Reifer -RAPORTTI: FF Jaro nousi viimeisellä vartilla voittoon


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

MP ja FF Jaro kävivät kovan taistelun Ykkösen sarjapisteistä Urskin kosteissa olosuhteissa. (Kuva: Mikko Rahikainen)

11.9.2020 Ykkönen: MP – FF Jaro 1 – 2(1-0)

Maalit:
17. Aatu Manninen (Jonathan Dunyin) 1-0
77. Anthony Olusanya 1-1
83. Olusanya 1-2

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Iiro Äijö (90+5. varoitus), Vincent Bikana, Walid Abdelali, Antti-Ville Räisänen, Dudu, Matti Kohonen, Jiri Haikonen, Joonas Nissinen, Jonathan Dunyin (78. varoitus), Aatu Manninen

Vaihtopelaajat:
Veikka Stålhand, Otto Hautamo, Reetu Räsänen, Niila Forsell, Juuso Tarvainen, Toni Tahvanainen

Vaihdot:
62. Joonas Nissinen <-> Toni Tahvanainen
78. Dudu <-> Niila Forsell
87. Matti Kohonen <-> Reetu Räsänen

Ottelun nälkäisimmät pelaajat: (palkitaan ABC-liikennemyymälöiden lahjakortilla)
MP: Iiro Äijö
FF Jaro: Anthony Olusanya

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Urskin iltavaloissa ja ilman yleisöä pelattiin tänään Ykkösen ottelu, jossa MP sai vastaan FF Jaron Pietarsaaresta. Kosteissa olosuhteissa pelattu ottelu päättyi harmittavasti vieraiden voittoon, kun he nousivat tappioasemasta rinnalle ja ohi viimeisen vartin aikana. Näin sarjapisteet matkasivat Jaron mukana länsirannikolle 1-2(1-0) -lukemin.

Vieraat aloittivat ottelun vahvasti ja jo neljännellä peliminuutilla Jonne Uronen joutui nyrkkeilemään Guillermo Sotelon laukauksen ja jatkopallon selvitti MP:n alakerta. 12. kotijoukkueella oli loistava paikka siirtyä johtoon, mutta Dudu ei osunut palloon, kun Walid Abdelali keskitti maalille. 17. peliminuutilla kotijoukkue iski kesken Jaron hallinnan. Jonathan Dunyin pelasi pallon Aatu Manniselle, joka kuljetti ja laukoi noin 20 metristä tarkasti alanurkkaan, 1-0. Vieraiden vaarallinen Severi Kähkönen pääsi useamman kerran yrittämään maalintekoa, mutta Uronen torjui pari kertaa ja kertaalleen Kähkönen laukoi ohi. Peli kulki vieraiden komennossa, mutta MP puolusti hyvin joukkueena ja Jaron todelliset maalipaikat olivat vähissä. Juuri ennen taukoa vieraiden Anthony Olusanya pääsi loistavaan laukaisupaikkaan, mutta tällä kertaa yritys meni ohi ja tauon viettoon mentiin MP:n maalin johdossa.

Toinen puoliaika jatkui Jaron kommennossa ja muutaman kerran heidän tasoituksensa olikin lähellä. Kotijoukkue ei oikein päässyt kunnon paikoille, kun syöttöpelissä oli taas kerran toivomisen varaa. Jaro muutti pelisysteemiä hyökkääväämpään suuntaan viimeiseksi vajaaksi puoleksi tunniksi ja paine Jonne Urosen vartioimalla maalilla kasvoi. Lopulta viimeisellä vartilla vieraiden kova yritys palkittiin maalien muodossa, kun liukas kärki Anthony Olusanya iski kahdesti reiluun viiteen minuuttiin. MP yritti kovasti lopussa vielä tasoitusta, mutta tällä kertaa jäätiin ilman pisteitä. Paras paikka oli vaihdosta tulleella Niila Forsellilla, joka pääsi puskemaan Reetu Räsäsen nappikeskityksestä, mutta tämä pusku meni ohi. Kuten jalkapallossa yleensä, niin tälläkin kertaa, parempi joukkue voitti ja Jaro otti tärkeät Ykkösen sarjapisteet.

Päävalmentaja Juha Pasoja myönsi vieraiden paremmuuden.

– Tämä oli meiltä taas tiukka puolustustaistelu, jossa emme pärjänneet riittävän hyvin ykkös- ja kakkospalloissa. Varsinkin toisella jaksolla Jaro pääsi painamaan ja olimme aikalailla puolustusasemissa.

– Tuskin tämä tulos mikään vääryys oli. Varsinkin kun emme pystyneet tekemään pallollisena parempia ratkaisuja ja Jaro oli parempi sekä joukkueena että yksilötasolla.

–  Jaron toinen maali kyllä harmittaa, kun lopetimme pelaamisen. Tilanteet pitää ehdottomasti aina pelata loppuun asti.

– Nyt käydään tämä läpi ja suunnataan ajatukset keskiviikon vieraspeliin. Kotona ei näytä pisteitä tulevan, niin ne on sitten taas haettava vieraista!

Rahikaisen Mikon kuvia ottelusta löytyy täältä, vieraiden näkemys ottelusta täältä sekä ottelun maalit täältä.

Ensi viikolla MP pelaa kahdesti: keskiviikkona AC Kajaanin vieraana ja sunnuntaina kotoisessa Urskissa KTP:tä vastaan.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 40 – 60
Laukaukset 6/3 (50%) – 16/7 (44%)
Kulmapotkut 5 – 5
Rikkeet 12 – 7
Varoitukset 2 – 0
Ulosajot 0 – 0
Syötöt 411/312 (76%) – 591/480 (81%)
Haastot 192/91 (47%) – 192/101 (53%)
Ilmakamppailut 49/28 (57%) – 49/21 (43%)
Ohitukset 31/12 (39%) – 24/16 (67%)
Taklaukset 29/13 (45%) – 34/22 (65%)