Reifer -RAPORTTI: JJK ja MP tasapeliin


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

JJK ja MP kohtasivat vaihtelevissa sääolosuhteissa Viitaniemen montussa.

24.4.2021 Harjoitusottelu: JJK – MP 1 – 1(1-1)

Maalit:
13. Arjan Goljahanpoor (Killian Denoual) 0-1
26. Eeli Liukkonen 1-1

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Reetu Räsänen, Killian Denoual, Antti-Ville Räisänen, Arjan Goljahanpoor, Roope Kantola, Samson Ebuka (64. varoitus), Topi Keskinen, Jonathan Dunyin, Joey Lieshout, Aatu Manninen

Vaihtopelaajat:
Otto Hautamo, Yassin Daoussi, Arttu Loukiainen, Nuutti Laaksonen, Santeri Karjalainen, Eero Ylönen

Vaihdot:
46. Roope Kantola <-> Yassin Daoussi
46. Arjan Goljahanpoor <-> Nuutti Laaksonen
67. Joey Lieshout <-> Santeri Karjalainen
67. Sam Ebuka <-> Eero Ylönen
84. Aatu Manninen <-> Arttu Loukiainen

Otteluraportti:
MP matkasi tänään Jyväskylään, missä Viitaniemessä vastaan harjoituspelissä asettui JJK. Ottelu pelattiin kosteissa olosuhteissa ja siinä päädyttiin 1-1(1-1) -tasapeliin.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti, mutta ajatus puuttui molempien pelistä. Kotijoukkue sai paremmin pelinsä käyntiin, mutta MP puolusti tiiviisti ja piti JJK poissa vaaran paikoilta. Hiljalleen vieraatkin saivat koneita käyntiin ja syötöt löysivät oikeaan osoitteeseen. 13. peliminuutilla nähtiin ottelun avausmaali, kun pitkästä aikaa pelissä mukana ollut Killian Denoual lähetti pitkän puolen vaihdon ja Arjan Goljahanpoor nosti ensimmäisellä kosketuksella pallon takanurkkaan, 0-1. Maalin jälkeen peli oli vieraiden komennossa, mutta aivan loistavia maalipaikkoja MP ei pystynyt pallonhallinnasta huolimatta, luomaan. JJK -puolustus blokkasi parikin kertaa Roope Kantolan yrityksen, Topi Keskisen laukauksen Aati Riihimäki kotijoukkueen maalilla torjui ja kerran Keskinen laukoi ohi. 26. peliminuutilla JJK sai epäsuoran vapaapotkun noin 17 metristä. Eeli Liukkonen laukoi siirrosta kohti MP -muuria, jonka välistä pallo meni Jonne Urosen selän taakse ja peli oli tasan 1-1. Muutama minuuttia myöhemmin JJK:lla oli ottelun paras maalipaikkansa, mutta Altin Pllanan pusku noin viidestä metristä meni reilusti ohi takatolpan. Vierailla oli vielä muutama hyvä tilaisuus siirtyä johtoon kulmapotkuista, mutta palloja ei saatu maaliin muutamasta metristä ja tauon viettoon mentiin tasalukemissa 1-1.

Toiselle jaksolle MP muutti ryhmitystään ja teki pari pelaajavaihtoa, kun Nuutti Laaksonen ja Yassin Daoussi tulivat laitapakeiksi. Pelin hallinta oli selvästi vierailla, mutta JJK puolusti tiiviinä ja matalalla, niin vierailla oli suuria vaikeuksia päästä maalipaikoille. 55. peliminuutilla Antti-Ville Räisänen pääsi laukomaan vaparia noin 18 metristä. Räisäsen vapaapotku suuntautui vähän liian keskelle maalia ja Aati Riihimäki sai kätensä väliin, tuloksena oli vain kulmapotku. Heti perään Räisänen pääsi hyvään laukaisupaikkaan, mutta tällä kertaa pallo meni reilusti yli maalin. Yassin Daoussi järjesteli hyvän maalipaikan maalin eteen, mutta JJK -puolustus ehti ensimmäisenä palloon ja seurauksena oli taas kulmapotku. Vieraiden hyökkäykset olivat todella vähissä ja peliä pelattiin pääsääntöisesti kotijoukkueen kenttäpuoliskolla. MP haki vaihdosta lisää juoksuvoimaa kentälle ja nuoriso-osasto järjestelikin useamman maalipaikan JJK -maalille viimeisellä vartilla. Kokenut Antti Åke liukui pallon Topi Keskiseltä, puolustus sai viime hetkellä jalan väliin Santeri Karjalaisen sekä Eero Ylösen laukauksiin. Lisäksi Nuutti Laaksonen laukoi yli ja ihan loppuhetkillä pallo pyöri maalin edessä, mutta sitä ei saatu verkkoon asti. Näin ottelu päättyi tasalukemiin 1-1.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli tasapelistä huolimatta tyytyväinen pelin antiin.

– Ottelun alku oli meiltä heikko, mutta hiljalleen päästiin peliin mukaan. JJK ei saanut tänään kuin muutaman maalipaikan, mutta meidän olisi pitänyt olla terävämpiä, että olisimme saaneet muutaman lisäosuman.

– Harmittavasti puolustettiin huonosti se JJK:n vapari ja pallo meni muurin läpi etukulmaan.

– Toinen puoliaika oli meiltä tasapainoisempi ja pidettiin JJK täysin poissa maalipaikoilta.

– Tänään pelattiin parilla eri pelitavalla ja pelaajat, jotka eivät ole niin paljon pelanneet, saivat tänään arvokkaita peliminuutteja. Saimme myös kivasti vastauksia pelaajista sekä pelitavoista. Näytillä olevan Joey Lieshoutin pitää kyllä vielä tästä parantaa, että hän jatkaa ensi viikon jälkeen meillä.

Kotijoukkueen raportti ottelusta löytyy täältä.

MP pelaa vielä yhden harjoitusottelun ennen äitienpäivänä alkavaa Ykköstä, kun ensi viikon torstaina Urpolassa vastaan tulee Ykköseen noussut PK-35.