallin. 72. peliminuutilla kotijoukkue sai lopulta ansaitun johtomaalin, kun Aatu Manninen teki loistavan esityön ja Yassin Daoussi sijoitti pallon etuyläkulmaan, 2-1. Johtoasemassa MP jatkoi hallintaa, mutta kunnon maalipaikat olivat vähissä. Vierailla oli useampikin paikka tasoittaa, mutta Strandvall laukoi ohi, Samuel Mahlamäki Camacho yli ja kertaalleen Uronen torjui Strandvallin yrityksen. Juuri ennen täyttä aikaa nähtiin tunteellinen hetki, kun kapteeni Jiri Haikonen otettiin vaihtoon ja kentälle kirmasi nuori Peetu Kerminen. Lisäajalla vieraat tulivat sitten tasoihin, kun Steven Morrissey sai pallon linjan taakse ja laukoi pallon vastustamattomasti verkkoon, 2-2. Eli tälläkin kertaa päädyttiin pistejakoon ja lukemat olivat samat kuin edellisessä kohtaamisessa Vaasan loistavissa olosuhteissa. MP:llä on vielä yksi peli tällä kaudella pelaamatta, kun ensi viikon sunnuntaina matkataan kauas pohjoiseen nousun Veikkausliigaan jo melkein varmistaneen AC Oulun vieraaksi. MP:n sarjasijoitus on jo selvä ja se on seitsemäs, mikä on ylivoimaisesti paras sarjanousijoista. Lisäksi ylivoimaisella budjetilla Ykköseen lähtenyt KPV jäi MP:n taakse.

Kiitos #13 Jiri! (Kuva: Pietus´s Photo)

Päävalmentaja Juha Pasoja harmitteli molempien jaksojen loppuhetkien takaiskuja.

– Kyllähän tässä näkyi se, että molemmat pelasivat ilman panosta, mutta olihan tämä ihan viihdyttävä päätös kotiotteluille pitkän kauden jälkeen. Harmittaa kyllä kovasti, että Vepsun maalit tulivat jaksojen lopuissa, mutta olihan kaverilla kyllä paikkoja aikaisemminkin.

– Kaiken kaikkiaan tässä tilanteessa ja näissä olosuhteissa meiltä ihan hyvä esitys. Viikon päästä on sitten edessä Palloliiton järjestämä bonusreissu Ouluun. Saa nähdä, ketkä siellä meillä pelaa, kun AC Oulu pääsee juhlimaan nousua Veikkausliigaan.

– Tänään kuitenkin laitetaan kausi virallisesti pakettiin ja saunotaan!

Pietu´s Photon kuvia ottelun ensimmäisestä puoliajasta löytyy täältä ja vieraiden näkemys ottelusta täältä.

MP:llä on siis edessä vielä Palloliiton aivopierun johdosta isänpäivänä Oulun reissu, mutta katsotaan kestääkö Kotkan kasetti ja onko AC Oulu-MP -pelistä enää mitään panosta vai voiko oululaiset aloittaa nousujuhlat jo keskiviikkona.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 52 – 48
Laukaukset 14/4 (29%) – 9/5 (56%)
Kulmapotkut 6 – 2
Rikkeet 13 – 9
Varoitukset 1 – 1
Ulosajot 0 – 0
Syötöt 544/452 (83%) – 501/413 (82%)
Haastot 136/768 (50%) – 136/68 (50%)
Ilmakamppailut 40/23 (58%) – 40/17 (43%)
Ohitukset 18/9 (50%) – 13/8 (62%)
Taklaukset 23/15 (65%) – 36/27 (75%)