Reifer -RAPORTTI: JIPPO kaatui taas


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

JIPPO:n Tuomo Tolonen kaataa MP:n #17 Samson Ebukan ja seurauksena rankkari, mistä Samson laukoo ottelun avausmaalin. (Kuva: Mikko Rahikainen)

1.4.2021 Harjoitusottelu: MP – JIPPO 2 – 0(1-0)

Maalit:
18. Samson Ebuka rp. 1-0
54. Nuutti Laaksonen (Antti Ulmanen) 2-0

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Yassin Daoussi, Iiro Äijö (90+1. varoitus), Oliver Kangaslahti (87. varoitus), Antti-Ville Räisänen, Antti Ulmanen, Nuutti Laaksonen, Roope Kantola, Samson Ebuka, Jonathan Dunyin, Juuso Tarvainen

Vaihtopelaajat:
Otto Hautamo, Arjan Goljahanpoor, Jesse Jäppinen, Eero Ylönen, Topi Keskinen, Niila Forsell, Aatu Manninen

Vaihdot:
76. Antti Ulmanen <-> Topi Keskinen
87. Samson Ebuka <-> Aatu Manninen

Otteluraportti:
Tänään kiirastorstaina MP pelasi Urpolassa harjoitusottelun, jossa vastaan tuli jo tällä preseasonilla kolmannen kerran tuleva Ykkösen vastustaja JIPPO. Ottelussa kohtasi kaksi hyvin puolustanutta joukkuetta ja ottelu päättyi tälläkin kertaa MP:n voittoon kuten kuukausi sitten Suomen Cupissa. Tänään loppulukemat olivat 2-0(1-0).

Ottelun alku meni vieraiden komennossa, mutta palloa pidettiin ja syöteltiin pääsääntöisesti MP:n muodon ulkopuolella. Tämä pallonhallinta ei kuitenkaan konkretisoitunut edes puolittaisiksi maalipaikoiksi, kun MP oli tiiviinä ja puolusti hyvin. Reilun vartin jälkeen kotijoukkue hyökkäsi alakerran syöttelyn jälkeen nopeasti pystyyn. Roope Kantola ja Antti Ulmanen tekivät esityön ja Samson Ebuka oli karata joensuulaisten alakerralta läpiajoon. Tuomo Tolonen kuitenkin tuli Samsonin jaloille ja ottelun hyvin tuominnut Aihan Dag ei epäröinyt hetkeäkään, vaan tuomitsi tilanteesta rankkarin ja antoi Toloselle varoituksen. Tällä kertaa MP:n rankkaria asettui ampumaan tilanteessa rikottu Samson Ebuka, joka toimitti pallon toiseen nurkkaan, mihin maalivahti aavisti ja MP siirtyi 1-0 -johtoon. Hiljalleen kotijoukkuekin sai koneita käyntiin ja tänään syöttöpeli ja asenne olivat huomattavasti parempia kuin kahdessa edellisessä ottelussa. Puolen tunnin molemmin puolin MP:llä oli pari paikkaa tuplata johtoaan, mutta loistavasta Antti-Ville Räisäsen kulmapotkusta kukaan ei saanut palloa takatolpalta maaliin ja näyttävän hyökkäyksen jälkeen Antti Ulmanen puski Samson Ebukan keskityksestä, mutta Aleksi Honka-Hallila sai puolittain torjuttua tämän yrityksen. Vieraiden parhaat paikat tulivat erikoistilanteista, mutta Jonne Uronen kotijoukkueen maalilla sai olla suhteellisen rauhassa. Muutaman kerran Uronen joutui puuttumaan peliin, mutta mitään kovin vaarallista JIPPO ei saanut kuitenkaan aikaan. Tauon viettoon mentiin MP:n maalin johdossa.

Toisen jakson alku alkoi tasaisissa merkeissä, mutta kun nelisen minuuttia oli pelattu, niin MP:n alakerta koomaili ja nuori Miro Turunen pääsi avopaikkaan. Jonne Uronen oli taas kerran mies paikallaan ja torjui näyttävästi nuorukaisen yrityksen. Seurauksena oli vain kulmapotku vieraille. 54. peliminuutilla MP pelasi näyttävän hyökkäyksen oikeasta laidasta ja lopulta Antti Ulmanen pelasi pallon vasemmalta nousseelle Nuutti Laaksoselle, joka sijoitti pallon hienosti takanurkkaan ja näin Laaksonen onnistui toisessa peräkkäisessä pelissä maalinteossa siirtäen MP:n 2-0 -johtoon. Pirteästi pelannut kotijoukkueen hyökkäyskaksikko Samson Ebuka ja Antti Ulmanen järjestivät useamman maalipaikan, mutta tällä kertaa Ulmasen yritykset eivät osuneet maalikehikkoihin. Vieraiden maalipaikat olivat vähissä, mutta muutaman kerran Jonne Urosen maalilla nähtiin puolittaisia paikkoja; Nuutti Tykkyläisen keskitys meni rimaa hipoen yli ja Jonne Uronen torjui Wilterlynd Inalienin laukauksen kulmapotkuksi. Vieraat hakivat tuoreita jalkoja ja hyökkäysvoimaa vaihtojen muodossa, mutta MP puolusti hyvin ja pysyi kahden maalin johdossa. Lisäajalla vierailla oli vielä pari paikkaa kavennukseen, mutta näistäkään tilanteista palloa ei saatu Urosen vartioimaan MP -maaliin ja näin ottelu päättyi MP:n kahden maalin voittoon.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli tällä kertaa tyytyväinen omiensa pelaamiseen.

–  Kahdessa edellisessä pelissä lähdimme vastustajien pelailuun mukaan, mutta tänään olimme huomattavasti lähempänä omaa tasoamme. Ehkä olin noiden JJK- ja FCV -pelien jälkeen vähän liian kriittinen, mutta kun tiedän, mihin pelaajat pystyvät ja mitä he harjoituksissa esittävät, niin siihen oli syynsä.

– Tänään teimme hyvin töitä ja puolustimme nöyrästi. Lisäksi pallollinen pelimme oli hyvää ja saimme luotua kivasti maalipaikkoja.

– Pelimme on menossa oikeaan suuntaan ja tänään meillä ei ollut heikkoja lenkkejä kentällä, vaan kaikki esiintyivät edukseen. Keskikentän pohjalla Jonathan Dunyin pelasi tämän kevään parhaan pelinsä.

– Tästä voimme hyvillä mielin jäädä muutaman päivän vapaalle ja tiistaina taas jatketaan!

Rahikaisen Mikon kuvia ottelusta löytyy täältä, joensuulaisten näkemys ottelusta täältä sekä ottelukooste täältä. Pelkät maalit on katsottavissa täältä.

Nyt joukkue jää pääsiäisen ajaksi pienelle ansaitulle lomalle ja yhteisharjoitukset jatkuvat pyhien jälkeen tiistaina, jolloin katseet suunnataan kohti tämän tiedon mukaan äitienpäivänä Rovaniemellä alkavaa Ykköstä. Seuraavan kerran harjoituspelataan viikon päästä lauantaina, kun Kakkosen A-lohkossa pelaava KuPS:n farmijoukkue KuFu 98 saapuu vieraaksi Urpolaan.

Hyvää pääsiäistä!!